Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Black Fox

Black Fox

Hyvä tarina kärsii halvasta toteutuksesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Black Fox perustuu kirjailija Matt Braunin samannimiseen romaaniin, ja tarina sovitettiin alun perin TV:n minisarjaksi. Tämä näkyy niin halvan oloisena toteutuksena kuin selkeästi osiin jaettuna leikkauksenakin. Rakeinen DVD-julkaisu ei sekään auta asiaa. Hyvä tarina pelastaa kuitenkin paljon.

HQ

Texasin osavaltiossa eletään vuotta 1861, ja Yhdysvaltain sisällissota syttyy. Sinitakkiset joukot ovat pitäneet alueen vihamieliset intiaanit kurissa, mutta sodan rintamalinjojen piirtymisen seurauksena sotilaiden on poistuttava pohjoiseen. Tämä jättää alueen asukkaat intiaanien armoille, joilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin puolustaa itse itseään. Odottamatta sankariksi nousee mustaihoinen päättäväinen mies aikana, jolloin vihamielinen rasismi oli vielä arkipäivää.

Black Fox ainakin väittää perustuvansa tositapahtumiin. Tarina on sen verran uskottava, että näin voi hyvin ollakin. Juoni on muutenkin erittäin onnistuneesti rajattu, ja kaikki tapahtumat ja henkilöhahmot tuntuvat tarpeellisilta. Huono puoli on se, että tapahtumat lähtevät etenemään liian vauhdikkaasti. Vaikkapa puoli tuntia lisää olisi antanut katsojalle mahdollisuuden sisäistää tilanne ja tutustua paremmin eri henkilöhahmoihin. Näin heidän kohtaloistaan olisi ollut paljon kiinnostuneempi.

Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä kautta linjan, ja sankariksi nousevan Tony Toddin ohella mieleen jää tietenkin Christopher Reeve, jonka maailma yleensä muistaa Teräsmiehen roolista. Reeven osuus jää harmillisen paljon taka-alalle niin kuin moni muukin kiinnostava hahmo. Se toinen onnistunut osuus Black Foxissa on leikkaus. Alkupuoliskon kiirehtimistä lukuun ottamatta tapahtumat osataan esittää hyvin, ja omanlaisensa kasvava jännite pystytään luomaan leikkauksen ansiosta.

Mainittuja näyttelijöiden panosta ja leikkausta lukuun ottamatta Black Fox on kaikin tavoin halvan oloinen elokuva (tai oikeastaan TV:n minisarja). Koko leffa on jälkiäänitetty, ja sen huomaa välillä täysin epätahdissa huulten liikkeiden kanssa kuultavana puheena. Tehosteita ei oikeastaan ole, mutta toisaalta kaikki on ilmeisesti kuvattu aidoissa maisemissa, sillä maasto on kaikkineen erittäin aidon tuntuista. Koska raina on alun perin televisioon sovitettu, on DVD-julkaisun kuvasuhde perinteisen laatikkomainen 4:3.

Tämä on mainos:

Minkäänlaisia lisämateriaaleja ei ole. Tarina on kuitenkin sen verran hyvä, että tilasin verkosta itselleni Matt Braunin romaanin Black Fox. Hyvin todennäköisesti juoni pääsee paremmin oikeuksiinsa kirjallisessa muodossa. Tämä länkkäri muutenkin ansaitsisi suurella rahalla tehdyn uusintaversion.

Black FoxBlack FoxBlack FoxBlack Fox
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Black Fox

Black Fox

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Hyvä tarina kärsii halvasta toteutuksesta.Ladataan seuraavaa sisältöä