Suomi

Suomalaiset Pelikaupat vaikeuksissa?

Kirjoittaja Viper7 3. helmikuuta 2009 kello 16:33

Viime aikoina myös Osuuspankki on saanut kortti ongelmansa kuntoon ja kortti soveltuu ulkomaan ostoihin varsin mainiosti. Muut kortit (paria poikkeusta lukuunottamatta) ovat tukeneet ulkomaankauppojen verkkomaksuja jo pidemmän aikaa.
Nyt siis kotimaan pelikauppojen tukemiseen ei niinkään löydy siitä etteikö ulkomailta voisi ostaa vaan syitä saa etsiä vaikka isänmaallisuudesta, moraaleista tai mistä nyt sitten keksiikään.

Vielä viime vuoden puolella koin Briteistä tilaamisen jotenkin hankalana ja epäluotettavana, mutta parin onnistuneen tilauksen jälkeen oli nämä ennakkoluulot hävinneet tipotiehensä.
Nytemmin en juuri mistään muualta pelejä tunnu ostavankaan, sillä rahaa säästyy tuhottomasti kotimaan kauppoihin verrattuna. Suomen 70€:n ympärillä pyörivät hinnat tuntuvat rehellisesti sanottuna riistolta.

Mitä sitten tuonoisella 70€:a saisi sitten vaikka juuri briteistä? Noh riippuen punnan kurssista joka heittelee nyt 1.06-1.2€ kohdilla, voi tuollaisella rahamäärällä saada itselleen vaikka keräily version kyseisestä pelistä ja säästää vielä 20€ siinä samassa.

Tämä ei ole pelkästään helppo tapa säästää peliostoksissa, vaan myös hyvin huolettava tilanne kotimaisten pelikauppojen kohdalla. Miten kotimaiset pelikaupat voivat kilpailla näinkin reilusti hinnaltaan alhaisempia pelikauppoja vastaan?
Musiikki ja leffa myynneissä tämän ei luulisi vaikuttavan aivan yhtä paljon näiden omatessa huomattavasti pienemmän hinta erotuksen ulkomaankauppojen kohdalla. Mutta olisiko kenties aika löysätä peleihin ja mahdollisesti laitteisiin kohdistuvassa verotuksessa, vai aletaanko ulkomaailta tilaamista estämään röyhkeästi lisämaksuilla?

Lopuksi hieman viimeaikojen ostoksia:
- blogissa olevan kuvan Killzone2 boxi - 40€
- God of war chains of olympus (PSP) - 12€
- Star Ocean: first departure - 19€
- Far cry2 - 20€
- Saints row2 - 25€

Muita tämän hetken pongauksia:
Street Fighter IV - 32€
Resident Evil 5 - 35€
LittleBigPlanet - 20€
Mirrors Edge - 23€

Hinnat ovat arvioituja, joten ne voivat heittää euron tai pari suuntaan jos toiseen.

Blogilinkki
http://viperseven.blogspot.com/2009/02/suomalaiset-pelikaupat-va
ikeuksissa.html

HQ