Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Breach

Breach

Miksi Bruce Willis on tällaisessa elokuvassa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Breach

Kun on riittävän paljon elokuvia katsellut, osaa joskus jo ensiminuuteista lähtien arvata, että nyt on tulossa surkeaa menoa. Bruce Willisin ja Thomas Janen tähdittämä Breach on juuri tällainen tekele. En ymmärrä, mitä nämä isomman kaliiberin herrat tekevät tällaisessa rainassa. Ehkä he vain kaipasivat jotain tekemistä, tai hävisivät pokeripöydässä. Tai jotain sellaista.

Breach haluaa olla toiminnallinen tieteiselokuva, joka yhdistää niin Ridley Scottin Alienin, John Carpenterin The Thingin kuin The Walking Deadinkin yhdeksi toimimattomaksi keitokseksi. Tulevaisuudessa Maa on tuhoutumassa, ja joukko avaruusaluksia lähetetään tähtiin mukanaan ihmiskunnan parhaimmisto (tai ainakin melkein). Salamatkustajana mukaan soluttautuu Noah (Cody Kearsley), joka on onnistunut saattamaan mukana ehdottomasti olevan amiraalin (Jane) tyttären raskaaksi (Kassandra Clementi). Lennolle pääsee mukaan myös jonkinlainen loinen, joka muuttaa ihmiset murhanhimoisiksi olioiksi. Ja sitten pyssytellään epäuskottavan näköisessä varastorakennuksessa, joka on olevinaan avaruusalus.

Breachissä ei ole ainuttakaan osa-aluetta, jonka voisi sanoa toimivan, tai olevan tehty hyvin. Kaikesta paistaa tietynlainen leipääntyminen tai sitten ihan rehellinen ammattitaidottomuus. Näyttelijät hoitavat työnsä vähän sinne päin ikään kuin eivät itsekään olisi aivan tietoisia siitä, mitä heidän pitäisi tehdä. Lavasteet ovat poikkeuksellisen surkeat ja epäuskottavat. Erottuvia rooliasuja ei ole juuri nimeksikään. Tehosteet ovat kautta linjan hämmentävän erottuvia ja huonoja. Pisteenä iin päällä jopa Blu-ray-julkaisu on sellainen, että siinä on hädin tuskin alkuvalikko ja se itse raina.

Tämä on mainos:

Tarinan olennaisimmat käänteet kerrotaan pääasiassa huonosti esitetyn dialogin avulla sen sijaan, että tapahtumia oikeasti näytettäisiin katsojalle. Juonenkäänteet ovat kautta linjan joko epäuskottavia, tai niiden pohjustaminen epäonnistuu tyystin. Näin ollen katsoja ei missään vaiheessa pääse mukaan tunnelmaan, eikä tietenkään ole kiinnostunut henkilöhahmojen kohtalosta. Loppupuolella amiraalin tyttärestä sukeutuu silmää räväyttämättä zombimaisia hirviöitä tappava toimintasankari. Ymmärrän kyllä nykyajan trendin vahvojen naishahmojen korostamiseksi, mutta tässä tapauksessa mikään aiemmin koettu juonenkäänne ei ole pohjustanut tällaista. Näin ollen amiraalin tyttären esittäminen kylmäverisenä tappajana viimeisen vartin ajan ei vain toimi lainkaan muun kokonaisuuden osana.

Breachin tarina saattaisi toimia videopelinä, ja siitä tuleekin hieman mieleen Arkane Studiosin vuoden 2017 peli Prey. Leffan ansioksi on laskettava sekin, että sillä on kestoa ainoastaan puolitoista tuntia.

HQ
Breach
Tämä on mainos:
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Breach

Breach

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Miksi Bruce Willis on tällaisessa elokuvassa?Ladataan seuraavaa sisältöä