Batman: The Telltale Series ei ollut aivan sitä, mitä siltä odotettiin. Telltalen ensimmäinen Batman otti useita luovia vapauksia, joita oli hankala Batmanin fanina hyväksyä. Lisäksi tarinalla oli ongelmia rytmityksessä, ja osa tapahtumista ei tuntunut sopivan kuvaan lainkaan. Silti Telltalen tapa esittää Bruce Wayne ja varsinkin Selina Kyle eli Kissanainen oli onnistunut.
Toinen kausi on onneksi selvästi ensimmäistä parempi.
Telltale on taas ottanut runsaasti vapauksia useiden hahmojen suhteen, mutta se on tehty mielenkiintoisella tavalla ja alkuperäisiä sarjakuvia kunnioittaen. Kyseessä on uusi tarina, joka ei ole suorassa yhteydessä ensimmäiseen kauteen. Tästä huolimatta mukana on lukuisia viittauksia edeltäjään, ja useat tehdyt valinnat vaikuttavat myös jatko-osassa. Toisin sanoen ensimmäisen kauden pelaaminen ei ole välttämätöntä, joskin erittäin suositeltavaa kuitenkin. Telltale mahdollistaa tallennustiedostojen siirron alustojen välillä, tai sitten voi tehdä uuden pelin valiten keskeiset asiat ensimmäisestä pelistä ennen toisen kauden aloitusta. Jos kumpaakaan näistä toiminnoista ei tee, peli lähtee liikkeelle Telltalen oletusvalinnoilla.
Batman: The Enemy Within on mitä suurimmassa määrin Telltalen peli. Kausi on jaettu viiteen jaksoon. Varsinainen pelaaminen on jokseenkin vähäistä, ja keskiössä ovat tarinan edetessä tehtävät valinnat ja oikea-aikaiset nappien painamiset. Teknisesti peli ei ole modernilla tasolla, joskin muutamia graafisia parannuksia verrattuna edeltäjään on havaittavissa. Teknisiä ongelmia on, joista yksi erityisesti ansaitsee maininnan. Toisessa jaksossa on määrä matkustaa hississä useiden eri hahmojen kanssa. Kohtauksen aikana kamera ja kaikki henkilöhahmot jäätyivät paikoilleen, vaikka dialogi kuului taustalta normaalisti. Hissin jälkeen peli jatkui kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ensimmäisen kauden osalta verkossa poristiin toinen toistaan pahemmista teknisistä ongelmista, joista pahimpana tietenkin olivat etenemisen estävät bugit. Ainoa havaitsemani merkittävä ongelma oli kuitenkin edellä mainittu hissikohtaus, jota lukuun ottamatta pelikokemus eteni jokseenkin sujuvasti.
Ensimmäisen jakson suuri pahis on Riddler eli Arvuuttaja. Hänellä onkin varsin iso rooli toisen kauden kokonaisuudessa, joskin useita muitakin pahiksia kohdataan. Kaikkia ei ole syytä mainita tässä, mutta luvassa ovat ainakin "John Doe" (Jokeri), Harley Quinn ja Suicide Squadin tuleva johtaja Amanda Waller.
Ensimmäisen kauden malliin Bruce Waynen rooli on paljon suurempi kuin itse Batmanin, ja tasapainoilu näiden kahden välillä on vaikeaa. Luvassa on kovia valintoja Batmanina, jos aikomuksena on olla aina suoraselkäisen moraalinen. Niin sanottua oikeaa ratkaisua ei aina ole olemassa, ja tehdyillä valinnoilla on aina merkittäviä seurauksia.
Toisen kauden rytmitys on onnistunut. Toiminnallisia jaksoja on aiempaa enemmän. Pelaajan panos rajoittuu nopeisiin valintoihin tappelujen aikana oikea-aikaisten nappien painamisen ohella. Onneksi omien valintojen toteutuminen ruudulla on jännittävää seurattavaa. Politiikkaa painotetaan nyt vähemmän, ja keskiössä ovat enemmänkin erilaiset pahikset. He pakottavat Bruce Waynen vakavaa harkintaa vaativiin tilanteisiin.
Kukin jakso on kestoltaan 90-120 minuuttia. Kokonaiskesto tuntuu juuri oikealta, ja noin 30 euron hinta Batman: The Enemy Withinille on kohdallaan. Valinnoista riippuen pelin kulku muuttuu ilahduttavan radikaalisti. Näin ollen toinen kierros erilaisia valintoja tehden on houkutteleva vaihtoehto.
Batman: The Enemy Within on mieleenpainuva Bruce Waynen ja Batmanin seikkailu. Kokonaisuuden vaikuttavuus riippuu tietenkin siitä, miten rakkaiksi pelin maailman kokee erilaisine hahmoineen. Batmanin faneille Telltalen peli on suositeltava hankinta. Teknisesti luvassa on tuttuja Telltale-ongelmia, mutta samalla kokonaisuus onnistuu yllättämään ja vakuuttamaan.