Suomi
Gamereactor
artikkelit

Blizzcon 2015: Loppukatsaus ja jälkitunnelmat

Kaksi päivää jokaisen Blizzard-fanin toiveunta Kaliforniassa. Löimme yhteen Blizzconin kuumimmat uutiset ja tunnelmat paikan päältä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Blizzardin pelien faneille ei ole isompaa tapahtumaa kuin Blizzcon. Tänäkin vuonna yli 26 000 pelifania kokoontui Anaheimin messukeskukseen Kaliforniaan juhlimaan Blizzardin merkeissä. Kyseessä oli kaikkiaan jo yhdeksäs Blizzcon, ja tuttuun tapaan tapahtuma oli täynnä uutisia, mielenkiintoisia paneelikeskustelija, jännittäviä yhteisökilpailuja sekä tietysti aikaa Blizzardin tuoreiden pelien ja pelaajien parissa.

Blizzconin ovet avautuivat perjantaina 6. marraskuuta, ja tuhannet fanit ryntäsivät valtavaan Hall D:n saliin kuulemaan kuumat uutispaljastukset livenä. Tapahtuman potkaisi käyntiin Blizzard Entertainmentin toimitusjohtaja Mike Morhaime, joka toivotti kaikki tervetulleiksi ja aloitti varsin mittavan uutiskavalkaadin, jossa riitti kerrottavaa lähes jokaisesta Blizzardin nykyisestä pelijulkaisusta. Jos missasit Blizzconin viikonloppuna, niin kärryille pääsee helposti lukemalla kollaasimme alta.

HQ

Warcraft (elokuva)

Tämä on mainos:

Jo vuosikausia kuumeisesti odotettu koko illan Warcraft-elokuva sai Blizzconissa viimein ensimmäisen täysipitkän trailerinsa. Jos et jostain kumman syystä ole vielä katsonut sitä, niin se on nähtävissä yllä olevassa videossa. Se näytettiin avausseremonian alussa ja traileri sai yleisöltä huikeat aplodit. Eikä ihme, sillä elokuva näyttää sen perusteella kerrassaan mahtavalta. Warcraftillä saattaa hyvinkin olla eväät seuraavaksi suureksi fantasiaelokuvaksi Taru sormuksen herrasta -trilogian seuraajana. Elokuvateattereihin se saapuu näillä näkymin Suomessa kesäkuussa 2016.

HQ

World of Warcraft: Legion

World of Warcraftin seuraava laajennusosa Legion paljastettiin jo elokuussa Gamescomissa, mutta Blizzconissa kerrottiin tarkempia tietoja muun muassa uudesta mantereesta Broken Islesista, Demon Hunter -hahmoluokasta ja monista muista asioista. Yksityiskohtien määrä on sen verta suuri, ettei niitä kannata listata tässä. Jos laajennus kiinnostaa, niin lisätietoja on syytä käydä lukemassa Battle.netistä. World of Warcraft: Legion ilmestyy kauppoihin kesällä 2016 ja viimeistään 21. syyskuuta. Blizzard julkisti Blizzconissa myös Legionin ennakko-ostomahdollisuuden, joka takaa innokkaimmille ennakkopääsyn Demon Hunterin kimppuun heti kun se on valmis sekä välittömän hyppäyksen tasolle 100 yhdellä hahmolla. Uusi tasokatto on Legionin myötä 110.

Tämä on mainos:
HQ

Overwatch

Kolme tapahtumassa paljastettua hahmoa nostavat kokonaismäärän lopullisessa versiossa 21:een. Uudet kasvot lisättiin Overwatchin betaan jo tällä viikolla, ja he ovat korealainen ammattipelaaja ja mechakuski D.VA, nerokas jäädytyssädettä aseenaan käyttävä tiedenainen Mei sekä katanaa heiluttava kyberneettinen ninja ja Hanzon kaunainen veli Genji. Kolmikon lisäksi pääsimme näkemään uuden kartan Hollywoodin. Kuten nimi jo paljastaa, on kartta eräänlainen kunnianosoitus Los Angelesin elokuva-alalle ja sen ikonisille studioille.

Blizzcon 2015: Loppukatsaus ja jälkitunnelmatBlizzcon 2015: Loppukatsaus ja jälkitunnelmatBlizzcon 2015: Loppukatsaus ja jälkitunnelmat

Suurin Overwatch-paljastus oli kuitenkin pelin julkaisu myös konsoleille. Asiasta ehdittiin huhuta jo ennen Blizzconia, ja nyt siihen saatiin vahvistus. Overwatch ilmestyy PS4:lle ja Xbox Onelle samaan aikaan kuin PC:lle, mutta ikävä kyllä Mac-versiota ei ole lainkaan suunnitteilla. Julkaisuajankohdaksi kerrottiin kevät 2016 ja julkistuksen yhteydessä nähty pieni printti paljasti, että peli nähdään kaupoissa viimeistään 26. kesäkuuta.

Pelistä on tiedossa kolme painosta. Peruspeli (49,99 €) on tulossa ainoastaan PC:lle ja se sisältää 21 jo julkistettua hahmoa kaikkine pelimuotoineen. Kyseessä ei siis ole F2P-peli, kuten jotkut odottivat, vaan Overwatch on tervetullut perinteinen julkaisu. The Origin Edition (59,99 €) ilmestyy kaikille alustoille digitaalisena ja levyjulkaisuna. Siinä on mukana viisi ylimääräistä Origin Hero Skiniä sekä digitaalisia lisäkkeitä muihin Blizzardin peleihin. Lopuksi The Collector's Edition (119,99 €) sisältää kaiken edellisen lisäksi pronssisen Soldier 76 -patsaan, soundtrackin ja taidekirjan.

HQ

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Tämän hetken suurin digikorttipeli Hearthstone saa kolmannen Adventure-muotoisen lisäosansa. PvE-seikkailu oli monilta osin odotettavissa, mutta Blizzconin suurin yllätys oli varmasti, että sen ensimmäinen osa nähdään jo tällä viikolla perjantaina 13. marraskuuta. Uusi lisäri kulkee nimellä The League of Explorers ja sisältää neljä viikoittain ilmestyvää siipeä pomotaisteluita ja haasteita, jotka pelaajien täytyy päihittää päästäkseen käsiksi uusiin kortteihin.

Uusia kortteja on tiedossa poikkeukselliset 45 kappaletta. Näistä 27 on luokkakohtaisia kortteja ja 18 puolestaan neutraaleja. Siivet maksavat tuttuun tapaan yksitellen 700 pelinsisäistä kultaa tai 5,99 euroa. Vaihtoehtoisesti koko neljän paketin saa 17,99 eurolla. Uusien korttien lisäksi tiedossa on kaksi uutta pelilautaa, korttitausta sekä uusi Discover-avainsana, joka tarjoaa paljon toivottua lisää strategista ulottuvuutta peliin. Discover nimittäin antaa toteutuessaan pelaajan valita kolmesta vaihtoehdosta yhden kortin, mikä puolestaan luo pelaajalle mahdollisuuksia mukautua vastustajan toimiin entistä paremmin. En malta odottaa.

HQ

Heroes of the Storm

Heroes of the Storm ilmestyi virallisesti viime kesäkuussa, joten Blizzconissa oli tarjolla pelistä lähinnä suoraviivaisia sisältöpaljastuksia. Peliin on tiedossa neljä uutta hahmoa, joista kolme ensimmäistä esiteltiin kattavasti. Nämä ovat Vorgen lordi Greymane, Cenariuksen ensimmäinen tytär Lunara sekä kaksipäinen ogre Cho'Gall. Neljäs paljastus oli Overwatchista tuttu vauhtimimmi Tracer, joka on ensimmäinen kyseisen pelin hahmo, joka on matkalla Heroes of the Stormiin. Hänestä ei kuitenkaan kerrottu vielä tarkempia tietoja. Mielenkiintoisin vahvistus HotS:n valikoimaan on kuitenkin Cho'Gall, joka on erikoisin hahmo mitä pelissä on nähty. Hahmoa ohjaa nimittäin kaksi pelaajaa samanaikaisesti. Toinen vastaa liikkumisesta ja melee-iskuista, siinä missä kaveri hoitaa ampumisen ja muut taiat. Lisäksi Cho'Gallia ei voi ostaa perinteisellä tavalla, vaan hahmon ilmainen levitys hoidetaan hauskalla viraalilla tavalla. Vain Blizzconin kävijät saavat hahmon automaattisesti, jonka jälkeen hahmon saa itselleen voittamalla yksi ottelu sellaisen kanssa, jolta Cho'Gall jo löytyy. Molempien pitää tietysti olla ogren kyydissä kyseisessä taistelussa. Blizzconissa julkistettiin myös kokonaan uusi pelimuoto Arena, joka tarjoaa entistä vauhdikkaampaa menoa sattumanvaraisilla sankareilla pienemmässä arena-kartassa.

HQ

Starcraft II: Legacy of the Void

Starcraft II:n saagan päätösosa oli Blizzconin aikaan vain muutaman päivän päässä julkaisusta, eikä pelistä näin ollen ollut enää jäljellä kovinkaan montaa uutista. Blizzardilla oli kuitenkin hihassaan kiusoittelua tulevasta DLC:stä, joiden on määrä tarjota lisää tarinapohjaista seikkailua Starcraft-universumissa. Yhtiön aikoo julkaista ensi vuoden aikana kolme tehtäväpakettia, joista ensimmäinen on tiedossa jo keväällä 2016 Novan tähdittämänä.

Blizzcon 2015: Loppukatsaus ja jälkitunnelmat

Blizzconia ei voi sanoa ihan tavanomaisiksi pelimessuiksi. Jonot ovat toki pitkiä ja valtaisat väkijoukot ovat paikoitellen ahdistavia, mutta tapahtumalla on toisaalta täysin uniikki charmi ja tunnelma. Jo ennen kuin pääsee sisälle Anahemin messukeskukseen käy selväksi, että Blizzardin pelifanit ovat mahdollisesti intohimoisimpia ja innokkaimpia koko maailmassa. Tämä fiilis kyllästää koko tapahtuman ja se on äärimmäisen tarttuva. Paikan päällä oli todella helppoa pysähtyä juttelemaan, tavata uusia ihmisiä ja vaihtaa kokemuksia peleistä sekä niiden ulkopuolelta. Yhteisötunnelma oli ehkä paras johon olen koskaan törmännyt pelitapahtumissa missään päin maailmaa. Blizzcon olikin näiden syiden ansiosta antoisa kokemus. Vaikka uusia pelejä ei nähty, niin Blizzcon jää elämään muistoihin pitkäksi aikaa. En voi suositella Blizzconia pelaajille yhtään enempää, Blizzard-fanille se on suorastaan pakollinen kokemus vähintään kerran elämässä.

Blizzcon 2015: Loppukatsaus ja jälkitunnelmatBlizzcon 2015: Loppukatsaus ja jälkitunnelmatBlizzcon 2015: Loppukatsaus ja jälkitunnelmat


Ladataan seuraavaa sisältöä