Suomi
Gamereactor
arviot
Brothers: A Tale of Two Sons Remake

Brothers: A Tale of Two Sons Remake näyttää upealta

Vuoden 2013 seikkailupeli on tehnyt paluun kauniimpana kuin koskaan tässä uskollisessa uusintaversiossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Josef Fares on saavuttanut mainetta videopelien alalla viimeistään It Takes Two'n saavuttaman menestyksen ansiosta. Kaverin kanssa pelattava seikkailu oli mahtava, mutta pelityylin alku koettiin jo vuonna 2013. Brothers: A Tale of Two Sons Remake muistuttaa tästä vuonna 2024.

Alkuperäisen pelin mekaniikka on säilytetty, ja toimii edelleen erittäin hyvin. Tarina on kiinnostava ja lumoava, pelattavuus on kekseliästä ja toimivaa, kenttäsuunnittelu vaikuttavaa ja ympäristön ajoittainen tutkiminen tuo positiivista tunnelmaa muuten niin traagiseen tarinaan. Jos siis peli on jäänyt kokematta silloin joskus, on tässä oiva tapa nähdä, miten pari tuntia kestävä peli on päivitetty.

Uutta on tietenkin grafiikka ja tekninen suoriutuminen. Brothers: A Tale of Two Sons Remake on ulkoisesti miellyttävä. Kyseessä ei ole pelkkä remasterointi, ja se on hienoa se. Teknisesti Playstation 5 suoriutuu yleensä hyvin, joskin ruudunpäivitys notkahtaa silloin tällöin. Bugejakin tuli vastaan, ja pelihahmot jäivät jumiin vääriin paikkoihin. Asia korjautui pelin uudelleen käynnistämällä.

Tämä on mainos:

Pelattavuuden osalta Brothers: A Tale of Two Sons Remake ei olekaan enää niin yksiselitteisen mahtava. Pulmien suunnittelu ja tasoloikka ovat hyvin tehtyjä, ja ongelmia tuottaakin itse ohjaus. Kaverin kanssa pelaaminen kahdella ohjaimella onnistuu, joten miksi ihmeessä melkein kaikki toiminnot tehdään analogitatilla ja liipaisimilla? Kahden eri henkilöhahmon ohjaaminen samaan aikaan käyttäen eri tatteja on yllättävän hankalaa. Olisi ollut parempi vaihtaa pelihahmojen kesken tarpeen mukaan, ja tekoäly olisi sitten laittanut toisen pelihahmon seuraamaan perässä. Tämä olisi tehnyt pelaamisesta vähemmän ärsyttävää.

Peli on erittäin lyhyt, ja tarina kulkee hyvin lineaarisesti. Pahiksia ja muita kohdattavien persoonien reaktioita on parannettu, mutta itse en huomannut mitään eroa. Soundtrack on äänitetty uudelleen, ja musiikki toki tekee vaikutuksen, mutta ei kuitenkaan niin suurta kuin paranneltu grafiikka.

Brothers: A Tale of Two Sons Remake on edelleen hyvä seikkailupelikokemus aiempaa paremmalla grafiikalla. Pelattavuuden ja tarinan osalta eroa alkuperäiseen ei juuri ole. Jos peliä ei ole koskaan tullut kokeilleeksi, on nyt sen aika. Jos taas alkuperäinen on jo koettu, ei uusintaversioon ole tarvetta sijoittaa.

Brothers: A Tale of Two Sons RemakeBrothers: A Tale of Two Sons RemakeBrothers: A Tale of Two Sons RemakeBrothers: A Tale of Two Sons Remake
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Mukana olevat elementit toimivat edelleen, grafiikka on kohokohta, mahtava soundtrack
-
Ohjaus ei aina toimi sujuvasti, joitakin suorituskyvyn pieniä puutteita
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä