Suomi
Gamereactor
arviot
Botany Manor

Botany Manor on rentouttava

Balloon Studios laittaa pelaajat kokeilemaan botanistin taitoja ensimmäisen persoonan pulmapelissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Balloon Studiosin Botany Manorissa ajatuksena on tutkia kartanoa, joka sijaitsee Britannian Somersetissä 1800-luvun lopulla. Pelaaja on eläköitynyt botanisti Arabella Greene, joka kasvattaa valikoimaa kummallisia ja eksoottisia kasveja. Samalla opitaan lisää suuresta kartanosta, jonka perijäksi pelaaja on päätynyt. Kyseessä ei ole vaativa tai stressaava peli, ja mieleen tulevatkin sellaiset kuin Call of the Sea, Out of the Blue ja Viewfinder.

Botany Manorissa ei ole opastusosiota. Kartanoa on tutkittava, löydettävä vihjeitä ja yhdisteltävä palasia itse, miten kasvi kasvaa siemenestä täysikasvuiseksi. Rakenne säilyy hyvin samanlaisena kautta koko pelin, joskin haasteet muuttuvat vaativammiksi ajan kuluessa. Ensin aloitetaan määrittelemällä tarvittava lämpötila, ja loppua kohti tarvitsee käyttää eläinten kutsuhuutoa oikealla tahdilla, että kasvit reagoivat oikein.

Pelimekaniikka on hyvin intuitiivinen. Pelaaja istuttaa siemenet käsin, on vuorovaikutuksessa tavaroiden kanssa ja niin edelleen. Ja kuten sanoin, jokainen pulma noudattaa samanlaista logiikkaa. Uusi osa kartanoa avautuu tutkittavaksi, pelaaja katselee paikkoja siementen perässä, etsii tarvittavat vihjeet ympäristöstä käyden sitten toimeen kasvin kasvattamiseksi. Reitiltä ei poiketa missään vaiheessa, mutta se on hyvä asia. Muussa tapauksessa Botany Manor saattaisi olla liian vaikea.

Tämä on mainos:

Jotkut vihjeet ovat hankalasti löydettävissä, ja niiden ohjeiden seuraaminenkin voi olla hankalaa. Aikarajaa tai muutakaan painetta ei ole, mutta silti joissakin pulmissa saa kulumaan liikaa aikaa. Onneksi kenttäsuunnittelu, taiteellinen tyyli ja soundtrack tehosteineen ovat onnistuneet, joten lyhyt jumiin jääminen on pieni haitta. Luodussa maailmassa viettää aikaansa mielellään.

Botany Manorissa ei ole lainkaan puhetta, mutta silti tarinaa kerrotaan. Vihjeitä keräämällä ja kartanoa tutkimalla pääsee selville Arabellasta ja hänen perheestään. Tarina kerrotaan pääasiassa ympäristön avulla. Toisaalta Botany Manor osaa myös lopettaa ajoissa, ja painopiste on vain ja ainoastaan ympäristön tutkimisessa ja pulmailussa. Kyseessä on muutamassa illassa pelattava rentouttava kokemus.

Vastaan tuli muutamia kummallisia bugeja, joita oli melko monia erilaisia. Suurista ongelmista ei ole kysymys, mutta eläytyminen tietenkin kärsii joka kerta pahasti.

Botany Manor on ihanteellinen Xbox Game Passin peli. Kyseessä on pulmapeli, jossa on oikea tasapaino haasteen ja yksinkertaisuuden kesken. Ensimmäisen persoonan näkökulma auttaa eläytymään.

Tämä on mainos:
Botany ManorBotany ManorBotany ManorBotany Manor
Botany ManorBotany ManorBotany Manor
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvin tasapainotetut pulmat, ulkoisesti ja äänien osalta onnistunut, ympäristö kertoo hyvin tarinaa, intuitiivinen pelattavuus
-
Jotkut pulmat turhauttavat, mukana joukko pieniä bugeja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä