Käyttäjä- ja toimitusblogit. Gamereactor on maailmanlaajuinen monikielinen viihdesivusto, joka keskittyy populaarikulttuuriin. Aiheina ovat videopelit, e-urheilu, elokuvat, TV-sarjat ja teknologia. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi

Moraalinen Krapula

Kirjoittaja metal8585 7. marraskuuta 2013 kello 16:12

Nyt kun on ollut paljon asiaa ja todisteita kuinka pelit ovat alkaneet toistaa itseään, on hyvä aika miettiä: kannattaako sellaista tukea ostamalla tuote?

Yleensä pelejä pelaava henkilö on nuori, noin 7-16 vuotias ja hän ei yleensä mieti mitä itse pelin tekijän tai firman kulisseissa tapahtuu vaan ostaa pelinsä koska pitää siitä tai kaverit omistavat sen, ja se on täysin oikeutettu syy ostaa peli koska peleissähän on kyse hauskanpidosta. Kun kuitenkin rupeaa miettimään kuinka paljon uutta kyseisessä pelissä sitten on, voi asiaan tulla mutka matkaan, ja se on asia mikä erottaa yleensä tavallisen kuluttaja pelaajan muista pelaajista, niin sanotuista "tosi-pelaajista".

Itse olen kieltäytynyt ostamasta Activisionin pelejä jo vuosia ja pysynyt sillä linjalla tiukasti. Eipä se kovin vaikeaa ole ollutkaan koska firman tulleet pelit eivät ole kiinnostaneet, ja tieto siitä, että voit vaikuttaa lompakollasi ovat pitäneet minut kaidalla tiellä. Mutta tässähän tulee nyt tietenkin esiin Call of Duty tottakai koska siitähän kaikki alkoi, vai alkoiko? Ainakin Activisionin kohdalla alkoi.

Ensimmäinen Modern Warfare oli räiskintä jota konsolit olivat odottaneet jo kauan, siinä kontrollit olivat erittäin sujuvat katsoen, että kyseessä oli konsoli. Toinen sulava ominaisuus mikä erotti Modern Warfaren muista sen aikaisista räiskeistä konsoleilla oli 60 kuvan kuvannopeus joka niin sanotusti mahdollisti tuon voimaisen sulavan ohjauksen, ja luulen, että tuo ohjaustuntuma on yksi syy miksi pelaajat ovat järkähtämättä pysyneet "Codin" matkassa. Ohjaushan on kuin puoli ruokaa: ilman sitä ei halua eikä jaksa.

Se kuitenkin mistä "Codi" tunnetaan ehkä parhaiten joidenkin pelaajien keskuudessa on toisto. Jotkut eivät hätkähdä siitä, että heidän pelissään on samoja animaatioita jotka olivat jo edellisessä tai jopa sitä edellisessä osassa, tai, että heille myydään edellisen osan kenttiä uusina, mutta eikö tällaisen toiminnan pitäisi jo soittaa herätyskelloja?

Itse olen enemmän Battlefield miehiä ja voin itseäni häpäisemättä sanoa, että BF- sarja on alkanut lipsua hieman samalle linjalle kuin Codi. Nämä kaksi ovat ikuiset kilpakumppanit niin kauan kuin toinen niistä keikkuu markkinoilla. Molemmat pelit myös kyllä eroavat toisistaan kiitettävästi ollakseen varteen otettavat hankinnat yhdessä tai erikseen. Tässä se kysymys tuleekin: kumpaa tuet rahallisesti mieluummin? Vaikea kysymys eikö vain? Ainakin jos olet pelaaja joka välittää mitä kulisseissa tapahtuu ja mitä hänelle tarjotaan?

Moni ei näitä asioita mieti ja miksi se kannattaisi, eihän yksi ihminen mitään voi vaikuttaa? Vaikka se tuntuisi siltä, asia ei näin välttämättä ole. Tietenkään pelien kohdalla meno ei saa mennä siihenkään, että tuntisi syyllisyyttä tai katumusta kun menin ostamaan "sen" pelin, ei. Jos sinä haluat ostaa "sen" pelin, sinä ostat sen, mutta on hyvä miettiä ennen ostamista: kannattaako sitä ostaa? Mitä saan vastineeksi? Mitä tuen ostoksellani?

Pelit ovat hieman erilaisia nykyään kuten myös niitä tekevät tahot ja siksi olisikin hyvä muistaa ajatella mitä siellä kulisseissa oikein tapahtuu vaikka se ei kiinnostaisikaan. Kirjoitin tämän blogin juuri siksi, että saisin jotkin pelaajat miettimään näitä kysymyksiä. Pienet moraali kysymykset ja muut alkavat tehdä selvästi tuloaan ja se on hyvä asia, kenties se on uudistuksen makua, mene ja tiedä? Ehkä ihmiset alkavat viimeinkin saada jalkansa oven väliin? Mutta ainakin yksi asia on varmaa, ne tulevat vielä. Tai ovat tulleet jo, mutta tulevat uudestaan. LoL.

HQ