LIVE
HQ
logo hd live | Final Fantasy XIV
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   Batman: The Telltale Series

   Batman: The Telltale Series, 1. kausi

   Tekniset ongelmat haittaavat pelinautintoa.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Telltale Gamesin Batman saavutti viime kuussa ensimmäisen kauden päätöksensä viidennessä jaksossa City of Light. Toista kautta ei ole vielä julkistettu, mutta nyt koko ensimmäisen kauden voi kokea kokonaisena alusta loppuun.

   Harmillisesti se kuuluisa Telltalen taikakosketus The Walking Deadin ja Tales from The Borderlandsin malliin on läsnä vain ajoittain. Yhtiö on aina keskittynyt ennen kaikkea tarinankerrontaan, ja heidän peleissään on hyvin vähän oikeaa tekemistä ajoittaisen napin painamisen lisäksi. Jopa energiset toimintakohtaukset rajoittuvat oikean napin painamiseen oikealla hetkellä, eikä Batman tee poikkeusta tästä säännöstä. Kyseessä on siis hyvin erilainen kokemus verrattuna Batmanin Arkham-peleihin. Lisäksi Telltalen tarinassa oikeaa merkitystä on sillä, millaisia päätöksiä tekee joko Bruce Waynena tai Batmanina. Klassinen kaava alkaa osoittaa ikääntymisen merkkejä, mutta pelin varsinaiseksi ongelmaksi nousee tekninen suoriutuminen.

   Batman: The Telltale Series on sanalla sanoen vanhentunut ulkoasunsa puolesta, ja erittäin huonosti optimoitu teknisen sujuvuuden osalta. Peli hidastui merkittävästi useaan otteeseen. Tällaista on vaikea sietää pelissä, joka ei muutenkaan ulkoisesti täytä modernin loistokkuuden odotuksia. Pahinta on silti se, että mukana on lukuisia ärsyttäviä bugeja. Pelihahmot saattavat esimerkiksi kadota ruudulta kesken kaiken tai koko peli voi kaatua. Testipelaamisen aikana tausta katosi kerran kokonaan, jolloin Batman asteli pelkässä tyhjyydessä.

   Tavallisesti Telltalen pelit ovat tarinallisesti kiinnostavia, ja henkilöhahmot on toteutettu laadukkaasti. Pisteenä iin päällä ovat päätökset, joilla ainakin tuntuu olevan merkitystä lopputulokseen. Kaikki edellä mainittu pätee myös Batmaniin ainakin tiettyyn rajaan saakka. Ajoittain tarina jää laahaamaan, ja ruudulla nähtävät tapahtumat tuntuvat sekavilta.

   Tämä on mainos:
   Batman: The Telltale SeriesBatman: The Telltale SeriesBatman: The Telltale Series

   Tarina sijoittuu Batmanin varhaisvuosiin nuoremman Bruce Waynen saappaissa. Wayne tukee Harvey Dentin kampanjaa Gotham Cityssä. Tässä vaiheessa Dentistä ei vielä ole tullut Two-Face-pahista. Muita tunnettuja hahmoja ovat muun muassa Kissanainen eli Selina Kyle, Vicki Vale, Falcone, Alfred, Pingviini eli Oswald Cobblepot ja Jim Gordon.

   Telltale osoittaa rohkeutta muuttamalla joitakin asioita rakastettujen hahmojen menneisyydestä ja maailmasta yleensä. Toisille tällainen tuntuu suorastaan pyhäinhäväistykseltä, kun taas toisille se on mitä oivin keino elävöittää kerrontaa. Pääasiassa muutokset ovat makuasioita, mutta joukossa on myös aidosti epäonnistuneita ratkaisuja. Vastaan tullessaan ne tuntuvat pakotetuilta, ja yleensä aivan liian helpoilta ratkaisuilta tarinan edistämisessä.

   Kuten tuli jo mainituksi, pelillisesti Batman on tuttua Telltalen tyyliä. Leijonanosa ajasta katsellaan ja kuunnellaan dialogia. Välillä tehdään päätöksiä sen suhteen, mitä kannattaa sanoa tai tehdä. Tutkija-Batman-osuuksissa meno muistuttaa klassisia seikkailupelejä, joissa kohdetta klikkaamalla saadaan hahmo toimimaan sopivalla tavalla rikospaikkaa tutkiessaan. Taistelujakin koetaan, mutta ne vaativat kaikki ainoastaan oikea-aikaista nappien painelua.

   Tämä on mainos:

   Batman: The Telltale Seriesin ensimmäisellä kaudella on hetkensä. Piirrosmaisesta ulkoasusta huolimatta se on selvästi aikuisten peli. Sillä on rohkeutta muuttaa joitakin totuttuja kuvioita hahmojensa maailmassa. Tarinan onnistuneisuudesta huolimatta toteutus kärsii huonosta rytmityksestä, joistakin kehnoista päätöksentekokohdista ja muutamista suorastaan hämmentävistä osuuksista. Kokonaan oma lukunsa ovat tietysti tekniset ongelmat, joita on luvattoman paljon. Batmanin faneille peliä voi suositella, mutta muiden kannattaa se ehkä ohittaa.

   HQ
   HQ
   HQ
   Batman: The Telltale SeriesBatman: The Telltale SeriesBatman: The Telltale Series
   06 Gamereactor Suomi
   6 / 10
   +
   Rohkeita ratkaisuja tarinassa, Bruce Wayne on yhtä tärkeä kuin Batman
   -
   Huono tekninen suoriutuminen, bugit, ajoittain sekava ja tylsä kerronta
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä