Käyttäjä- ja toimitusblogit. Gamereactor on maailmanlaajuinen monikielinen viihdesivusto, joka keskittyy populaarikulttuuriin. Aiheina ovat videopelit, e-urheilu, elokuvat, TV-sarjat ja teknologia. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi

Moraaliset tuomioistuimet

Kirjoittaja goljat 7. joulukuuta 2015 kello 19:49

Minulla on herännyt suuri huoli siitä, mitä uhkakuvia sisältyy pelialalle tulevaisuudessa. Suuri huoleni heräsi, kun kävin vähän aikaa sitten kirjeenvaihtoa erään alkon myyntiedustajan kanssa. Kaikki alkoi siitä, kun kyselin tuleeko 007 Spectre Vodkaa Suomen markkinoille. Tässä vastaus minkä sain.

"Alkoholilain ja Valviran ohjeistuksien mukaan hyvän tavan vastaisena on pidettävä mainontaa, jossa esimerkiksi väkivaltaa käytetään tehokeinona. Alkoholipullon etiketti muodostaa markkinointipinnan ja Alko ei voi hyväksyä myytäväksi tuotteeksi valikoimaansa sellaista tuotetta, jonka etiketissä on ase. Sellaisia tuotteita, joiden etiketissä on ase tai muita viittauksia väkivaltaan, ei ole aiemminkaan otettu Alkon valikoimaan."

En ole saanut yhtä tekopyhää vastausta aikoihin. Huomatkaa siis, että Alko tulkitsi itse Valviran kirjoittamaa ohjesääntöä. Mitään asianmukaista mielipidettä ei kysytty Valviralta. Mielestäni on todella kaukaa haettua, että tyyliteltu numero seitsemän rinnastetaan väkivaltaan. Vaikka itse harrastan reserviläisammuntaa kilpaurheiluna, niin ei minusta alkoholistia tai massamurhaajaa tullut. Edustan ja ihannoin siis alkon, avi:n ja valviran mukaan väkivaltaa, kun Bond elokuvasarja on lähellä sydäntäni. Onneksi meitä täysi-ikäisiä aikuisia suojellaan pahalta ja turmiolliselta maailmalta. Tätä olenkin juuri kaivannut, että joku huolehtii minusta niin paljon että väkisin peittää silmäni ja korvani. Olenkin niin täysin avuton ja holhottava kuluttaja, että tällä päätöksellä minunkin radikalisoitumisen ehkäistiin näköjään. Kiitos alko, että et anna pelkästään valviran hoitaa yhteiskunnan holhousta. Tarvitsemme lisää moraalisia tuomioistuimia tulevaisuudessa! Viva la sensuuri!

Kysymys kuuluu, koska avi/valvira kääntää katseensa pelien kansiin ja sisältöön. Olen siitä varma, että hyysäys ei lopu tähän.

HQ