Suomi
Gamereactor
laitearviot

Blue Yeti X

Vakuuttava äänenkaappaaja

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Blue Yeti on joissakin tapauksissa lähes synonyymi helppokäyttöiselle aloittelijan striimausmikrofonille. Siksi onkin sekä mielenkiintoista että miellyttävää todeta uuden Yeti X -mallin pistävän vieläkin paremmaksi.

Ulkoisesti jämäkkä tummanpuhuva mikki ei poikkea edeltäjästään suuresti. Virran kanssa monipuolisesti säädettävät LEDit heräävät eloon näyttäen sen hetkistä volyymia, mykistystilaa ja niin edelleen. Mukana tuleva ja varsin raskas pöytäteline pitää USB-liitännäisen Yeti X:n tukevasti paikoillaan, mikäli sitä ei halua kiinnittää mikkivarren päähän. Teline ei ole jousitettu, joten pöydän tärinät välittyvät ääneen ainakin jollain tasolla. Eri kaappauskuvioista löytyvät tutut kardioidit, monisuuntaukset ja stereoäänitys esimerkiksi haastatteluita varten. Laadukkaiden säätönappien ja jämäkän yleistuntuman lisäksi kondenserielementtejä löytyy neljä edellisen mallin kolmen sijaan.

Mikrofonia hallinnoidaan yhteistyökumppani Logitechin rutkasti kehittyneellä G Hub -ohjelmistolla. Valojen lisäksi Bluen VO!CE-järjestelmää ohjastetaan tätä kautta perussäätöjen lisäksi. Tuunattavaa on turkasen paljon, joten hyvän luonnollisen äänen löytämisessä voi kulua tovi jos toinenkin. G Hubin reaaliaikainen nauhoituksen esikuuntelu auttaa onneksi löytämään omaan korvaan sopivan sävyn. Äänen muuntaminen onnistuu samaa kautta, jos bassovoittoisempi tai nasaalimpi puheääni tulee jostain syystä tarpeeseen.

Säätöoperaation jälkeinen Yeti X teki vaikutuksen. Puheääni tallentui tarkasti ja luonnollisesti, ja esimerkiksi VoiP-ohjelmiston kuten TeamSpeakin kanssa pullonkaulaksi muodostuikin aivan muut asiat kuin mikin herkkyys tai tarkkuus. Äänekkään mekaanisen näppäimistön kanssa asettelua joutuu tosin miettimään hieman normaalia enemmän, sillä Yeti X poimii painikkeiden kilkkeen varsin kaukaa kaikilla asetuksilla. Kääntyilevän mikkivarren kanssa sen saa toki asetettua sopivalle etäisyydelle ja korkeudelle suusta ilman, että ulkopuoliset äänet päätyvät lähetykseen liiaksi asti. Pelien tuoksinassa reaaliaikainen volyymimittari auttaa pitämään äänitasot kuosissa.

Tämä on mainos:

Jos striimaaminen, äänen tallentaminen tai huippulaadun VoiP-kommunikointi kiinnostavat, mutta erillisen audio-laatikon hommaaminen ei innosta, Blue Yeti X on erinomainen valinta. Se on jonkin verran alle 200 euron hintaisena toki kallis, mutta samassa paketissa tuleekin sitten kaikki tarpeellinen parempia kiinnitystarpeita ja pop-filtteriä lukuun ottamatta. Säätövaraa siinä on paljon ja monet pienet yksityiskohdat nostavat sen käytettävyyttä mukavasti.

Blue Yeti XBlue Yeti XBlue Yeti X
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Äänenlaatu, volyymimittari, säätömahdollisuudet
-
Ei USB-C -liitäntää, ei punottua kaapelia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä