Suomi
Gamereactor
ennakot
Borderlands 3

Borderlands 3 E3-ennakossa

Vielä kerran ennakkoon katsauksessa Borderlands 3 E3-messuilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Borderlands 3 on ollut esillä julkisuudessa useampaan otteeseen, ja E3-messuilla paljastettiin sitten uusi Gunner-hahmoluokka Moze. Ennen varsinaista testihetkeä esiteltiin lyhyesti Mozea, jonka kaksijalkainen "mech" saa halutessaan aikaan paljon tuhoa. Tämän mechan kyytiin pääseekin säännöllisin väliajoin kipuamaan, ja ominaisuuksia pääsee toki kehittämään omassa kykypuussa. Tuttuun tapaan valintojaan voi muuttaa pelin aikana varsin helposti, mikäli haluaa kokeilla muunlaista painotusta mechan ominaisuuksissa.

Nähdyistä mechan aseista hauskin oli mekaaninen nyrkki, joka teki voimakkaan iskun lähietäisyydeltä. Näin myös minigunin, liekinheittimen, kohteisiin lukittuvat raketit ja suuren sinisen laserin unohtamatta perinteisempää kranaatinheitintä. Juuri sinistä laseria ja kranaatinheitintä pääsin sitten itse kokeilemaan. Pelattu alue oli täynnä hulluja, jotka huusivat pelaajaa harhaoppiseksi, ja kansikuvassakin nähdyt maskipäiset seinähullut olivat mukana. Meno oli sinänsä hyvin tyypillistä Borderlandsia, mutta oman mechan käyttäminen teki pelaamisesta hauskaa. Jatko-osa rakentaa onnistuneesti sille vankalle perustalle, jonka mukaan aiemmat sarjan pelit toimivat.

Demon lopuksi kohtasin suurikokoisen supersonic-pomon erityisellä areenalla. Suuret kaiuttimet reunustivat areenaa, ja niitä oli keskelläkin kenttää. Niiden ääniaaltojen alle jääminen tiesi vakavaa vahinkoa, joten taistelu muodostui niin kaiuttimien kuin pahiksenkin välttämiseksi. Pomovastuksen käyttämä kilpi reagoi kuultavaan musiikkiin. Taistelu oli varsin persoonallinen kokemus, ja osoitus juurikin siitä omanlaisestaan otteesta, jota Borderlandsilta on totuttu odottamaan.

Borderlands 3Borderlands 3
Tämä on mainos:

Sen sain kuulla, että mukana on uusi planeetta nimeltä Eden-6, joka Gearbox Softwaren mukaan perustuu löyhästi Louisianaan. Mukana on suomaita, riippuvia puita, dinosaurusmaisia olioita ja niin edelleen. Kyseessä on myös Jacobs-perheen koti, joka muistetaan pelissä yhtenä asevalmistajista. Paikka näyttää paljon tummemmalta ja uhkaavammalta kuin mihin Borderlandsissa on yleensä totuttu kirkkaissa ja värikkäissä autiomaissa.

Gearsbox vakuutti myös, että tarkoituksena on tarjota kaikkien aikojen paras co-op-kokemus kavereiden kanssa pelaamista varten. Tämä pätee niin pelaajien kokemustasojen yhteensovittamiseen kuin putoavan "lootin" käsittelyynkin. Jos kaveri on jotain myymässä, voi sen halutessaan itselleen ostaa. Palkkionmetsästystehtävät muuttuvat sen mukaan, mitä kaverin pelissä tapahtuu, ja loottia voi vaikka postittaa kaverille niin halutessaan. Toisin sanoen jo ennestään tärkeää sosiaalista elementtiä on edelleen kehitetty.

Oman hahmon tuunaamista on tietysti myös. Erilaisia värejä ja monenlaisia naamioita on tarjolla mukaan lukien dynaamisia "skinejä", joissa värit vaihtuvat ajan kuluessa. Toki päälleen saa pukea kosmeettista roinatavaraa, ja aseiden maalauksia muutella. Pelattavuuteen tämä ei vaikuta, mutta onhan se mukavaa tehdä omasta hahmostaan juuri oman näköinen (ja kehuskella kavereille).

Borderlands 3 on ollut esillä aiemminkin, mutta E3-esitys vahvisti juuri sitä, mitä odotinkin olevan tulossa eli sitä samaa hullua menoa kuin ennenkin omalla persoonallisella otteella varustettuna. Borderlands 3 julkaistaan 13. syyskuuta 2019 PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä