Suomi

WRC Generations

Kirjoittaja JHR 1. heinäkuuta 2023 kello 00:49

HUOM! Vaikka teksti voi vaikuttaa arvostelulta, sitä se ei varsinaisesti ole, vaan kirjoittelen tässä ylipäätään ajatuksiani WRC Generationsista, josta en vielä pelannut murto-osaakaan läpi.

 

Kaahailupelejä ei voi koskaan olla liikaa, ja mikäs siinä: tarjoavathan ne parhaimmillaan kelpo ajanvietettä kaikenikäisille - oli oikeassa elämässä ajokorttia tai ei. Äskettäin hankkimani WRC Generations vaikuttaa lupaavalta tapaukselta, vaikken olekaan pelannut siitä vielä kovinkaan paljoa. Jotain osa-alueita voinen kuitenkin arvioida jo nyt.

 

Grafiikat näyttävät ainakin päällisin puolin hyvältä. Autot on mallinnettu hienosti, eikä efekteistäkään löydy ainakaan ensi näkemällä paljoa moitittavaa. Ratoja piisaa yllin kyllin ympäri maailmaa Suomesta Japaniin, Virosta Chileen. Sään ja vuorokaudenajan asettaminen käy helposti.

 

Kilpailemaan ei tarvitse heti ryhtyä, vaan tarjolla on hyvä valikoima erilaisia harjoitusratoja ja lisäkokemuspisteitä ropisee erilaisista haasteista, joissa joko pitää esimerkiksi ajaa tietty matka tai ajaa rata läpi tietyssä ajassa. Ratoja tai autoja ei ole lukittu, joten pelaajat voivat melko vapaasti itse päättää missä ja millä autolla ajotaitojaan kokeilevat. Itse olen tätä kirjoittaessa päässyt jo parissa haasteessa suoraan hopeamitalisijalle. Ajamisen oppiminen on helppoa; kiihdyttäminen ei PS5-versiossa vaadi kuin R2:n pohjassa pitämistä ja käännökset hoituvat vasemmalla sauvalla. Yksin pelatessa näillä pääsee jo pitkälle.

 

Autot eroavat ajo-ominaisuuksiltaan niin hyvässä kuin pahassa. WRC-luokan autojen ohjattavuus on pääosin hyvää, mutta joukkoon mahtuu myös huonomman kiihtyvyyden omaavia malleja ja esimerkiksi Legends-luokan autoista Tommi Mäkisen Mitsubishi Lancer tuppaa spinnaamaan radalla liiankin herkästi. En tiedä vielä, voiko yliohjautumista korjata jotenkin, mutta se olisi enemmän kuin tarpeen, että saisin kyseisellä autolla ajettavan haastetehtävän läpi.

 

Vaikka tutustumiseni onkin vielä vasta alussa, sanoisin että WRC Generations tarjoaa hyvin vastinetta rahoille. Uskon, että tulen saamaan siitä tulevaisuudessa vielä enemmän irti.  

 

HQ