Käyttäjä- ja toimitusblogit. Gamereactor on maailmanlaajuinen monikielinen viihdesivusto, joka keskittyy populaarikulttuuriin. Aiheina ovat videopelit, e-urheilu, elokuvat, TV-sarjat ja teknologia. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Opiskelija matkalla oppimaan eSportsista

Opiskelija matkalla oppimaan eSportsista

Kirjoittaja Jon-1 8. tammikuuta 2014 kello 18:52

Eli, monet ovat jo törmänneet minuun täällä GameReactorissa, ellei muuallakin. Vaikket olisi, olen esitellyt itseni jo niin monessa paikassa, että jos se asia kiinnostaa voi minusta etsiä tietoa muualta.
Ei muuta, kuin asiaan.
eSports.
Harva suomalainen - harva ihminen - edes tietää mitä tämä tarkoittaa. Se tarkoittaa elektronista urheilua, kilpapelaamista. Tämä on tullut tutuimmaksi Counter Striken, League of Legendsin, Dota 2:n ja Battlefield 3:n kaltaisten pelien kautta, joissa taito ratkaisee. Niissä pelataan suuria turnauksia, niin netin välityksellä, kuin LAN-tapahtumissakin.
Tästä urheilusta uutisoidaan hyvin vähän, eikä edes tämän lehden tiedot kerro asiasta paljoakaan, vaikka monien pelaajien joukossa asia on yksinkertainen ja täysin selvä. On ihmeellistä, kuinka vähän oikeasti tästä tiedetään.
Onhan se myönnettävä, että ne sadat tunnit jota videopelien kanssa on käyttänyt on ollut puhdasta viihdettä. Mitä, jos asiaa veisi pidemmälle?

Olen nyt parien kuukausien ajan perehtynyt asiaan paremmin. Olen oppinut tuntemaan tiimejä, jopa suomalaisia tiimejä, jotka pelaavat monissa suurissa turnauksissa. Olen perehtynyt kuinka homma toimii ja mitä puolia asioissa on. Seuraan monia isompia tiimejä, kuten Fnatic ja Natus Vincere. Olen oppinut hieman ja olen käyttänyt ihanaa karismaani hankkien tietoa ja huomiota sosiaalisessa mediassa asiasta.
Aion muilla sivustoilla kirjoitella tekstejäni ihmisten nähtäväksi. Minulla on unelma, että eSportsista tulisi suomessa vielä suurempi juttu. Assemblyjen kaltaiset tapahtumat vievät asioita eteenpäin ja uskon, että tämä vuosi tulee olemaan alalle loistava.

Suuremmin tulen kertomaan matkastani tänne: http://unelmanaesports.blogspot.fi
Pyrin myös olemaan paljon äänessä varsinkin Dota 2 yhteisössä, joka minut sai tästä innostumaan. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo ja toivon, että kritiikkia tulee. Virheistä oppii ja haluan oppia paremmaksi tässäkin!

Muita sivustoja, joista aiheeseen liittyviä uutisia ja asioita:
Suomen Elektronisen Urheilun Liitto: http://seul.fi
Suomen kattavin eSports uutisoija: http://www.sett.fi

HQ