Suomi

Konsoleiden korjaus takuun jälkeen

Kirjoittaja DoubleW 21. huhtikuuta 2021 kello 15:49

Ajattelin kirjoittaa näin otsikkoni teemasta. Tosiaan kun konsoleista takuu loppuu niin mitä sitten jos konsoli hajoaa ja on itsellä joku haisu mistä se johtuu. Itsellä tuos aikanaan hajosi ps4 pro ja ongelma oli selvä että kovalevy levis. No eihän siinä muuta kuin tarkistamaan oliko takuuta vai ei. No takuuta ei ollut niin googletin kyseisnen konsoli mallin purku tiedot miten puretaan. Siinä samal puhdisti konsolista pölyt pois. No rikkinäinen kovalevy irti vaan uusi toimiva paikalle. Samalla perehdyin lämpötahnojen vaihtoon eli vaihdoin ihan tahnat mx-4 arcticin tahnoihin. Sit vaan konsolin kasasin takaisin taas samaan näköön mitä se oli ennen purkua. Käyttöjärjestelmän asennus usbilta vaan ja kone oli taas kunnossa. No jonkin aikaa varmistelin että kone on kunnos ja pelittää miten aikasemminkin. Sit myinkin konsolin pois ja alkoi ps5 konsolin odottelutu että voi hakea. Vanha konsoli meni perheen käyttöön eikä mitään negatiivista ole kuulunut siitä että konsoli ei olisi toiminut. Korjaus settinä käytin iFixit korjaus settiä jonka saa ostettua vaikka Jimss:stä.

Playstation ohjaimet kanssa helposti korjattavissa sekä avaus onnistuu helposti. Xbox onen ohjaimet ovat tuskaa avata sekä en ole tykännyt siitä miten microsoft on päätynyt joihinkin ohjaimen sisäisiin osiin jotka omasta mielestä hieman outoja valintoja. Etenkin bumper triggerien osat siellä nappien alla.

Mutta näin tulevaisuudessa näen että ps5 konsolin patterin vaihto tulee olemaan yhtä simppeliä ja ei se vaadi kuin varovaisuutta ja uskon että se kestää yli takuu ajan. Toki jokainen korjaa konsolinsa omalla vastuulla. Näin lopuksi voin mainita että koneiden hajoamisista ei voi syyttää niin paljoa konsolin valmistajaa vaan ennemmin sitä tulevaisuuden kehitystä kun kaikki osat pitää olla niin pientä mikro osaa joka on vaikeuttanut niiden vakaampaa toimivuutta. 8-bittinen nintendo ja vanhat nokialaiset hyvä esimerkki kuinka entiset vempaimet kesti vaikka kuinka sekä nykyään jaksaa porskuttaa.

HQ