Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Blue Beetle

Blue Beetle (4K) on viihdyttävän harmiton supersankarointi

Vauhdikas hyvän mielen supersankarointi ei juurikaan herätä ajatuksia, mutta ei myöskään ärsytä ketään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

DC Comicsin elokuvilla on nyt uusi johto, mutta vanhan johdon alaisena saatiin vielä kaksi elokuvaa, joista se ensimmäinen oli ainakin Pohjoismaissa hyvinkin tuntematon Blue Beetle (se toinen leffa oli Aquaman and the Lost Kingdom). Sinisellä koppakuoriaisella ei oikeastaan ollut menestymisen mahdollisuuksia, mikä on sääli. Tarjolla on nimittäin kaksi tuntia teknisesti viimeisen päälle tehtyä värikylläistä viihdettä, jonka tarina painottaa perheen merkitystä, huumoria ja nuoren miehen energisyyttä. Katselin Blue Beetlen aikoinaan elokuvateatterissa, ja mielelläni jätän 4K-painoksen kokoelmiini.

Jaime Reyes (Xolo Maridueña) palaa korkeakoulusta valmistuneena kotiinsa vain huomatakseen, että perheeltä ovat rahat loppumassa. On siis mentävä hanttihommiin paikalliselle superrikkaalle Kordin perheelle. Miellyttävän näköinen Jenny Kord (Bruna Marquezine) lykkää Jaimen kouraan varastamansa korua muistuttavan sinisen koppakuoriaisen. Kotona kuoriainen herää eloon, ja fyysisesti yhdistyy Jaimen kehon kanssa. Blue Beetle on syntynyt, mutta valitettavasti paha ja rikas Victoria Kord (Susan Sarandon) haluaa omansa takaisin. Tavoitteena on käyttää sinisen koppakuoriaisen teknologiaa luomaan kokonainen armeija supersotilaita hinnalla millä hyvänsä.

Olen nyt katsellut Blue Beetlen kahdesti, ja molemmilla kerroilla nauttinut olostani täysin siemauksin. Silti on sanottava, ettei tarinassa ole mitään ihmeellistä. Paremminkin juoni seuraa hyvin tunnettuja askelmerkkejä olematta millään tavalla omaperäinen. Yksinkertainen tarina tekee katsomisesta helppoa, joten aikaa jää ihastella kaikkea muuta. En ihan heti edes muista, koska olen viimeksi katsellut näin värikästä elokuvaa. 4K-kuva on veitsenterävä kaiken aikaa, ja digitaalitehosteet ovat juuri niin hyviä kuin olla pitää. Toimintakohtauksissa on runsaasti huutamista ja muuta metakkaa, mutta toisaalta ryskeen keskelläkin tarina edistyy omalla painollaan.

Tämä on mainos:

4K-julkaisun kyljessä tulee myös Blu-ray, ja tavallisesti ne lisämateriaalit on tällöin laitettu vain Blu-raylle. Tällä kertaa onneksi lisämateriaaleja on myös 4K-levyllä. Ensivilkaisu antaa odottaa hyvää, sillä lisämateriaalit vaikuttavat kattavilta käsitellen elokuvan tekemistä monelta eri kantilta aloittaen sieltä DC Comicsin sarjakuvista. Harmillisesti ensivaikutelma pettää, sillä muutamia aitoja tiedonmuruja lukuun ottamatta lisämateriaalit ovat sitä perinteistä huttua runsaine rinkikehumisineen.

Elokuvana Blue Beetle painunee ajan myötä unohduksiin epäonnistuneena mitättömyytenä, mikä on sääli. Kyseessä on kaikin puolin teknisesti huippuluokan työ, joka ei ehkä tarjoa syvällistä sanomaa, mutta viihdyttää kyllä oikein mukavasti.

Blue BeetleBlue BeetleBlue BeetleBlue Beetle
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä