Suomi
Gamereactor
ennakot
Battlefield V

Battlefield V

Uutta on, ja vanhaa hiottuna

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Battlefield V on julkistettu, ja muun muassa paluu toiseen maailmansotaan on tosiasia. EA ja DICE aikovat rakentaa Battlefield 1:n luomalle pohjalle lisäämällä mukaan uusia ominaisuuksia ja hiomalla jo mukana olevia. Gamereactor oli paikalla Lontoon Gfinity Arenalla ottamassa selvää asioista. Pelaamaan ei itse päässyt, mutta muuta materiaalia nähtiin runsaasti.

Aikoinaan Battlefield keskittyi enemmän moderniin sodankäyntiin, mutta vuoden 2016 Battlefield 1 siirsi painopisteen menneisyyteen. Vanhojen aseiden ohella tarina seurailee niiden oikeiden ihmisten tarinoita, jotka kuolivat konfliktissa. Sama lähtökohta on läsnä myös uudessa "BäFässä", joka seurailee toisen maailmansodan tapahtumia.

Moninpelin ohella siis War Stories tekee paluun aivan kuten Battlefield 1:ssä. Tilaisuudessa nähtiin sodan vievän pelaajat Rotterdamiin, Ranskaan ja Pohjois-Afrikkaan. Esittelyn kohokohta oli kuitenkin Norja. Tehtävässä vastarintataistelija etsiskeli keinoa suojella perhettään. Juuri muuta ei ole tällä hetkellä tiedossa, mutta pohjoisen sotanäyttämö on tavannut olla videopeleissä varsin vähän käsitelty aihe.

Yhdessä pelattava pelimuoto on nimeltään Combined Arms. Tämä toimii hyvänä pohjustuksena moninpeliin, sillä kaikkiaan neljä pelaajaa pudotetaan laskuvarjojääkäreinä vihollislinjojen taakse. Tästäkään ei kauheasti enempää haluttu kertoa, mutta tarkoituksena on pehmentää laskua uusille Battlefield-pelaajille. Combined Armsissa painopiste on hiiviskelyssä, ja parhaimmillaan neljän partio toimii kuin hyvin öljytty kone.

Tämä on mainos:

Kaikki pelimuodot nivotaan yhteen uusien Company-pelimekaniikkojen avulla. Kaikki yksinpelin tarinoista Grand Operations -tehtäviin liittyvät Company-edistymiseen, jolloin saa avatuksi uusia tavaroita ja ansaitaan palkintoja. Toisin sanoen kaikkien pelin tarjoamien eri muotojen pelaaminen edistää suuren mittakaavan hahmonkehitystä.

Battlefield VBattlefield VBattlefield VBattlefield V

Varsinainen pelattavuus on sekin päätynyt muutoksien kohteeksi. Tulossa on esimerkiksi uusia tuhoutumisen mekaniikkoja, uusia liikeanimaatioita riippuen jalkojen alla olevasta materiaalista ja ennen kaikkea aiempaa luotettavampi osumatarkkuus aseissa. Tuhon suhteen mukana on aiempaa enemmän realismia. Näytetyssä demossa tankki ajoi rakennuksien läpi seinien hajotessa yksilöllisesti. Pelin fysiikkamoottorin pitäisi varmistaa se, että jokainen tuho on omanlaisensa. Rakennuksen sisään ampuminen aiheuttaa vahinkoa sisätiloissa, kun taas sisällä tapahtunut räjähdys lennättää romua ulos rakennuksesta.

Partiopelaamista (squad play) painotetaan tällä kertaa paljon enemmän: pelaaja ei voi uudelleensyntyä pelikaverin lähelle, elleivät molemmat ole samassa partiossa. Partionjohtajilla on käytössään enemmän taktisia mahdollisuuksia, ja partiokaverit voivat herättää eli "revivata" toisiaan riippumatta siitä, sattuuko oma tehtävä olemaan lääkintämies vai jokin muu. Peli myös palkitsee aiempaa paremmin hyvin yhteen pelaavat partiot, ja mukana on myös koko partion meneviä ajoneuvoja. Näin ollen yhteistyö ei ole ainoastaan mahdollista, vaan myös erittäin toivottavaa.

Tämä on mainos:

Suuri uudistus ovat linnoitukset, joita voi rakentaa erillisellä rakennustyökalulla (ja kaikilla on omansa). Rakentaa voi ainakin hiekkasäkkejä, piikkilankaa, juoksuhautoja ja konekiväärejä. Näin ollen oman asemansa pystyy melko hyvin linnoittamaan, kun on tullut aika pitää alue hallussa. Osittain tuhoutuneita kohteita voi myös korjailla, ja asettaa täydennyspisteitä koko oman joukkueen käyttöön. Ilmatorjuntatykkejä taas voi hinata käyttäen sopivaa ajoneuvoa.

Grand Operations on uusi ominaisuus, joka rakentaa Battlefield 1:ssä nähdyn Operationsin päälle tehden kokonaisuudesta vieläkin isomman. Inspiraatiota on toki haettu oikeista historiallisista konflikteista. Tapahtumat aukeavat useiden päivien aikana, ja jokainen matsi kuvaa yhden taistelupäivän. Toisin sanoen ensin saattaa olla tehtävänä hyökätä tykistön asemia vastaan, ja tuhottujen tykkien määrä vaikuttaa siihen, kuinka monta uudelleensyntymistä saa käyttöönsä seuraavan päivän taistossa, kun varsinainen hyökkäys alkaa.

DICE esitteli hyvin mielellään, millaisilla tavoilla omaa sotimistaan voi yksilöidä. Company-tilassa voi muokata kaikkia pelin osa-alueita mieleisekseen. Profiilille avataan tasoja, sotilas puetaan persoonallisesti, ja niin aseisiin kuin ajokkeihinkin saa lisävälineitä. Samalle tavaralle voi olla useita vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi Tiger-tankki, joista toisessa on raskas panssari ja toinen on puolestaan rakennettu kulkemaan nopeammin.

Pitääkseen pelaajat mukana pitkään Battlefield V tarjoilee vielä Tides of Warin. Tulossa on uusia tarinoita, ajoneuvoja, aikarajallisia tapahtumia, tuntolaattoja, tunnuksia, skinejä ja niin edelleen julkaisun jälkeisinä kuukausina. Luvassa on myös päivittäisiä tehtäviä ja pidemmän aikavälin toimeksiantoja suoritettavaksi. Kaikissa on toki palkintona omat herkkunsa, joiden on määrä innostaa palaamaan niin sanotusti astialle vielä pitkään julkaisun jälkeen.

Battlefieldissä ei ole enää Premium Passia. Toisin sanoen kaikki uudet kartat ja pelimuodot ovat oleva ilmaisia kaikille. DICE haluaa pelaajakunnan pysyvän yhtenäisenä varsinkin nyt, kun painopiste on aiempaa enemmän yhteistyössä partiona.

EA ja Origin Access -pelaajat pääsevät käsiksi uuteen Battlefieldiin 11. lokakuuta tänä vuonna osana Play First Trialia. Deluxe Edition saapuu 16. lokakuuta ja Standard Edition 19. lokakuuta. Kesäkuun E3-messuilla innokkaimmat pääsevät testaamaan moninpeliä toiminnassa. Gamereactor on paikalla ja kertoo, miten lopulta meni.

Battlefield VBattlefield VBattlefield VBattlefield V
Battlefield VBattlefield VBattlefield VBattlefield V
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Battlefield V suuntaa Iwo Jimalle

Battlefield V suuntaa Iwo Jimalle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Electronic Arts käytti EA play -tapahtumassaan varsin runsaasti aikaa Battlefield V:n kuulumisille. Uutuutena on, että sotiminen siirtyy ennen pitkää Tyynelle...

0
Battlefield V:n mikromaksut ovat linjoilla

Battlefield V:n mikromaksut ovat linjoilla

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Battlefield V on saanut linjoille omat mikromaksunsa niitä varten, jotka haluavat maksaa ylimääräistä näyttääkseen päheältä verkossa. Battlefield Currency ei kuitenkaan...Ladataan seuraavaa sisältöä