Suomi
Gamereactor
arviot
Avicii Invector

Avicii Invector

Näyttävä mutta ongelmallinen rytminaputtelu kelluu nimikkoartistin vahvan musiikin varassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Elektronisen musiikin supertähti AVICII (Tim Bergling) ennätti tanssilattioiden valtauksen lisäksi paneutua myös pelimaailmaan. Yllättävän ja aivan liian aikaisen kuoleman takia peliprojekti jäi kuitenkin nuorelta mieheltä kesken. Hello There Games vei yhteisen projektin loppuun AVICIIn isän avustuksella, josta lopputuloksena syntyi AVICII Invector.

Tyypillisistä rytminaputteluista poiketen AVICII Invectorissa on juoni mukana, vaikkei se kummoinen olekaan. Yksinkertaisuudessaan avaruusaluksella ympäri galakseja lentävä nainen etsii kadonnutta suklaapatukkaa. Tämän matkanteon ympärille on kyhäilty pelin rytmiosuudet, jossa pelaaja ohjaa naisen avaruusalusta läpi kuuden eri maailman taustamusiikin tahdissa.

Pelissä ohjattava avaruusalus liikkuu pitkin ennalta määrättyä rataa, johon on upotettu rytmin mukaisesti erilaisia nappikäskyjä. Pelaajan pitää siis painaa musiikin tahtiin oikeaa nappia oikeassa ajassa. Toimintaa vaikeuttaa epävarmuus, joka tulee painettavista napeista. Invector ei nimittäin mainitse jokaisessa tilanteessa pitääkö nappia painaa, joten itselleni jäi epäselväksi, pitäisikö minun reagoida tässä kohdassa vaiko ei. Ainakaan peli ei tuntunut rankaisevan näistä reagoinneista.

Tyypillisen naputtelun lisäksi peli hyödyntää AVICIIn musiikeissa kuultavia välisoittoja, joiden aikana alus lentelee ilmassa. Pelaaja voi tällöin ohjata alusta vapaasti väistellen esteitä ja yrittäen lentää pisteitä jakavien kohteiden läpi. Lentelyosuudet tuovat kivaa vaihtelua pelaamiseen ja rentouttavat muuten varsin intensiivistä naputtelua.

Tämä on mainos:

Ohjattavuus on napakkaa ja peli reagoi nappien paineluun välittömästi, mikä on tärkeää tällaisissa reaktiopeleissä. Ongelmaksi muodostuu kuitenkin hyvin tyypillinen rytmipelin vaiva. Tasojen vaikeutuessa paineltavien nappien määrä kasvaa, jonka myötä peli siirtyy tyypillisestä nelitahtirytmistä lajittelemaan nappeja myös musiikin välitahteihin. Tällöin nappien painelua ei voi enää yhdistää rytmin kuunteluun vaan oikean osuman saadakseen joutuu eteen tulevia nappeja tuijottamaan silmät tarkkana. Tämä vie pohjan itse musiikilta, jonka pitäisi olla pääosassa.

Avicii InvectorAvicii InvectorAvicii Invector

Toinen ongelma ovat ääniefektit. Kun painaa onnistuneesti oikeassa kohdassa nappia, peli päästää yllättäen täysin epäharmonisia ääniefektejä. Nämä muutamat ääniefektit ovat samat jokaisessa biisissä ja kalskahtavat niin pahasti korvaan, että tekisi mieli olla osumatta rytmillisesti, jottei hyvä musiikki menisi pilalle. On jotenkin vaikea kuvitella, että kauniista melodisista hiteistään tunnettu AVICII olisi suunnitellut kyseiset ääniefektit peliin.

Pelin graafinen ilme on tyylitelty hienosti. Yksinkertaista 3D-maailmaa on kuorrutettu näyttävillä valoefekteillä ja partikkelisuihkuilla luoden menevän ja futuristisen kokonaisilmeen. Rytmipelin ymppäys vauhdikkaaseen avaruuslentelyyn toimii erottaen AVICII Invectorin edukseen muista kilpailijoista. Tarinaa eteenpäin vievät välidemot on piirretty näyttävän suurpiirteisesti saaden sopivan rosoisen asenteen tarinan hahmolle.

Tämä on mainos:

Ääniefektipuolen kalskahtaessa pahasti korvaan ja taustamusaan, ovat pelin musiikit kuitenkin nappisuoritus. Invector tekee täydellisen läpileikkauksen AVICIIn kovimmista hiteistä ja antaa pelille sen kovasti tarvitsemaa juhlan tuntua. Pelin haluaa tahkota läpi ihan vain tuttuja sävellyksiä läpi kuunnellen. 24 biisistä muodostuva peli sisältää vielä positiiviseksi yllätykseksi muutaman bonusraidan.

Ilman nimikkoartistin musiikkia AVICII Invector olisi aika helposti unohdettava turhake. Toki graafinen ilme toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan ja vapaalentelyosuudet ovat piristävä uutuus. Mutta jos rytmipelin ydinelementit eivät ole kunnossa, ei pelistä juuri voi innostua. AVICIIn rallit kuuntelee mielellään kertaalleen läpi aluksella lennellessä, mutta kyllä helpommalla pääsee, jos ostaa miehen albumit.

Avicii Invector
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
AVICIIn musat, selkeä tyylitelty grafiikka
-
Epäharmoniset ääniefektit, musiikin merkityksettömyys naputtelussa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Avicii InvectorScore

Avicii Invector

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Näyttävä mutta ongelmallinen rytminaputtelu kelluu nimikkoartistin vahvan musiikin varassa

Avicii Invector tulossa tänä talvena

Avicii Invector tulossa tänä talvena

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Rytminen toimintapeli Avicii Invector on tulossa tänä talvena Nintendo Switchille, PC:lle ja Xbox Onelle. Samalla tulossa on myös PS4-version uudelleenjulkaisu. Hello...Ladataan seuraavaa sisältöä