Suomi

Leffa-arvio

Kirjoittaja JHR 17. syyskuuta 2011 kello 14:29

Koko perheen live action-komedia Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto ( Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore, 2010 ) jatkaa tarinaa siitä, mihin vuonna 2001 valmistunut edellinen leffa Kuin kissat ja koirat ( Cats & Dogs ) päättyi: kylmä sota sekä huippusalaiset vakoiluoperaatiot kissojen ja koirien välillä sen kuin jatkuvat, eivätkä karvaturrien omistajat tuttuun ja turvalliseen tyyliin huomaa yhtään mitään! Vanhat viholliset joutuvat kuitenkin pian yllättävän yhteisen vaaran edessä yhteistyöhön: kissojen vakoilujärjestön MISUn ( Mirrien Ihmiskunnan Suojelu-Unioni ) entinen agentti Anna Raavimua alias Katti Katala on tullut hulluksi ja aikoo tuhota sekä kissat että koirat ja tehdä ihmisistä orjiaan.
Uuden leffan pääsankari, saksanpaimenkoira Diggs ei loista älyllään, mutta koirat värväävät hänet hullunrohkeuden takia. Aisaparikseen Diggs saa - ihan Bond-tyttö-tyyliin - neuvokkaan kissaneiti Catherinen.
Muutenkin koko leffassa vilisee viittauksia Bondeihin ja pariin muuhunkin elokuvasarjaan. Jo leffan pääkonnan, Katti Katalan alkuperäinen nimi Kitty Galore viittaa tietenkin 007 ja Kultasormi-leffan Bond-tyttöön Pussy Galoreen. Suosituimmaksi Bond-roistoksi monta kertaa nimetty Rautahammas ja Terminator puolestaan yhdistyvät Katin apurissa Käpälässä.
Edeltäjäänsä verrattuna Katti Katalan kostossa on painostettu myös selkeästi enemmän musapuoleen: monia Bond-leffojen tunnareita laulanut Shirley Bassey esittää myös tämän leffan tunnuslaulun ja tunnusanimaatiossa on selkeää Bondien tuntua.
Asiansa osaavat ääninäyttelijät kruunaavat kakun. Diggsinä kuullaan James Marsdenia, Catherinena Christina Applegatea ja Katti Katalana Bette Midleriä. Onpa ex-Bond Roger Moorekin käväissyt studiossa lainaamassa äänensä kissojen pomolle!

96½/100
Menestyskomedian katsomisen arvoinen jatko-osa , joka on parhaimmillaan originaalina.

HQ