Suomi
Gamereactor
laitearviot

Bowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeet

Rahalla voi saada parasta, mutta yllättäen ei joka asiassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Bowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeetBowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeet

Pitkän linjan arvostettu brittiläinen kaiutin- ja kuulokepulju Bowers & Wilkins lanseerasi langattoman vastamelunappikuulokesarjan muutama kuukausi taaksepäin. Onnistuin nappaamaan testikappaleet hulppean hintaisista PI7-kuulokkeista.

Ollakseen nappikuulokkeiden sieltä kalliimmasta päästä, PI7:t tulevat toki tyylikkäässä mutta varsin tavanomaisessa rasiassa. Napakasta pahvista tehdystä laatikosta ensimmäisenä vastaan tulee luurit sisäänsä kätkevä latausasema. Sarjan teemaväreihin, valkeaan ja harjattuun teräkseen, painettu latausasema ei ole kokonaisuudessaan kuin muovia, vaikka kannen väri lupailisikin jonkinlaista metalliseosta materiaalikseen. Kyljessä hohkava LED-viiva tekee kuitenkin vaikutuksen. Laatikon pohjalla on vielä muutamat eri kokoiset vaihtonapit kuulokkeisiin, pikaohjeet ja tekijän nimikoitu latausjohto sekä erillinen 3-5-audio sekä USB-C-yhdistelmäjohto. Bowers & Wilkinsin erikseen ladattava puhelinsovellus osaa kertoa, että johdon voi liittää lataustelakkaan, ja sen avulla luureihin saa äänen mistä tahansa ulkoisesta laitteesta, joka ottaa vastaan 3,5-audioliitäntää. Ominaisuus on suorastaan nerokas, eikä esimerkiksi telakkaan liittämäni Rolandin TR-06 Drumatix Boutique -rumpukone ole koskaan kuulostanut näin hyvältä. Simppeli puhelinsovellus mahdollistaa myös dynaamisen vastamelun ja ulkoisten äänien läpiviennin säätämisen luureille.

Bowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeetBowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeetBowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeet
Tämä on mainos:

PI7:t ovat kiinni napakasti magneetilla latausaseman sopukoissa. Nappikuulokkeiden väri jatkaa jo rasioissa esiteltyä teemaa yhdistellen valkoista ja harjattua terästä sopivassa harmoniassa. Verrattuna muiden kuuloketekijöiden modernin virtaviivaisiin ja futuristisiin korvaimplantteihin PI7:t tuntuvat useaan suuntaan leviävällä muotoilullaan lievästi vanhanaikaisilta. Toki väriyhdistelmän tehostuksella kokonaisuudesta huokuu arvokkuutta ja klassista hifi-estetiikkaa. Isohkon kokonsa ja korvan sopukkaan käännettävän ulokkeensa ansiosta PI7:t lukittuvat kuitenkin napakasti kiinni korviini. Jopa omat surullisen kuuluisat korvani, joista kaikki mahdolliset napit lentävät iloisesti kaaressa pois, eivät saaneet ravisteltua näitä kuulokkeita irti. Ja se jos mikä on edistystä. Tosin, kun luurit ovat paikoillaan, tulevat ne sen verran ulos päästä ison kokonsa takia, että käyttäjän siluetti muistuttaa lievästi Frankensteinin hirviön mutteripäätä.

PI7:ssa ei ole erillisiä säätönappeja, vaan komentoja jaellaan hipaisemalla kuulokkeiden ulkopintaa. Kuuntelija voi pysäyttää musiikin toiston tai vastata puheluun ja hypätä kappaleiden välillä riippuen siitä, kuinka monta peräkkäistä hipaisua kuulokkeille antaa. Tämän lisäksi kuulokkeisiin on asennettu puolikohtaiset erityiskäskyt. Vasenta nappia painaessa pidempään aktivoituu vastameluominaisuus ja oikeaa painaessa puhekäskyt Googlen avustajalle. Yllättäen äänenvoimakkuudelle ei ole omaa säätöä, vaan sitä pitää säätää erikseen toistettavasta laitteesta. Tätä pidän henkilökohtaisesti todella pahana puutteena.

Bowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeetBowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeetBowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeet

Nappien vastamelunpoisto toimii yllättävän hyvin. Toki ääntä edelleen pääsee läpi, mutta iso alue sen ylä- kuin alapäästäkin on leikattu pois. Jäljelle jäävä melu on kuin vanhan radion lähettämää hiljaista kihinää, joka peittyy kuunnellun musiikin alle vaivatta. Vastamelun ollessa päällä korvat tuntuvat olevan kuin simpukkaa vasten painettuna, joten pientä paineen tunnetta ilmenee ja vaimeaa yleiskohinaa on havaittavissa. Äänenlaatuun ominaisuuden käytöllä ei kuitenkaan kuulostanut olevan vaikutusta.

Tämä on mainos:

Pitkän linjan kaiutintekijä ja vakavasti otettava hintalappu luovat varsin korkeat odotukset siitä, mitä tulee PI7:n äänenlaatuun. Positiivisena yllätyksenä odotusten rajat paukkuvat helposti, sillä musiikki kuulostaa kuulokkeiden kautta erityisen hyvältä. Otin tarkempaan syyniin The Future Sound of Londonin Cascade ja Aphex Twinin Ageispolis-kappaleet, jotka tarjoavat puhdasta ääntä ja tuntuvaa bassoa. Koska en ole koskaan omistanut järisyttävän kallista hi-fi-kalustoa, mahdollistivat PI7:t jopa uusien asioiden löytämisen kyseisistä biiseistä kaikkien näiden vuosien jälkeen. Vertaillessani myös samojen biisien pakkaamatonta ja pakattua versiota osasivat kuulokkeet tehdä eroa näidenkin välillä, joten elementit todella ovat sieltä laadukkaammasta päästä.

Kuulokkeiden taajuusskaala on laaja, ja sitä käsitellään hienosti ilman puuroutumista. Ylä-äänet soivat kirkkaasti säröilemättä, ja bassot pääsevät miellyttävän matalalle. Ääniala ei korosta diskanttia tai bassoa tekotaiteellisesti vaan kokonaisuus on nautittavan harmoninen tuoden musiikin syvimmän olemuksen hyvin esiin. Sama laatu kuului myös elokuvia katsellessa. PI7:t osaavat erotella hienosti niin puheen, efektit kuin musiikit ja yhdistää niistä dynaamisen hifikokemuksen.

Bowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeetBowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeetBowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeet

Tekemäni testipuhelut osoittautuivat myös onnistuneiksi. Puhe tulee kirkkaana napeista ilman ulkopuolisia häiriöitä. PI7:n mikki on laadukas, sillä kuulemma puheeni välittyi selkeästi ilman turhia taustaääniä puhuessani ulkona normaalilla äänenvoimakkuudella. Ainoa harmittava juttu puhelimella soitettaessa on, etten löytänyt tapaa vastata Whatsapp-puheluihin luurien kautta, kuten se onnistuu normaaleissa puheluissa.

Bowers & Wilkinsin PI7-nappikuulokkeet tekevät vaikutuksen, mutta aiheuttavat myös hieman ihmetystä. Äänenlaatu on suorastaan huippuluokkaa, ja muotoilunsa ansiosta kuulokkeet pysyvät napakasti korvissa. Yksinkertaisilla komennoilla ja hipaisupinnoilla luurien käyttö on vaivatonta, ja ulkopuolisten laitteiden kuuntelu latausaseman avulla monipuolistaa nappien käyttöä entisestään. Useamman tunnin testailun jälkeen lataustelakan akkua oli kulunut noin 40% pitäen nappien akut täynnä. Ja tämä siis suoraan paketista otettuna. Eli napeille itsellään voisi päätellä jotakuinkin neljän tunnin yhtenäistä soittoaikaa. Noin 400 euron hintaan en kuitenkaan odottanut jääväni ilman ulkoista äänenvoimakkuudensäätöä. Myös nappikuulokkeiden ulkonäkö ei ole se kaikkein modernein, ja korvan ulkopuolelle jäävä osa on estetiikan puolesta hieman liian iso omaan makuuni. Jos pikkurahasta ei ole kiinni, niin kyllä näiden nappien sujauttamista korviin voi kuitenkin suositella estoitta, ihan vain sen äänenlaadun vuoksi.

Bowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeetBowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeetBowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeet
Bowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeetBowers & Wilkins PI7 Wireless Bluetooth -nappikuulokkeet
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Huippu äänenlaatu, napakka kiinnitys korviin, ulkoisten äänilähteiden kuuntelu lataustelakan avulla
-
Äänenvoimakkuuden säädön puute, korvan ulkopuolelle jäävä isohko osio, hieman vanhentunut muotoilu, hulppea hintalappu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä