LIVE
HQ
logo hd live | Flock
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   laitearviot

   Blue Ember

   Satasella striimaamaan

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Audiolaitevalmistaja Blue on varsin tuttu monille aloitteleville striimaajille Yeti-mikin muodossa. Nyt tarjolle on tullut myös varsin edullinen XLR-kondensaattorimikki Ember, joka vie äänenlaadun USB-liitännäisiä mikrofoneja pykälän pidemmälle, mutta vaatii samalla enemmän muulta laitteistolta.

   USB-mikit ovat monessa mielessä näppäriä laitteita. Ne voi tökätä kiinni lähes laitteeseen kuin laitteeseen ilman sen kummempia säätöjä, koska mikseri/vahvistin/äänipiiri on niissä rakennettu sisään. XLR-mikit sen sijaan vaativat tämän kaiken jostain muualta, joten pelkkä laitteen hankintahinta ei vielä kerro koko sijoituksen suuruutta.

   Ember on ulkoasultaan hieman retrohtava, teräksensininen patukka, joka tuntuu metallikoteloinnin ansiosta erittäin jykevältä. Puhe on tarkoitus suunnata sen sivuun eikä päähän, joka on hyvä ottaa asettelussa huomioon. Taipuva teleskooppivarsi on usein paikallaan etenkin, jos PC-pöydän pinta-ala on jo tehokkaasti tavaran peitossa. Mukana ei tule XRL-piuhaa eikä minkäänlaista telinettä, joten ulkoisen äänikortin lisäksi nämäkin pitää laittaa ostoslistalle. Ulkoiselta äänikortilta edellytetään myös tuki 48-voltin Phantom-powerille (testattaessa käytetyn Focusrite Scarlett 2i2 tavoin).

   Kun ostokset on kasattu yhteen ja äänitestit saatu käyntiin, Emberin edut alkavat ilmentyä. Mikki poimii puheäänen USB-verrokkeihinsa nähden todella puhtaasti. T:t ja P:t ovat mukavan pehmeitä, eivätkä vaadi pop-filtterin käyttöä. Samalla tavoin ylimääräiset hengähdykset ja vastaavat tuntuvat tallentuvan vaimeampina kuin kuvittelisi, koska mikissä ei sinänsä ole minkäänlaista DSP-ääniprosessointia niitä kompensoimassa. Rakenne itsessään on siis mitä ilmeisemmin tehty nimenomaan striimaajien käyttöön mahdollisimman puhtaan äänenlaadun aikaansaamiseksi. Äänessä itsessään tuntui olevan hyvin vähän painotusta diskanttiin tai bassoon, joten lopputulos on varsin lähellä omaa ääntä. Tämän takia Emberiä voisi kuvitella käyttävänsä myös instrumenttien kuten klassisen kitaran soitannan tallentamiseen. Mitään kolmen tonnin hifielämystä lopputulos ei vastaa, mutta se lienee satasen hintaan odotettuakin.

   Tämä on mainos:

   Blue Ember onkin pätevä ja kohtalaisen edullinen kondensaattorimikrofoni striimauskäyttöön niille, jotka haluavat viedä äänentallennuksensa pykälää pidemmälle. Puomivarren, shock-mountin, ulkoisen äänikortin ja piuhojen kanssa paketin loppusumma nousee tosin helposti 300 euron huitteille, joten ostosta kannattaa harkita huolella. Peruspelaamisessa paremmasta äänenlaadusta on vähemmän iloa, sillä TeamSpeakin ja Discordin kaltaisten palveluiden pakkausalgoritmit hävittävät suurimman osan mikrofonin tuomasta edusta.

   Blue EmberBlue EmberBlue EmberBlue Ember
   Tämä on mainos:
   08 Gamereactor Suomi
   8 / 10
   +
   Jykevä rakenne, puheäänen neutraali ja luonteva sävy, edullinen
   -
   Vaatii paljon lisälaitteistoa, askeettinen myyntipakkaus
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


   Ladataan seuraavaa sisältöä