Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Blue Jean Cop

Blue Jean Cop

Yllättävän pätevä oman aikansa tuote

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Blue Jean CopBlue Jean CopBlue Jean Cop

1980-luku oli taianomaista aikaa viihteen osalta. Elokuvia katseltiin laatikkomaisesta kuvaputkitelevisiosta kuvasuhteella 4:3, kuvanlaatu oli rakeinen ja ääni usein kohiseva. Merkittävä osa amerikkalaisista toimintaelokuvista tuntui olevan poliiseihin liittyviä tarinoita. Näissä rainoissa ammuskeltiin paljon, ja kaikki pyöri enemmän tai vähemmän huumekaupan ja korruption ympärillä. Niin ja naisten kampaukset olivat aivan kaameita ja vaatemuoti hirveää, mutta onneksi musiikki oli syntetisaattorivetoista ja mahtavaa. Sävelmät kuunneltiin C-kaseteilta suuresta "mankasta", ja kaiken lisäksi vielä AIDS aiheutti huolta.

HQ

Kaikki yllä kuvattu on läsnä nyt VL Median DVD:lle julkaisemassa elokuvassa Blue Jean Cop, joka sai ensi-iltansa Suomessa vuonna 1989. Pääosissa nähdään epätasainen kaksikko Peter Weller ja Sam Elliott, joista ensin mainittu on asianajaja, ja jälkimmäinen kovaotteinen kokemusta ja näkemystä kartuttanut poliisi. Tarinaa ei tarvinne sen ihmeemmin selostaa, koska se noudattaa kaikkia perinteisiä tekoajankohtansa trendejä viimeisen päälle. Se yllättävä osuus tulee ihmissuhdedraamasta, joka harmillisesti ei saa tarpeeksi tilaa kokonaisuudessa. Lisäksi suhdekuviot käydään enimmäkseen läpi yksinkertaisen dialogin keinoin sen sijaan, että katsojalle näytettäisiin niitä tapahtumia. Kyseessä on pitkälti Wellerin ja Elliottin duo kaikkien muiden ollessa heidän statistejaan.

Blue Jean CopBlue Jean CopBlue Jean CopBlue Jean Cop
Tämä on mainos:

Teknisesti Blue Jean Cop on yllättävän pätevä, ja tapahtumissa on kaiken aikaa omanlaisensa intensiteetti ja tunnelma mukana. Varsin usein kävellään kaduilla, istutaan baarissa yksillä tai otetaan lähikuvia milloin mistäkin tavarasta. Näin luodaan ehkä tahattomasti ainutlaatuinen ajankuva 1980-luvun lopun amerikkalaisesta yhteiskunnasta. Muisto aikakaudesta, jota ei enää ole.

Blue Jean Cop ei missään tapauksessa yllätä tai vetoa omalaatuisella tarinallaan, saati persoonallisilla henkilöhahmoillaan. Mutta oman aikansa tuotteena se on mitä mainioin nostalgiatrippi. Tällaisia ne amerikkalaiset elokuvat pitkälti olivat silloin joskus. Oi niitä aikoja.

Blue Jean CopBlue Jean CopBlue Jean Cop
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä