Suomi
Blog
Muistelmaa pitkältä ajalta

Muistelmaa pitkältä ajalta

Kaiken maailman juttuja on tullut tässä pohdiskeltua.
Mutta jotenkin Pokémon pelit on ollut pinnassa todella vahvasti viimeisten viikkojen ajan.

No ajattelin vetää tässä pienen muistelman..

Juu elikkäs ensimmäinen Pokémon peli jonka sain oli Pokémon Gold Game Boy Colorille.
En jaksa selittää sitä tähän toistamiseen, elikkäs uteliaat ihmiset voitte käydä lukasemassa sen
Tältä keskustelu alueelta ''Peli muistot/Lempi pelit lapsuudesta''
Kävi vielä niinkin hassusti, että kun sain pelin niin TV-sarja meni vasta toista tuotantokautta eli Johto alueen Pokémoneja ei vielä oltu nähty TV'ssä. Joten pääsin heti tuoreeseen Pokémon maailmaan käsiksi. En ollutkun vasta 5 - 7 vuotias (joo en muista tarkkaa ikää jotain noitte välistä) kun sain tämän pelin

Joo Pokémon Gold oli mulla pitkään, mittarissa pyöri jo toista sataa pelituntia.

Seuraavaksi mulla oli kuukauden verran Pokémon Silver yheltä lainassa mutta se oli kuin Gold niin en nähnyt tarvetta saada kyseistä peliä.

Pelasin Pokémon Goldia paljon mutta silti eräs vanha luokkalainen voitti mut aina.

Seuraava Pokémon peli joka ostettiin mulle oli Sapphire Game Boy Advancelle. No siinä oli taas paljon pelattavaa.

Jotenkin innostus katosi tämän pelin jälkeen ja muutenkin pelit meni niin kalliiksi, ettei enää hirveästi pelejä osteltu. Joten missasin kaikki Fire Redit ja Leaf Greenit, nii ja Emeraldin.

No se oli kuin tien pää, tuntu kun Pokémon mestaruutta ei koskaan olis tullutkaan. Ensiks monta vuotta turpaan samalta jätkältä Goldissa ja sitten Sapphire (joka ei myöskään ollut kauhean suuri menestys tarina oman pelailun kohdalla)

Jotenkin se ei vaan käyny päinsä että Pokémon seikkailu loppuis, joten aloin metsästämään näitä vanhoja Pokémon pelejä. Yellow oli ostolistalla ekana, Huuto.netistä ostin sen halvalla, pelkän kasetin. Alkoi taas jotenkin sarja kiinnostamaan.

No tyhmänä tuli myös joskus myytyä lila Game Boy Color pois joten oli myös pakko saada Game Boy Color takaisin. No punaisen värisen sitten ostin Nummelan eräästä liikkeestä (en muista mitä makso) mutta mukana tuli Blue ja Yellow jos en väärin muista ja yks japanilainen moninpeli kasetti.
No se oli mahtavuutta, että kaupan tekiäisiks tuli vanhoja Poké pelejä.

Noilla peleillä menikin jonkin aikaa, kunnes samaan liikkeeseen tuli toinen Game Boy Color ja se oli lila. No sehän oli automaattisesti pakko saada keinolla millä hyväänsä. Senhän mä tietenkin ostin ja mukana tuli Blue, Red ja Yellow Pokémon pelit ja yksi japanilainen moninpelikasetti. Kotona ihailin sitä ja katselin takakantta kuinka kummallisen tutun tuntuiset sarjanumerot ja kaikki. Pattereita laittaessa kun patteri kotelon kannen otti pois kääntö puolella paistoikin mun nimi jonka olin silloin joskus kirjoittanut sinne ennen kuin kone myytiin pois.

No niillä mä sitten pelailin ja jossakin vaiheessa sain DS'n.

Neljä vuotta nuorempi serkku innostui pelaaman Pokémoneja DS'llä. Kattelin ja kuuntelin ku se lesoili niillä Sinnoh alueen Pokémoneilla ja esitti viisasta. Halusin hirveesti itekkin yhen DS Pokémon pelin. Enkä jaksanu oottaa jouluun, no faija voitti kenossa 2000€ isänpäivänä niin silloin näin hyvän hetken kysyä, että ostaisko se mulle yhen 40€ pelin DS'lle ja sehän tietenkin suostu kun oli niin huuruissa voitosta. No yhen DS pelin saanti voikin sitten olla todella vaikeeta sillä me jouduttiin ajamaan 40 kilsaa Kodin Ykköseen yhen pelin takia joo se ei välttämättä tunnu kauheen pitkältä mutta silti talvella lumipyryssä 40 kilsaa yhen 3 cm kokosen kasetin takia. No Diamondin sitten sain viimeinkin. Kotiin päästyä huomaan, ettei kotelo aukee. Yllätys yllätys se typerä myyjä oli joku harjoittelija ja se ei tienny, että DS peleissä on sellanen turvalukko mikä pitäis poistaa kaupassa. Semmonen pieni punanen muovi lätkä siinä mikä menee sisälle ja pitää kotelon lukossa. No voitte kuvitella mikä vitutus siinä alkaa kun eka on pyöritty koko Nummela ettien sitä peliä sitte 40 kilsaa ja saan sen ja toiset 40 kilsaa takas kotiin ja sitte kotelo ei aukee. Soitettiin sinne Kodin Ykköseen ja siellä sanottii, että se ois siellä kaupassa kuulunu avata, takasinhan me ei lähetä varsinkaan ku taivaalta tuli lunta roppakaupalla. Me faijan kanssa sitte kaikilla ihmemies MacGyver tyyleillä murrettii se lukko ja vieläpä niinkin siististi ettei kotelo edes kärsinyt.

Huh huh joo se oli tosi keljumainen setti. Tässä kohta kantsii käydä vaikka juomassa tai jotain sillä tekstiä tulee vielä...

No samana vuotena sitte Jouluna sain lahjaksi Pokémon Pearlin ja se ei nyt Diamondista eronnu paljoa mutta olihan se siistiä.

Myöhemmin sain Platinumin Amerikan version, syy tähän, että Amerikan versio eikä Euroopan on se että olin työharjoittelussa serkun vanhempien siivousfirmassa kun en muuallekkaan jaksanut hakea. Kuiteskin se oli ruokatunti kun serkun mutsi soitti pelikauppaan ja kysyi löytyykö mitään vanhoja Pokémon pelejä. No niiltä ei löytynyt kun vasta kuormasta purettuja Amerikan version Platinumeja. No siinä vieressä kun olin niin kuulin, serkun mutsi hommas heti siinä puhelimessa serkulle kyseisen pelin. Enkä tietenkään voinu ottaa takkiini joten kysyin, että voisko se pistää mullekkin tulemaan yhen ja näin sain Platinumin.

Sen jälkeen oon seurannu tiiviisti Pokémon pelien tuloa ja HeartGoldin ilmestyminen ei tullut yllätyksenä enää niinkuin ennen kaikki Diamondit ja Pearlit.
HeartGoldista kun sain tietää niin piti heti nähdä kaikki siitä jopa latasin emulaattorillekkin sen japaninkielisenä ja pelasin johonkin tokaan saliin asti kunnes totetsin, etten pelaa enempää sillä aijoin ostaa sen DS'lle. Senhän mä tein ja pelasin sitä lähes yhtä paljon kun vanhaa Goldia silloin kuin sain sen.

Sitte mulla tulikin semmonen fiilis, että nyt kun on Gold uusintaversio pelattu läpi ni kierros on ikäänkun tehty enää ei olis mitään uutta tulossa ja mun hommani Pokémon pelien parissa olis sitte siinä. Eiköhän sitte uutta putkeen vaa taas White ja Black, ensimmäiset paljastukset pelistä sai mut pompahtaa tuolilta. Kuiteskin uudet Pokémonit kun tuli kuviin niin se löi maihin ne näytti niin typeriltä ja oudoilta.

Serkku sitte kuiteskin hommas Whiten ja kattelin siltä taas ja kuuntelin lesoilua Unovan Pokéista..

Ei helvetti kyllähän se White sitte oli pakko ostaa kun eräs youtube käyttäjäkin lesos sillä ja suosi sitä ihan pirusti, olihan se täynnä uudistuksiakin.

No Whiten mä ostin ja tarinan pelasin loppuun ja tässä sitä nyt ollaan..

Serkun kanssa matsataan aina kun tavataan ja hallitseva mestari olen minä joten se mistä pienenä haaveilin on nyt saavutettu.

Tässä ei siis kerrottu kaikkia mun Pokémon pelejä vaan ne Pokémon Trainer pelit, eli ne missä ollaan kouluttaja niin sanottu pääpelisarja.

En tiiä tuliko kirjotusvirheitä, mitä luultavammin kyllä.
Koittakaa olla välittämättä niistä ja kommentoikaa!

Gotta Catch 'Em All!

HQ