Suomi
Gamereactor
lifestyle

Boeing haluaa viedä ihmisiä avaruuteen heti maaliskuussa

Starliner-kapseliin osui äskettäin viive, mutta sen pitäisi olla valmis kevääseen mennessä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Avaruusturismista on tulossa seuraava iso asia. Ilmailuyritykset ovat tutkineet tapoja saada matkustajat avaruuteen jo jonkin aikaa, ja Boeing on yksi johtavista yrityksistä, joka käsittelee juuri tätä.

Lentokonevalmistaja on työskennellyt ahkerasti Boeing Starlineriksi kutsutun kappaleen parissa, joka on tapa saada säännölliset matkustajat avaruuteen näkemään tähdet ja maa ylhäältä omin silmin. Projektin odotettiin käynnistyvän jo tänä vuonna, mutta se viivästyi, mutta Boeing on nyt antanut päivityksen siitä, milloin voimme odottaa sen aloittavan laukaisut.

Puhuessaan lehdistötiedotteessa (kiitos, CNBC), Boeingin varatoimitusjohtaja ja Starlinerin johtaja Mark Nappi totesi: "Nykyisten suunnitelmien perusteella odotamme, että olemme valmiita avaruusaluksen kanssa maaliskuun alussa. Se ei tarkoita, että meillä olisi julkaisupäivä maaliskuun alussa. Työskentelemme nyt NASAn - Commercial Crew -ohjelman ja [kansainvälisen avaruusaseman] - ja ULA: n [United Launch Alliance] kanssa mahdollisista laukaisupäivistä valmiutemme perusteella ... Työskentelemme seuraavien viikkojen aikana ja katsomme, mihin pääsemme kuntoon, ja sitten asetamme julkaisupäivän."

Pohjimmiltaan on olemassa maailma, jossa Starliner voisi miehittää operatiivisia laukaisuja ensi vuonna, olettaen, että testilennot sujuvat suunnitellusti, mutta jos ei, sen voidaan aloittaa kunnolla vuonna 2025 tai sen jälkeen.

Tämä on mainos:
Boeing haluaa viedä ihmisiä avaruuteen heti maaliskuussa


Ladataan seuraavaa sisältöä