Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare

Gamereactor matkusti Los Angelesiin katsomaan seuraavaa Call of Dutya.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Call of Dutylla on ollut suuri vaikutus videopelien historiaan, ja suurin se vaikutus on toki nimenomaan ensimmäisen persoonan räiskinnöissä. Viimeiset kaksi ja puoli vuotta kehittäjä Infinity Ward on työstänyt seuraavaa osaa pitkäikäiseen sarjaan. Pelin nimenä ei ole Call of Duty: Modern Warfare 4. Kyseessä on sen alkuperäisen Modern Warfaren uudelleenkäynnistys eli "reboot". Siksi nimenä on Call of Duty: Modern Warfare aivan kuten vuoden 2007 alkuperäisenkin pelin.

Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäisen Modern Warfaren remake, vaan kokonaan uusi peli. Uuden Call of Duty: Modern Warfaren tarkoituksena on kertoa oma sotatarinansa, jonka taustalla on uskottava geopoliittinen tilanne. Maailma on muuttunut sitten vuoden 2007, ja niin on myös videopelien tapa kertoa tarinaa.

Kehittäjien ensimmäisenä tehtävänä on toki luoda uusi yhtenäinen peli. Melkein kaikissa aiemmissa Call of Duty -peleissä on ollut eräällä tavalla kaksi peliä yhdessä: yksinpeli ja moninpeli ovat olleet toisistaan tyystin erilliset kokonaisuudet. Samalla on luotu kaksi erilaista kuluttajaryhmää, jotka myös yleensä ohittavat sen toisen osuuden pelistä kokonaan. Uusi Modern Warfare haluaa kumota tämän dikotomian, eikä ero yksin- ja moninpelin välillä ole enää niin selkeä. Kuinka tämä sitten aiotaan tarkalleen ottaen tehdä? Yksityiskohtia ei valitettavasti haluttu kertoa.

Call of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern Warfare
Tämä on mainos:

Call of Duty: Modern Warfare haluaa kertoa ajankohtaisen sotatarinan, ja sota on tunnetusti kauhea asia. Liian usein tämä unohtuu videopelien sotakuvauksissa. Tällä kertaa tarkoituksena onkin näyttää enemmän sodan kokeneiden jännitystä ja henkilökohtaista draamaa. Esimerkkinä kehittäjät sanoivat vertailuna Tappajahain luoman jännityksen verrattuna Saw-elokuvien verellä mässäilyyn. Niin ikään henkilöhahmojen uskottavuuteen ja aitouteen on haluttu erityisesti panostaa. Hyvikset eivät ole kirkasotsaisia partiopoikia, eivätkä pahikset läpeensä hirvittäviä tyranneja.

Edellä kuvattu on mahdollista saavuttaa ainoastaan "reboottaamalla" koko sarja alusta. Nyt pelin esittämä maailma on harmaa, jossa hyvä ja paha riippuvat katsomiskulmasta. Edelleenkin amerikkalaiset ja venäläiset kohtaavat toisensa taistelukentällä, mutta kolmannessa pelissä New Yorkin tuhoon johtaneita tapahtumia ei ole vielä käyty.

Call of Duty: Modern Warfaressa molemmat sodan ammattilaiset, operaattorit ja militantit, toimivat rinta rinnan molemmilla puolilla. Operaattorit liikkuvat pienissä ryhmissä, käyttävät erittäin edistynyttä teknologiaa ja pystyvät selviytymään suurikokoisistakin kapinallisryhmistä. Näiden kapinallisten puolestaan täytyy joko luottaa lukumääräiseen ylivoimaan, tai lähestyä operaattoreita hiiviskelemällä. Nämä erot johtavat erilaisiin pelityyleihin, jotka määrittävät millä tavalla pelaaja taistelukentällä käyttäytyy.

Call of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern Warfare
Tämä on mainos:

Los Angelesissa pidetyssä esittelyssä Infinity Ward päätti keskittyä yksinpeliin jättäen moninpelin toistaiseksi mysteeriksi. Ensimmäisessä nähdyssä tehtävässä ollaan Lontoon kaduilla terrori-iskun jälkeen. Erikoisjoukko lähetetään taloon tuhoamaan vastuussa olevan terroristisolun. Tehtävän alkupuolen tyyli jakaa operaattorit kaikkiin asunnon ulostuloaukkoihin toi mieleeni Rainbow Six -pelit. Sisäpuolella valot katkaistiin, joka tietenkin pakotti pimeännäkölasien käyttöön. Sitten alkoikin tulitaistelu terroristien kanssa, joita oli jokaisessa huoneessa. Lyhyessä ajassa näin useitakin vaikuttavia hetkiä. Terroristi käytti vaimoaan ihmiskilpenä, josta sukeutui vihollistaistelija heti miehensä kaatumisen jälkeen. Nainen rientää kehtoa kohti. Tavoitteleeko hän lastaan, vai kenties kehtoon piilotettua asetta? Nämä kohtaukset ovat tarkasti etukäteen käsikirjoitettuja, mutta silti erittäin tehokkaita.

Toinen tehtävä sijoittuu islamilaiseen Aasiaan. Pelaaja omaksuu pommituksen jälkeisestä rauniosta pelastetun pikkutytön roolin. Pommitusta seuraa kuitenkin venäläisten hyökkäys kaasukranaattien tukemana. Kylän väki kouristelee maassa kaasukranaattien jälkiseurauksena, ja sotilaat ampuvat lopetuslaukauksia vielä elossa olevien päihin. Toisin sanoen siviilien kärsimys on Call of Duty: Modern Warfaressa keskeisesti mukana.

Seuraavaksi Infinity Ward esitteli pelinsä teknologiaa. Kehittyneen valaistuksen lisäksi äänimaailma onnistui tekemään vaikutuksen. Jokainen ase tuottaa erilaisen äänen riippuen siitä, millaisessa ympäristössä aseen laukaisee. Myös aseiden animaatioihin on panostettu uudella tavalla pyrkien mahdollisimman paljon jäljittelemään sitä, miten kutakin asetta käsitellään oikeasti. Tämä vaikuttaa omalla tavallaan aseen painon tuntuun.

Infinity Wardin mukaan uusi Call of Duty: Modern Warfare tulee olemaan realistisin ja autenttisin heidän koskaan tekemänsä videopeli. Niin tai näin, ainakin tämän vuoden CoD onnistui tekemään vaikutuksen. Loppuvuodesta nähdään, onko Modern Warfare todellakin sellainen käännekohta, jollainen se haluaa olla.

Call of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern Warfare
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Call of Duty: Modern WarfareScore

Call of Duty: Modern Warfare

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Call of Dutyn uusin osa ampuu täyden lippaallisen upean näköistä ja kuuloista intensiivistä pelikokemusta päin näköäLadataan seuraavaa sisältöä