Suomi
Gamereactor
ennakot
Call of Duty: Modern Warfare III

Call of Duty: Modern Warfare III tarjoaa betassaan nostalgian täyttämää toimintaa

Oi niitä aikoja, mutta nykyajassa uudestaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Call of Duty: Modern Warfare III on tulossa, ja se on hyvin samanlainen kuin vuoden 2009 Call of Duty: Modern Warfare 2. Tämä havainto on niin pettymys kuin jännittävääkin. Runsas määrä kierrätettyä sisältöä on raivostuttavaa, mutta toisaalta kierrätettynä on ehkä sitä parasta Call of Dutya koskaan. Kokeilin siis Call of Duty: Modern Warfare III:n betaa.

Modern Warfare II vaati runsaasti keskittymistä ollakseen nautittava. Nyt Activision on tehnyt muutoksia moisen tilanteen korjaamiseksi. Kyseessä on edelleen Call of Duty, mutta vähemmän vaativa ja vähemmän rankaiseva. Lisäksi kaikenlaista tuunailua ja perk-kykyjen kanssa kikkailua on vähemmän.

Gunsmith on askel eteenpäin entisestä. Pelaajat pääsevät olemaan hieman enemmän luovia, ja tarjolla on edelleen massiivinen määrä vaihtoehtoja. Perk-järjestelmä puolestaan on muutettu siten, etteivät kyvyt enää toimi mukana kulkevina passiivisina lisäkykyinä. Nyt oman sotilaan päälle laitetaan taisteluliivi, hanskat, saappaat ja niin edelleen. Jokaisessa on omat kykynsä. Tarjolla saattaa olla pitkäkestoisempi Tactical Sprint, tai vaikka vähemmän vahinkoa korkealta hypättäessä. Muutokset eivät ole suuria, mutta se alleviivaa mahdollisuutta muokata taistelijasta sellainen, joka tukee parhaiten omaa pelityyliä. On kuitenkin todettava, että betassa sai vain hyvin rajatun kuvan tuunailusta ja hahmonkehityksestä. Esimerkiksi Aftermarket Parts puuttui kokonaan. Pientä kokeilua pääsi tekemään Killstreakien ja Field Upgradien kanssa, mutta ei mittavasti.

Tämä on mainos:

Pelattavuuden osalta Modern Warfare III tuntuu hyvin samalta kuin Modern Warfare II, joskin aiempaa hitaammalta ja vähemmän vaativalta. Liikkuminen ja ampuminen ovat tarkkoja ja sulavia, ja fysiikkamallinnus on jälleen kerran vaikuttava. Luodit läpäisevät erilaisia pintoja, heitettävät esineet ovat tarkasti mallinnettuja ja räjähteet aiheuttavat asianmukaista tuhoa. Call of Duty on ollut hiottu jo vuosia, ja Activision selvästi pitää huolen, että näin on jatkossakin.

MWII ja MWIII ovat siis hyvin samanlaisia, mutta pelaajalle vetovoimana toimii nostalgia. Modern Warfare 2 on edelleen se kaikkien aikojen suosikkini Call of Duty -peleistä, joten karttakattauksen palauttaminen vuodelta 2009 entistä ehompana on mahtavaa. Betassa ovat mukana Skidrow, Favela ja Estate, joten oi niitä aikoja. Uuden kartan oppimiseen vaadittava aika on poissa, jos siis pelasi aikoinaan peliä MW2. Jokainen kartta on niin hyvin tehty, että pelkästään nostalgia saa joukon pelaajia palaamaan astialle.

On silti selvää, että täyden hinnan maksaminen tulee olemaan vaikeaa monelle. Samankaltaisuus edeltäjän kanssa on niin suuri, kartat ovat vain uusiksi tehtyjä areenoita vuodelta 2009, aseet ovat MW2-faneille heti tunnistettavissa ja tarina tuntuu innoittuvan vahvasti siitä alkuperäisestä Modern Warfare -trilogiasta. Toisin sanoen luovuus ja uudet ominaisuudet loistavat poissaolollaan.

Huolia siis on, mutta jos ne eivät ole ongelma, on luvassa mahtavaa menoa. Call of Duty: Modern Warfare III on jo betassaan erittäin hiottu ja kova kokonaisuus, joskin innoitusta haetaan ehkä liian vahvasti menneestä.

Tämä on mainos:
Call of Duty: Modern Warfare IIICall of Duty: Modern Warfare III
Call of Duty: Modern Warfare IIICall of Duty: Modern Warfare IIICall of Duty: Modern Warfare III

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä