Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä

Guess who's back

Kirjoittaja hippidippi 13. lokakuuta 2016 kello 18:32

Viime blogista on nyt neljä vuotta.

Silloin saarnasin mukamas kovinkin aikuisena nuoremmille käyttäjille tulevaisuuden valinnoista, vaikka itselläni ei ollut pienintäkään hajua mitä elämältäni haluaisin.

Viimeiset neljä vuotta tiivistettynä menevät jotakuinkin näin:
Peruskoulun jälkeen en tiennyt ollenkaan, mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa, joten valitsin lukion. Seuraavat kolme vuotta vietinkin nauttien opiskelijaelämästä ilman sen suurempia murheita. Yo-kirjoitusten lähestyessä vanha, jo aikoja sitten haudattu tunne nousi taas pintaan. On kulunut kolme vuotta siitä, kun olin viimeksi tässä tilanteessa. En vieläkään tiedä, mihin tästä jatkaisin.

Lukion aikana tein melko tasaiseen tahtiin pelivideoita youtubeen, sekä taltioin kaveriporukkani menoja, ja tein niistä heille videopätkiä, joita he voisivat vanhempina muistella lämmöllä. Videoiden kuvaus ja leikkaus on aina ollut lähellä sydäntä, mutta en pitänyt sitä koskaan minään muuna kuin harrastuksena. Sitten eräänä päivänä kaverini kysyi, miksen lähtenyt opiskelemaan media-alaa. Sinä hetkenä palaset loksahtivat pääni sisällä paikalleen, ja tiesin, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä.

Tajusin, että media-ala on se mun juttu. Sitä ennen oli kuitenkin vielä armeija käytävänä. Viihdyin vuoden Kainuun prikaatissa, joukkueen varajohtajana 1. jääkärikomppaniassa. Tänä aikana yritin TAMK:iin medianomipuolelle, mutta en saanut ennakkotehtäviä tehtyä kiireellisen aikataulun takia. Siispä päätin aloittaa puhtaalta pöydältä, ja nyt opiskelen Tredulla media-assistentiksi audiovisuaalisen viestinnän yo-pohjaista tutkintoa.

Jos tästä tarinoinnista on joku opetus löydettävä, niin se on se, että ikinä ei voi tietää, mihin elämä johdattaa. Minulla kesti kolme vuotta peruskoulun päättymisen jälkeen ennen kuin tiesin mitä tehdä seuraavaksi, ja jos onni on myötä, saatan jopa valmistua seuraavan kymmenen vuoden sisällä medianomiksi, ja ehkä jopa saada töitä! Uskokaa siis itseenne, hakekaa alalle joka oikeasti kiinnostaa teitä, ja yrittäkää parhaanne minne ikinä elämä teidät viekään!

Hippi out!