Suomi
Gamereactor
ennakot
Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfaren moninpeli

Realismi on päivän sana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Call of Duty: Modern Warfaren yksinpelin grafiikka teki suuren vaikutuksen, kun Gamereactor pääsi sitä aiemmin tänä vuonna kokeilemaan. Sama vaikuttavuus pätee myös moninpeliin. Realismin tunne ja yksityiskohtien määrä tulee selväksi ensisekunneista lähtien.

Pelattavan kartan latauduttua huomiota kiinnittää se, että tutkakuva puuttuu kokonaan. Tilalla on päivitetty versio Blackoutin kompassista, ja ratkaisu parantaa immersiota tehden samalla pelinäkymästä selkeämmän. Kaiken tarvittavan näkee kätevästi kompassinäkymästä ilman, että ruudun nurkkaa tarvitsee erityisemmin tuijottaa. UAV-killstreakin merkitys on nyt aiempaa suurempi, sillä vihollisten paikan ohella näkee myös kartan muodon.

Modern Warfaren avainsana on "realismi", ja tämän huomaa liikeanimaatioista hyvin selvästi. Muutos on ollut vain hyvästä. Jokaisen laukauksen rekyylin voi suorastaan tuntea pelatessaan. Modern Warfare pääsee ehkä lähimmäksi oikealla aseella ampumisen tunnetta kuin mikään muu videopeli tähän asti. Niin visuaalinen kuin auditiivinenkin toteutus kertovat, miten tappavia aseet voivat olla. Gunsmith-valikossa erilaisten tuunausmahdollisuuksien määrä on päätä huimaava. Kehittäjien mukaan on mahdollista saada tuunatuksi joitakin pelaajien vanhoja suosikkeja, jos vain haluaa nähdä hieman vaivaa.

Uutena pelimuotona Modern Warfaressa on aiempaa tiiviimpi ja privaatimmalta tuntuva Gunfight, jonka kokoonpano on 2 vs. 2. Odotetusti voiton avain on tiukka yhteistyö taistelijaparin kesken. Peli antaa matsin alussa käteen jokseenkin satunnaisen asekattauksen, mikä pakottaa muovaamaan pelityylin lennossa matsin aikana.

Tämä on mainos:
Call of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern Warfare

Infinity Ward on joissakin pelimuodoissa kasvattanut niin pelaajien lukumäärää kuin kartan kokoakin. Pääsin kokeilemaan ainoastaan Team Deathmatchia ja Dominationia kokoonpanoilla 10 vs. 10 ja 20 vs. 20, mutta kehittäjien mukaan ajatusta yli 100 pelaajan otteluista on pohdittu. Suurempia karttoja ja suurempia pelaajamääriä saattaa siis olla tulossa "ennemmin kuin myöhemmin". Tämä tuo tietenkin mieleen Battle Royalen, jota ei kuitenkaan haluttu kommentoida. Se kuitenkin kerrottiin, ettei pelaajia haluta hajottaa eri karsinoihin julkaisun jälkeisessä sisällössä. Kokonaisuutena vaikuttaa siltä, ettei määrällä aiota korvata laatua.

Kokeilemani kartat olivat hyvin suunniteltuja ja tasapainoisen tuntuisia erilaisille pelityyleille ja -muodoille. Kyseessä ei ole alkuperäisen Modern Warfaren uusintaversio eli "remake", joten ainakaan toistaiseksi klassisia karttoja ei ole tulossa moninpeliin. Samaan aikaan silti tähdennettiin, että julkaisun jälkeen on tarkoitus ryhtyä nostalgiseksikin. Vanhan Modern Warfaren henki on kuitenkin läsnä, sillä useat kartat toivat mieleen ne vanhat tutut maisemat. Vaihtelua maantieteessä on niin vertikaalisuuden kuin sivustaan ja taakse koukkaamisenkin osalta.

Pelattavuutta on jälleen hiottu monilla pienillä tavoilla. Suojan takaa voi kurkkia eli "liinata", luodit menevät aiempaa paremmin suojista läpi, tähtäyksen vakaamiseksi voi ottaa tukea aseelle seinästä, ovien kanssa voi vihdoinkin olla vuorovaikutuksessa, valonvahvistin on aiempaa realistisempi, käsivarren kello ilmoittaa käytössä olevan PC:n tai konsolin ajan, ja toki ne kuuluisat killstreakit ovat jälleen mukana. Lisäksi pelissä on tietenkin mukana yksinpeli ja Spec-Ops-tehtävät. Yhdessä pelimuodossa ansaittu edistys kantaa mukanaan kahteen muuhunkin pelimuotoon, ja ristiinpelaaminen toimii kaikkien alustojen kesken. 25. lokakuuta sitten nähdään, miten kokonaisuus lopulta toimii. Betatestiä odotetaan saapuvaksi jo 12. syyskuuta.

Tämä on mainos:
Call of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern WarfareCall of Duty: Modern Warfare
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Call of Duty: Modern WarfareScore

Call of Duty: Modern Warfare

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Call of Dutyn uusin osa ampuu täyden lippaallisen upean näköistä ja kuuloista intensiivistä pelikokemusta päin näköäLadataan seuraavaa sisältöä