Suomi
Gamereactor
arviot
Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty: Advanced Warfare - Havoc (DLC)

Zombeja, neljä uutta karttaa ja energia-ase.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Viimeisimmän Call of Dutyn ensimmäinen lisäsisältö saapuu jälleen ensimmäisenä Xbox Onelle. Neljä lisäkarttaa ja yksi uusi ase ovat kivoja bonuksia, mutta se varsinainen juttu on pelimuoto Exo Zombies.

Atlas-yhtiöllä ei mene hyvin. Laboratoriokokeiden mentyä reisille tutkimuslaitoksen jäänteet kuhisevat eläviä kuolleita. Osalla näistä ihmislihaa rakastavista ruumiista on vielä päällään entisestä elämästä muistuttavat eksopuvut. Kuolema korjaa varmasti, mutta sitä ennen vielä elossa olevat haluavat viedä mukanaan tuonpuoleiseen mahdollisimman paljon zombeja.

Exo Zombiesin tarinaan on panostettu. Neljä varsin tunnettua näyttelijää on lainannut roolihahmolleen äänen lisäksi myös kasvonsa. Veteraaninäyttelijä John Malkovichin kuivahuumorinen hahmo ottaa tilanteen kylmän viileästi. Entinen Atlaksen turvamies taistelee The Walking Dead -sarjassa kunnostautuneen Jon Bernthalin tulkitsemana ja ATK-nörtistä aseiden laulattajaksi on muuttunut Scream-elokuvassa näytellyt Rose McGowan. Pisteenä iin päällä tarjoillaan vuoden 1986 Aliens-leffasta muistettava Bill Paxton. Pelattavista hahmoista olisi voitu tehdä pelkkä kasvoton lahtijoukko, mutta nyt jokaisen persoona syvenee hieman zombiaaltojen edetessä. Dialogi toimii siis tarinankertojana toiminnan keskellä eikä pelkkänä kevennyksenä. Audiovisuaalisesti Exo Zombies on upea. Futuristinen laboratorio on värikäs kaikkine vilkkuvaloineen unohtamatta kaikenlaista valon ja varjon leikkiä pinnoilla. Aseiden ja askelten äänet ovat selvästi erilaisia riippuen siitä, missä kohdassa karttaa sattuu sillä hetkellä taistelemaan.

Tällä hetkellä Exo Zombies -valikossa on vain yksi pelimuoto Outbreak, joten oletettavasti tulevaisuudessa samassa ympäristössä pelataan toisenlaisiakin pelimuotoja. Eloonjäämistaistelu etenee aalloittain kimppuun käyviä pahiksia vastaan. Aluksi käytössä on vain pistooli, mutta tappopisteiden karttuessa isokokoinen tutkimuslaitos eri huoneineen aukeaa. Näissä pystyy sitten hankkimaan hahmolleen uusia aseita ja eksopuvun päivityksiä. Uuden kolmipiippuisen energiahaulikon käteensä saavalla riittää hupia. Halo-sarjasta lainatun mallin mukaisesti tussaria ei nimittäin tarvitse ladata muuta kuin siinä tapauksessa, että se ylikuumenee.

Tämä on mainos:
Call of Duty: Advanced Warfare

Eloonjäämistaistelun lisäksi taistot jatkuvat perinteisessä moninpelissä neljän uuden kartan voimin. Urban on tiivis kaupunkikenttä täynnä pieniä käytäviä ja korkeita seiniä. Tässä matsissa saa aina laakin joko nurkan takaa nassuun tai selkäänsä. Lännen nopein -reaktiokisoja käydään kulmissa paljon. Core on suurikokoinen aavikkokenttä täynnä entisen ydinvoimalan romua. Suuren koon vuoksi ohjelmassa seuraa paljon juoksentelua, mutta osa pelaajista valitsee pysyä paikoillaan tarkkuuskiväärin kanssa. Drift on talvinen pikkukaupunki joulutunnelmissa. Meno muistuttaa muuten Urban-kenttää, mutta matsin puolivälissä vuorilta pukkaa lumivyöry muuttaen taistelun luonnetta. Viimeisenä Sideshow on pieni hylätty huvipuisto ja vieläpä varsin avoin sellainen. Ottelu muuttuu nopeasti tarkkuuskiväärihipaksi, jossa kumpikin joukkue pysyttelee pääsääntöisesti omalla puolellaan. Tempo ei kuitenkaan liiaksi hidastu, sillä aina joku rohkea haluaa hiippailla kaverin selustaan puukko ojossa. Pelimuotoina ei tällä hetkellä ole kuin perinteinen Team Deathmatch ja Mosh Pit. Tavallisiin moninpelitaistoihin saa viedä uutena aseena A4E-energiarynnäkkökiväärin, josta on valittavana peräti kaksi erilaista versiota. Merkittävin ero muihin käytössä oleviin tuliluikkuihin on varsin hidas tulinopeus ja se ettei tätäkään pyssyä tarvitse ladata muuta kuin ylikuumenemisen sattuessa.

Havoc-lisäpaketin merkittävin anti on ehdottomasti Exo Zombies. Hyvällä tiimillä elävien kuolleiden lahtaamisesta irtoaa hupia pitkäksi aikaa. Perinteisen moninpelin uuden kartat ja aseet ovat toimiva lisä muuhun kattaukseen. Kausikortin ostaneet saavat latauksen hieman halvemmalla, mutta muille 20 euron hinta kehottaa miettimään vielä kerran.

HQ
Tämä on mainos:
Call of Duty: Advanced WarfareCall of Duty: Advanced Warfare
Call of Duty: Advanced WarfareCall of Duty: Advanced WarfareCall of Duty: Advanced Warfare
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Exo Zombiesin neljä selviytyjää, audiovisuaalisesti ensiluokkainen toteutus
-
Korkea hinta, vain yksi uusi ase tavalliseen moninpeliin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Call of Duty: Advanced Warfare (PS4) Advanced Warfare on Call of Duty sarjan uusin osa ja Sledgehammer Gamesin ensimmäinen peli, ja he todella... 7/10

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä