Suomi
Gamereactor
ennakot
Battlefield V

Battlefield V

Gamereactor kokeili taistelua yksin niin Libyassa, Ranskassa kuin Norjassakin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuoden 2016 Battlefield 1 lisäsi mukaan uudenlaisen yksinpeliosuuden War Stories, joka seuraili eri henkilöhahmojen sotaa monelta eri kantilta. Sama trendi jatkuu nyt Battlefield V:ssä. Gamereactor sai kutsun Lontooseen testaamaan neljää kaikkiaan viidestä War Stories -seikkailusta.

Ensimmäisenä on Prologue, joka nimensä mukaisesti antaa maistiaisen tulevasta. Lyhyissä pelipätkissä tarjotaan enemmänkin välähdyksiä: ensin saatetaan olla tankissa, ja sitten kuvakulma vaihtuukin tarkka-ampujan silmiin. Prologue toimii opastusosiona erilaisille pelimekaniikoille, ja siirtymät välähdyksien välillä ovat saumattomia. Näin pelaaja saa myös käsityksen konfliktin mittakaavasta. Kehittäjien mukaan se on osion tarkoituskin.

Pääsin pelaamaan Prologuen ohella kokonaan myös Norjaan sijoittuvan tarinan. Kaikki puhuvat norjaa, mutta onneksi tekstitys on englanniksi. Itse tapahtumissa otetaan runsaasti taiteellisia vapauksia, ja kehittäjien mukaan kyseessä on tietoinen ratkaisu. Päähenkilönä on Solveig, joka heti alussa koettaa pelastaa norjalaisen vastarintataistelijan maata miehittävien saksalaisten käsistä. Sen enempää paljastamatta voi sanoa sen, että tehtävä on hyvin avoin. Tämä lisää pelaajan käytössä olevia vaihtoehtoja. Myöhemmin täytyy soluttautua alueelle, jossa oma liittolainen on vangittuna. Tämä onnistuu joko ajamalla etuovista sisään kuorma-autolla tai hiippailemalla sisään kuorma-auton alla.

Norjan luminen ja avoin maisema tarjoaa leikkikentän, jossa toimia. Esimerkiksi maastossa voi hiihtää, ja vuoren laelta "spotata" kaikki vihut ennen hyökkäämistä. DICEn lähestymistapa tarinaan ja itse sotaan on virkistävä.

Tämä on mainos:

DICE on punonut oikean historian yhteen fiktion kanssa. Solveig pääseekin juonittelun jäljille, joka saattaa muuttaa koko maailman. Kyseessä on Saksan tavoite hankkia raskasta vettä atomipommia varten, joka oli ihan oikea Saksan operaatio toisen maailmansodan aikana. Esitystapa on hyvin hollywoodmainen, mutta tapahtumia katsotaan oikeiden historiallisten henkilöiden vinkkelistä.

Battlefield VBattlefield VBattlefield VBattlefield V

Under No Flag on War Story, josta pääsin näkemään vain osan. Siinä joukko rikollisia lähetetään operaatioon tavoitteenaan tuhota vihollisen lentokone. Nämä hyväkkäät välttivät vankilan ottamalla vastaan vaarallisen tehtävän, joten onnistuessaankaan ei luvassa ole kultaa ja kunniaa. Päähenkilönä on räjähde-ekspertti Billy Bridger, joka matkaa Libyaan. Maisema on jälleen avoin, mutta nyt painopiste on eristyneisyyden tunteessa. Ketä nyt kiinnostaisi joukko rikollisia autiomaassa?

Viimeinen testattu War Story oli Tirailleur. Pääosassa on mustaihoinen ranskalainen sotilas Deme, jolle selviää asetovereiden oikea suhtautuminen häneen sodan alkaessa. Demen miehineen pitää työntää saksalaisia pois Ranskasta, joka on vuonna 1944 ollut jo varsin pitkään miehitettynä. Isänmaanrakkaus tuhoutuu heti War Storyn aloitusosiossa. Nähdyn perusteella luvassa on traaginen tarina, sillä omiensa halveksunnan ohella itse tehtävä on melkein mahdoton. Puolustustaistelu saksalaisia panssarivaunuja vastaan on visuaalisesti hyvin toteutettu Ranskan maaseutualueella. Mielenkiintoisinta on kaksinaisuus taistella sellaisen maan puolesta, joka ei Demen panosta juuri arvosta.

Tämä on mainos:

Toiminnan tempo vaihtelee, mutta yleensä se on pelaajan itsensä päätettävissä. Tiensä auki voi taistella perinteisillä toisen maailmansodan aseilla, tai sitten käyttää vain äänenvaimennettua pistoolia. Toisaalta Tirailleur-tehtävässä ei ole muuta mahdollisuutta kuin sukkuloida räjähdyksien ja luotien välissä. Itse taistelut ovat hyvin perinteistä Battlefieldia, joskin hiihtäminen ja avoimet maisemat tuovat mukaan kaivattua vaihtelua.

Esittelyssä näytettiin myös uutta ray tracing -teknologiaa, jonka on määrä parantaa visuaalista näyttävyyttä entisestään. Tämä kannattaa grafiikkaan panostavien pelaajien pitää mielessä.

Kaiken kaikkiaan War Stories tuntuu olevan vaikuttava lisä Battlefield V:nteen. DICE ei ole muuttanut kahden vuoden takaista peruskaavaa miksikään, mutta ei se ole tarpeellistakaan. Luvassa on varsin henkilöpainotteista sotadraamaa alkaen 20. marraskuuta.

Battlefield VBattlefield VBattlefield VBattlefield V
Battlefield VBattlefield VBattlefield VBattlefield V
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Battlefield V suuntaa Iwo Jimalle

Battlefield V suuntaa Iwo Jimalle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Electronic Arts käytti EA play -tapahtumassaan varsin runsaasti aikaa Battlefield V:n kuulumisille. Uutuutena on, että sotiminen siirtyy ennen pitkää Tyynelle...

0
Battlefield V:n mikromaksut ovat linjoilla

Battlefield V:n mikromaksut ovat linjoilla

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Battlefield V on saanut linjoille omat mikromaksunsa niitä varten, jotka haluavat maksaa ylimääräistä näyttääkseen päheältä verkossa. Battlefield Currency ei kuitenkaan...



Ladataan seuraavaa sisältöä