Käyttäjä- ja toimitusblogit. Gamereactor on maailmanlaajuinen monikielinen viihdesivusto, joka keskittyy populaarikulttuuriin. Aiheina ovat videopelit, e-urheilu, elokuvat, TV-sarjat ja teknologia. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Blog
Laitearvio: Wii U

Laitearvio: Wii U

Ajattelin kirjoittaa Wii U:sta nyt laitearvion. Kyseessä on Wii U Premium eli musta versio jossa on siis 32 gigatavua tallennustilaa. Mukana tuli Mario Kart 8 ja hintaa oli reilu 300€. Maksoin mielestäni siedettävän hinnan kyseisestä laitteesta, vaikka kyseessä onkin 8 generaation heikoin konsoli. Konsolin yksinoikeudet ja erikoinen ohjain korvaa sen että tehot eivät vastaa Xbox Onea tai PS4:ää.

Itse konsoli on hyvin pieni, taitaa olla jopa pienempi kuin alkuperäinen Wii. Konsoli on hyvin matala ja kapea, mutta syvyyttä sillä on muuten kokoonsa nähden runsaasti, mutta sopii silti täydellisesti vaakatasossa TV-tasolle. Konsoli on kiiltävää muovia joten se tulee keräämään jonkin verran sormenjälkiä mutta siitä huolimatta se näyttää hyvältä. Mukana tuleva ohjain eli Gamepad nimeltään on myös etupuolelta kiiltävää muovia ja se sisältää melko kookkaan ja tarkan kosketusnäytön perus tattien ja näppäinten lisäksi. Ohjain on melko painava, mutta se on suunniteltu hyvin käteen sopivaksi jolloin se ei luiskahtele pois vaan ote pysyy lujana vaikka kädet hikoilisi. Näppäimet on aseteltu hyvin, molemmilla puolella näyttöä on tatit ylhäällä ja vasemmalla D-pad ja oikealla 4 näppäintä. Olkanäppäimiä on myös molemmilla puolilla 2.

Kosketusnäyttö Gamepadissa on n. 6 tuumaa ja 856x480p, joka on mielestäni tarpeeksi tarkka. Pelejä on mukava pelata Gamepadilta sillä jos peli tukee Gamepad näytöllä pelaamista sitä ei tarvitse eriksen asettaa sille, se meinaan näkyy TV ruudulla ja Gamepad ruudulla (ainakin minun peleissäni). Sitä voi myös sinäänsä verrata kotona pidettävään käsikonsoliin, sillä TV:stä tulee aika turha hetken päästä esim. Super Mario 3D Worldia pelatessa sillä resoluutioero ei ole merkittävä loppeenlopuksi vaikka numeroero kuulostaa merkittävältä 1080p:stä 480p:hen. Akunkesto on myös loistava, mutta laitankin aina konsolin lataustelakkaan kun lopetan pelaamisen ja näytön kirkkauteni on alle puolessä välissä ja virransäästötila vielä päällä.

Käyttöjärjestelmä muistuttaa paljon Wiitä. Alussa valitset hahmosi konsolille rekisteröityneistä käyttäjistä, jonka jälkeen TV:lle aukeaa pieni hubi jossa näkyy mitä ihmiset eniten pelailevat juuri nyt ja Gamepadille sovellusvalikko jossa näkyy kaikki asennetut sovellukset ja valmiina olevat kuten Nintendon eShop ja Miiverse. Vaihtoehtoisesti myös voi vaihtaa että Gamepadissa näkyy hubi ja TV:ssä sovellukset yhdellä napin painalluksella. Valikko on hyvin simppeli, kätevä ja nopea. Siinä on monia erittäin hauskojakin sovelluksia, kuten yksi joka laskee kuinka paljon olet pelannut peliä x yhteensä ja kuinka monta tuntia olet pelannut peliä y tänään. Tämä on hyvin helppokäyttöinen sovellus, mutta osa kuten Miiverse voi olla asteen sekavia. Esimerkkinä kavereita on vaikea etsiä mutta suurin osa siitäkin toimii hyvin. Wii U:ssa on huomattavasti enemmän sosiaalisen median piirteitä kuin PS4:ssä jotka on juuri kaikki kätketty tuonne Miiverseen, ja niitä on hyvin helppo ja välillä myös ihan tarpeellista käyttää jos haluaa kysyä neuvoa jostain asiasta tai näyttää muille Mario Kart -radan ennätysaika.

Pelejäkin on tullut jo huima määrä konsolille, joista parhaita ovat tottakai Nintendon yksinoikeuspelit. Harva oikeasti tietää kuinka hemmetin hyvä mm. Super Mario 3D World on ( http://www.gamereactor.fi/kayttajaarvio/5664/ ) tai kuinka hauska Mario Karttia on pelata. Myönnän etten ole ostanut hirveästi pelejä Wii U:lle, mutta aikeissa on lähiaikoina ostaa pari uutta peliä. En silti suosittele konsolia pääpelikonsolina sillä 3rd party -pelien puute vaivaa konsolia varmaankin tehojen vuoksi, mutta kakkoskonsoliksi kyseessä oli aivan loistava ostos. Konsolilla on täysi Wii tuki, joka tarkoittaa että jokaikistä Wii peliä voi pelata konsolilla kunhan on wii ohjain ja sensori. eShop on myös pullollaan retropelejä, kuten alkuperäiset Super Mario Brosit löytää täältä viiden euron hintaan. Nämä tuli itselle tarpeeseen sillä en omista Wiitä enkä Gamecubea ennen tulleita konsoleita. Loppuun vielä laitan muutaman asian joita tuli Premium version mukana joita perusversiossa ei tule: Wii U Gamepad -lataustelakka, Konsolin standi, Wii motion sensor ja tottakai 24 gigaa suurempi tallennustila.

Hyvää
Pieni
Loistavia yksinoikeuspelejä
Melko simppeli käyttis
Gamepad on loistava
Taaksepäin yhteensopivuus

Huonoa
Ei sovi pääkonsoliksi 3rd party -pelien puutteen takia
Heikko verrattuna muihin 8 generaation konsoleihin

ARVOSANA: 8

HQ