Suomi

Peleistä ja niiden jatko-osista

Kirjoittaja Timmu 15. lokakuuta 2014 kello 16:34

Mietiskelin tässä pelaamista ja pelien jatko-osia. Pelistä tulee ensimäinen osa, toinen osa ja kolmas osa. Senjälkeen tulee ensimäisen osan ensimäinen osa. Hyvällä tuurilla homma menee vielä siihen että tulee ensimäisen osan ensimäisen osan ensimäinen osa. Mielestäni tuollainen on todella typerää.

Ei tämä varmasti kaikkia ärsytä, mutta itsellä jäi esimerkiksi batman arkhan origins kokonaan pelaamatta kun juonellisesti tiedän että lepakkomies selviää mistätahansa kun se seikkailee arkhan asylumissa. Ehkä mää otan nuo jutut jotenkin liian todesta mutta silti ärsyttää.

Hyvä esimerkki on myös metal gear 1, 2 & 3. ensimäinen osa oli juonellisesti hyvä. Toinen osa jatkaa suunnilleen siitä mihin ensimäisessä jäätiin ja mitä tekee kolmas osa? kolmas osa kertookin siitä mitä on tapahtunut joskus kauan aikaa sitten. Ketä kiinnostaa? Itse odotin ainakin kolmosta pelatessa, että juoni jatkuu toisen osan lopusta kun se jäi niin jännään kohtaan. Olipa sitten kivaa kun siinä kerrotaankin kokonaan eri tarina että mitä on joskus tapahtunut. Toistan itseäni, mutta ketä kiinnostaa? Miksi ensimäistä osaa ei voi tehdä ensimäisenä vaan nykyään se menee siihen, että se tehdään vasta viimeisenä?

HQ