Käyttäjä- ja toimitusblogit. Gamereactor on maailmanlaajuinen monikielinen viihdesivusto, joka keskittyy populaarikulttuuriin. Aiheina ovat videopelit, e-urheilu, elokuvat, TV-sarjat ja teknologia. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Vähän vinkkejä piirtämiseen

Vähän vinkkejä piirtämiseen

Kirjoittaja JHR 29. huhtikuuta 2016 kello 12:28

Tässä merkinnässä annan (tai ainakin yritän) piirtäjille erilaisia pikku vinkkejä, joilla piirtämisestä (toivon mukaan) pitäis tulla selvempää ja helpompaa. Osan olen keksinyt itse, jotain olen piirustuskurssilla oppinut, ja lisäksi referoin hieman suomeksi näitä kolmea englanninkielistä tutoriaalia: http://jejihu.deviantart.com/art/Arm-Anatomy-Tutorial-311272250 http://jejihu.deviantart.com/art/Leg-Anatomy-Tutorial-Version-2-320969998 ja http://jejihu.deviantart.com/art/Basic-Hand-Tutorial-309750205


- Piirrä päälaen muoto alhaalta ylös , profiili- ja puoliprofiilikuvat (3/4 kuvat) "takaa eteen" eli suunnilleen takaraivosta alkaen alhaalta ylös. Näin päästä tulee helpommin symmetrisempi, jos - kuten itse teen - piirrät vapaalla kädellä.

- Aloita kokovartalokuvat keskivartalosta.

- Käytä jalkojen mittasuhteiden määrittämisessä mittatikkuna nilkan leveyttä - ja käsien mittatikkuna ranteen pituutta. Esim. reiden leveys on 1,5-3 nilkan leveyttä ja polvilumpion 1,25-1,5 nilkan leveyttä. Koko jalka on 12-15 nilkan leveyttä pitkä.

- Kämmenen pituus = ranteen pituus. Kämmenen leveys on 1,5 kertaa pituus. Koko käsivarren pituus on 10-13 ranteen pituutta.

- Keskisormen - käden pisimmän sormen - pituus on sama kuin kämmenen leveys. Etusormi ja nimetön ovat lyhyempiä, mutta keskenään samanpituisia. Pikkusormi on lyhin. Keskisormi on suorin sormi ja muut sormet kaartuvat sitä kohti.

Kielitaitoiset voivat tutkiskella noita linkkejä tarkemminkin. Sanottakoon vielä että kun laskette niitä mittoja, käyttäkää rohkeasti viivoitinta ja vaikka (puhelimen) laskinta apuna. Teen itsekin niin - ja toimii.

Piirtämisen avuksi voi myös hankkia mallinuken ja/tai käsimallin (kuvassa).

HQ