Suomi
Gamereactor
arviot
Battlefield 3

Battlefield 3: Armored Kill

Liki vuosi sitten julkaistu Battlefield 3 porskuttaa päivitysten ja uusien lisäosien turvin. Sisätiloihin keskittyneen Close Quartersin vastapainoksi on nyt julkaistu Armored Kill, jossa panssarit jylläävät laajoilla ulkoilmakentillä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Notkelmaan piilotettu ohjuspatteri jyskyttää tulta ja tappuraa kohti taivaanrantaa. Taivasta halkovat muhkeiden savuvanojen lisäksi hävittäjät ja helikopterit. Silloin tällöin korvan juuresta viuhahtaa luoti, pahimmassa tapauksessa panssarivaunun kranaatti. Räjähdykset heittävät rapaa silmille ja pistävä aurinko häikäisee kiikaritähtäimen läpi katselevaa tiedustelijaa. Ilmassa on spektaakkelimaista sodan tunnelmaa. Orkesteri soittaa koko leveydeltään Battlefield 3:n uusimmassa lisäosassa.

Armored Kill on Dicen vastaus pelaajien huutoon. Peliä on kritisoitu siitä, että se on taivuttanut mittavista kentistään tunnettua sarjaa kohti kontrolloidumpaa Call of Duty -tyylistä räiskintäkokemusta. Armored Killissä palataan sisätiloista taivasalle, ja mukana tulevat neljä kenttää ovat kaikki laajoja. Mittakaavaltaan ne edustavat pelin suurimpia kenttiä, mikä sopii erityisesti klassiseen Conquest-pelimuotoon, jossa tarkoituksena on vallata ja pitää hallussaan useita pisteitä kentällä. Moneen suuntaan levittäytyvän kentän ansiosta taisteluihin ei pääse syntymään tukoksia, vaan tasaväkisten joukkueiden välillä pisteiden hallinta velloo mukavasti puolelta toiselle, pitäen pelin liikkeessä.

Battlefield 3
Panssarilla vuoristossa. Uuden Alborz Mountainsin maisemat voisivat olla melkeinpä The Elder Scrolls V: Skyrimistä.

Viidentenä pääelementtinä lisäosassa on uusi Tank Superiority -pelimuoto, joka muistuttaa etäisesti King of the Hilliä. Useiden lippujen sijasta joukkueet taistelevat yhden keskeisen pisteen hallinnasta pääosin panssariajoneuvoin. Tankkeja tarjotaan molemmille puolille reiluhkosti, mutta muut ajoneuvot on poistettu käytöstä. Panssaripainotteisuuden takia insinööri on oikeastaan ainoa hahmoluokka, jota pelimuodossa aidosti tarvitsee. Se voi kantaa panssarinyrkkiä sekä korjausvälineitä tai miinoja. Muut hahmoluokat eivät ole yhtä hyödyllisiä. Tästä huolimatta Tank Superiority tuo yllättävän varteenotettavan vaihtoehdon Conquestille suurien kenttien pelaamiseen. Keskitetty lippu luo taisteluun selkeämmän tunteen rintamasodasta, jossa yhteistyötä tekevät parin kolmen panssarin ryhmät ovat oikeastaan ainoa keino yrittää vihollislinjan murtoa. Pelimuoto ei silti ole ylettömän taktinen, vaan fokus on enemmän räjähtävässä vyörytyksessä, jossa Battlefield on kotonaan.

Tämä on mainos:

Tank Superiorityn mukavuus liittyy osaltaan myös ilmavoimien puutteeseen. Se luo puitteet, joissa panssarimiehet voivat keskittyä nahistelemaan keskenään sen sijaan, että joku puuttuisi asiaan jakamalla äkkikuolemaa taivaalta. Tällainen henkireikä on Armored Killissä tarpeen, koska lisäosa esittelee Rushiin ja Conquestiin AC-130 Gunshipin, joka kiertää kenttää automaattisesti joukkueen vallatessa tietyn tukikohdan. Vaikka ilmalaiva on suhteellisen helppo pudottaa muutamalla ilmantorjuntaraketilla tai asiansa osaavien hävittäjälentäjien avustuksella, rikkoo se silti hieman pelitasapainoa. Raskas räpätys yläilmoista ei vain ole kovin reilua maajoukkojen kannalta. Hävittäjien ja helikopterien lähes mattopommituksenomainen rakettituli on jo itsessään riittävä ilmauhka, mutta ainakaan nämä eivät voi pitää tähtäimissään koko kenttää kerrallaan.

Battlefield 3
Battlefield 3 on edelleen nätti, todella nätti. Joskus visuaalinen kikkailu tuntuu kuitenkin menevän puhtaan pelattavuuden edelle, koska ruutua pyyhkivät jos jonkinmoiset linssiefektit.

Uudet kentät ovat Armored Shield, Alborz Mountains, Bandar Desert ja Death Valley. Vaikka kaikki ovat omalla tavallaan ainutlaatuisia, näistä erikoisin uutuus on jyrkkään vuoristoon sijoittuva Alborz Mountains. Suuret korkeuserot luovat mielenkiintoista vaihtelua paitsi kentällä syntyviin tilanteisiin myös ilmastoon: ylhäällä vallitsee hyytävä viima, kun taas alempana solassa luonto vihertää lumipeitteen alta. Erikoisuudella on toisaalta myös kääntöpuolensa, sillä kenttä tuntui olevan nelikon herkin toisen tiimin ylivallalle.

Battlefield 3
Neljä uutta kenttää eivät ole kenties ikimuistoisimpia Battlefield-historiassa, mutta ne edustavat tämän pelin parhaimmistoa. Parhaiten suuresta mittakaavasta pääsee nauttimaan PC:llä, joka venyy 64 pelaajan otteluihin.
Tämä on mainos:

Öinen Death Valley tarjoaa hieman maltillisempia korkeuseroja muita kenttiä aavistuksen pitkänomaisemmassa pohjassa, kun taas Armored Shield ja Bangar Desert muistuttavat lähinnä Caspian Borderin niittymaisemia ja Operation Firestormin aavikkoa XL-koossa. Visuaalisesti Armored Kill ei tuo mitään mullistavaa. Sieltä täältä on helppo huomata, miten Dice on kierrättänyt uusissa kentissä tuttuja tekstuureja ja rakennuksia. Battlefield 3 on kuitenkin edelleen erittäin näyttävän näköinen, ja yleisesti ottaen alkuperäistä peliä laajempi mittakaava antaa tunnelmaan oman säväyksensä.

Armored Kill on tervetullut lisä kokonaisuuteen. Se ei varsinaisesti mullista peliä, mutta motivoi jatkamaan sen pelaamista. Kynnyskysymykseksi voi tosin muodostua hinta: ellei ole sijoittanut Premium-jäsenyyteen, 15 euroa voi tuntua melko kovalta hinnalta neljästä moninpelikentästä ja yhdestä pelimuodosta. Gunshipin tasapainokysymyksiä lukuun ottamatta Armored Killin sisältö lukeutuu kuitenkin pelin parhaimmistoon, joten sijoitus tuskin jää vaille vastinetta.

Katso lisäosan traileri

HQ
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
Battlefield 3
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Neljä laajaa ja laadukasta kenttää, Tank Superiority yllättävän varteenotettava lisä pelimuotoihin
-
Gunship järkyttää tasapainoa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

 • Gono10
  Battlefield 3 on ruotsalaisen Dicen kehittämä ja EA:n julkaisema Battlefield-pelisarjan uusin osa. Peli julkaistiin Marraskuussa 2011 ja siihen on... 10/10
 • Hermorage
  Vuonna 2011 lanseerattiin EA:n toimesta uusi nimike yhteen kaikkien aikojen suosituimmista sotaräiskinnöistä. Battlefield 3 esitteli itseään... 7/10
 • Gecqsi
  Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, vaikka kovana vanhojen Battlefieldien fanina olen yleensä aina sitä mieltä että vanhaa peliä ei uusi voi... 9/10
 • Luftwaffe
  Battlefield 3:sen ostin battlefield bad company pelisarjan innoittamana tuhoutuvan ympäristön ja realistisuutensa vuoksi. Battlefield 3 peli jäi... 8/10
 • Fatman eating
  Hyvä jatko-osa Battlefield 2:selle johon on tuotu hyviä juttuja (mm. Tuhoutuva ympäristö) BC2:sta. Pelin on suunnitellut DICE, Ja pelimoottorina... 8/10
 • ekstriimdyyd
  EA julkaisee Battlefieldejä tiuhaan tahtiin samanlailla, kuin Activison codeja. Vuoden 2011 Battlefield on Battlefield 3, joka on Battlefield 2:en... 9/10
 • Sir_Tottuni
  Aloitetaanpas sitten, ensimmäinen arvosteluni. Yksinpeli oli aika surkea, en jaksanut pelata loppuun asti. Plussaa meleetappeluista,... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Battlefield 3: Armored KillScore

Battlefield 3: Armored Kill

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Sisätiloihin keskittyneen Close Quartersin vastapainoksi BF3 sai Armored Kill -lisäosan, joka avartaa nettisodan mittakaavaa.

70 prosentin alennuksia Originista

70 prosentin alennuksia Originista

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Kesä on alennusten aikaa, ja tällä kertaa Origin haluaa varmistaa, etteivät pelaajat pääse pahemmin altistumaan auringonvalolle lomiensa aikana.

PS Plus -kirjastoon tiukkaa toimintaa

PS Plus -kirjastoon tiukkaa toimintaa

UUTINEN. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Playstation Plus -jäsenille maksuttomien pelien kirjasto päivittyy heinäkuussa rankalla kädellä. Tulossa ovat mm. Battlefield 3 ja Saints Row: The Third.Ladataan seuraavaa sisältöä