Suomi
Gamereactor
arviot
Beat Saber

Beat Saber

Tron-maailman teknobileissä jedinä, Beat Saber on just niin siistiä!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Rytmipelit olivat aikoinaan kovassa nosteessa, mutta nyt viime vuosina tyylilaji on pelipuolella ollut aikamoisessa suvannossa. Jotkut tanssipelit vielä notkuvat listoilla, mutta aihe kaipaa selkeästi piristävää ja uutta lähestymistä. Tähän hätään iskee Beat Games virtuaalisesti pelattavalla Beat Saberillaan, josta riittää persoonallista juhlimista pidemmäksikin aikaa.

Beat Saberin peli-idea ei juuri yksinkertaisemmaksi pääse. Pelaajalla on kädessään punainen ja sininen valomiekka, joilla pitää hutkia samaa väriä olevia, kohti lentäviä laatikoita, oikeassa tahdissa ohjeiden mukaisesti, sivuilta, päältä tai alta. Vaikeutta menoon peli jakaa erilaisin seinin, joita pitää väistellä kehoa liikuttelemalla tai tarjoamalla miinoja laatikoiden sijaan, jotka pitää jättää luonnollisesti pilkkomatta. Tason vaikeutta saa myös muutettua asetuksista, jolloin laatikoita tulee vastaan entistä tiuhempaan tahtiin ja mitä monipuolisemmissa asennoissa.

Normaalin ja vaikean vaikeustason välinen kynnys on hiukan liian jyrkän oloinen, mutta menoon tottuessa peli alkaa luistamaan aluksi mahdottomalta vaikuttaneissa vaikeammissakin haasteissa. Oli mahtava tunne huomata, kuinka hetken pelaamisen jälkeen lihasmuisti aktivoitui ja kädet silpoivat tiuhaan tahtiin päälle lentäviä laatikoita kuin itsestään. On erittäin positiivista, että Beat Saber ei tee missään vaiheessa epäreilulta vaikuttavia tilanteita haasteisiin. Pelistä välittyy selkeästi ajatus, että bileitä halutaan pitää yllä.

Move-ohjaimin pelattava Beat Saber on huolitellusti tehty. Ohjainten vasteaika on todella napakkaa saaden lyönnit osumaan juuri sinne, minne ja milloin pelaaja haluaa. Laatikoiden viipalointi sujuu kuin luonnostaan kapuloiden ollessa kuin osa kättä, joten pelin vauhdikkaasta menosta voi nauttia ilman minkään tason performanssiongelmia tavallisella Playstation 4:lläkin. Tämä onkin hyvin oleellista ottaen huomioon, että osumien pitää olla tarkkoja ja juuri oikein ajoitettuja, että pelin vaikeampia tasoja on mahdollista selvittää.

Tämä on mainos:
Beat SaberBeat SaberBeat SaberBeat Saber

Hiotun pelattavuuden lisäksi Beat Saberin grafiikka on oikein tyylikästä. Sci-fimäisestä ympäristöstä ja neon-hohkasta tulee mieleen Tron: Legacyn (2010) tietokonemaailma, joten mikäs sen makeampaa. Käsissä pidettävät valomiekat loistavat tyylikkäinä ja reagoivat näyttävästi kipinöiden laittaessa ne yhteen. Pelin ilmeen luomiseen on selvästi laitettu paljon ajatusta taakse saadakseen huolitellun lopputuloksen. Ainoastaan jäin toivomaan hiukan vaihtelua niin ympäristöön, miekkoihin kuin lentäviin kuutioihinkin.

Laadukkaan kokonaisuuden kruunaa mahtava soundtrack. Biisit, joiden tahtiin palikoita pilkotaan, ovat toinen toistaan menevämpiä ja tarttuvampia. Beat Saber potkii kajareista kunnon bassotäytteistä teknoa, katu-uskottavaa räppiä, rytmikästä poppia ja niin edelleen. Biisien kirjo on miellyttävän kattava ja hyvin pelin rytmitykseen sekä ympäristöön sopiva. Deejiylyä harrastavana useampi biisi pelin musaraidalta päätyy nyt soittolistoilleni. Vielä kun peliin voisi lisätä omia biisejä ja rakennella uudenlaisia haasteratoja, saisi peli entisestään elinkaarta pidemmäksi. Tosin Beat Games työstää lisää sisältöä pelinsä musiikkiraitaan koko ajan, ja lupaa ylläpitää juhlia hamaan tulevaisuuteen.

Todella taidokas tekninen toteutus ja muhkea musaraita pitävät huolen siitä, että pelin ääressä pysyy pitkään. Laadukkaasta pelillisestä sisällöstä nauttiminen saa vielä lisäarvoa fyysisen kunnon kohentajana, sillä itselläni pää, kypärä ja suuri osa paidasta olivat jo hiestä läpimärkiä noin 15 minuutin juhlimisen jäljiltä. Kalliin viikonloppuklubittamisen voi unohtaa, sillä Beat Saber tuo laadukkaat ja sci-fimäiset teknobileet olohuoneeseen vain nappia painamalla, joten bileet pystyyn! Rytmipelien uusi tuleminen alkaa Beat Saberista.

Tämä on mainos:
Beat SaberBeat SaberBeat SaberBeat Saber
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Taidokas tekninen toteutus, mahtava soundtrack, sci-finen juhlatunnelma, miellyttävä kunnon kohentaja
-
Graafisten elementtien yksipuolisuus, hiukan epätasapainoinen vaikeustaso, omien biisien ja haasteiden lisäyksen puute
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Beat SaberScore

Beat Saber

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Tron-maailman teknobileissä jedinä, Beat Saber on just niin siistiä!

Beat Saber ja yli miljoona myytyä peliä

Beat Saber ja yli miljoona myytyä peliä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Beat Saber on VR-peli, joka on saavuttanut ehkä hieman yllättävästikin suuren menestyksen. Gamereactorin arvion pelistä pääsee lukemaan täällä. Twitterin mukaan kauppa...Ladataan seuraavaa sisältöä