Suomi
Blog

Arviossa: Dexter

Kirjoittaja Two_Face 15. helmikuuta 2012 kello 17:58

Tällä kertaa arvioin Showtimen kauhutoimintadraamasupermahtavan tv-sarjan Dexterin. Sarja on valitettavasti sellainen, että kun kerran sen katsot, et irti voi päästää. Kuudes kausi nyt loppui Amerikassa, pari olisi tulossa. Niitä siis odottelemaan..

Dexter Morgan on miamilainen veriroisketutkija, jolla on ilkeä salaisuus, mitä kukaan ei voisi uskoa -hän nimittäin murhaa vapaalle jalalle jääneitä kriminaaleja. Miksi hän murhaa? Jotain erittäin veristä ja traumaattista tapahtui kun Dexter oli vielä pieni ja viaton lapsi. Adoptioisä Harry, myös poliisi, huomasi pojan verenhimon ja opetti poikaa käyttämään sitä turvallisesti.

Tyttöystävä Rita ja hänen lapsensa, sekä hänen ex-mies ovat olennainen osa sarjaa, ex-mies ei pidemmän päälle enää.. Dexterin sisko(niinsanottu -puoli) Debra, sitten Dexterin rikostutkijaporukka Angel Batista, Maria LaGuerta, Vince Masuka ja James Doakes ovat sivuhenkilöinä, joilla on omat pienet ongelmansa myös.

Dexter tappaa täsmällisesti, nopeasti, siististi. Ja verisesti. Ensin hän tietysti valitsee uhrin. Sitten jahtaa tämän kiinni ja sitten vie tämän muovilla suojattuun paikkaan, sitoo tämän kiinni kelmulla ja onkin aika herätä, uhriseni.

Loppukaneetti:
Idea tuntuu helpohkolta, mutta upea kuvaus, upea Michael C. Hall, upea Miami, upea juoni, upea sarja tekevät tästä sarjasta kiitettävän, ei vaan ylistettävän.

Hyvää:
Juoni, henkilöt, meksikolaistyylinen teemamusiikki, kaikki.

Huonoa:
Se yksi tyhmä japsikapsi siellä Dexterin kanssa samassa ryhmässä. No ei muutakaan keksinyt!

12/10 | 6/5 | 120/100 | A+++

Dexter 4 Kinolla (5. tuot.) arkisin kello 20:00

HQ