Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Captain America: The Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier

Marvel Studiosin menestyneiden sarjakuvaelokuvien putki jatkuu yllättävän vahvalla Kapteeni Amerikan jatko-osalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

The Avengers -leffan huikeat tapahtumat takana päin Kapteeni Amerikka (Chris Evans) yrittää sopeutua nykypäivään tekemällä sankarihommia S.H.I.E.L.D. -organisaation riveissä. Harmaa alue hyvän ja pahan välillä tuottaa kuitenkin oikeutta mustavalkoisesti puolustavalle sankarille päänvaivaa. Kun kilpijärjestön kimppuun hyökätään niin sisältä kuin ulkoa tuhoisin seurauksin, on Kapun lyöttäydyttävä taas kimppaan Black Widow'n (Scarlett Johansson) kanssa ja painuttava maan alle. Lainsuojattomalla parivaljakolla on jälleen tietysti vastassa koko maailman turvallisuutta vaarantava uhka H.Y.D.R.A. -pahalaisen nostaessa jälleen päitään.

HQ

Vaikka jatko-osa keskittyy Marvel-rainoille tyypillisesti toimintaan, ei Captain America: The Winter Soldier ole täysin aivoton toimintarymistely. Juoni pitää sisällään mukavasti käänteitä ja ajatuksella rakennettuja tapahtumia. Kerronta ottaa myös sopivasti aikansa, ja monet yksityiskohdat tekevät kokonaisuudesta monivivahteisen.

Vaikka hahmokehitys jää taas kerran tarinallisesti taka-alalle, puhaltavat tähdet eloa hahmoihinsa hienosti. Evans on cool, Johansson on hot ja loputkin näyttelijät, mukaan lukien uusi naama Falcon (Anthony Mackie), täyttävät hahmojensa trikoot yli odotusten.

Elokuvan hieman totisempi suuntaus on oiva veto. Ensimmäisen osan komiikasta on siirrytty realistisempaan suuntaan, niin että väkivalta näkyy ja tuntuu voimakkaammin. Hammasta ei silti kiristellä liikaa, ja elokuva etenee rennosti. Jopa Kapun supersankarivoimat on esitetty sopivan monipuolisesti.

Kotijulkaisu välittää elokuvan kotiteatteriin tarkkana Full HD -kuvalla ja muhkeilla 7.1 DTS -äänillä. Levylle on mahtunut mukaan myös muutamia poistettuja kohtauksia, joiden mukana olo elokuvassa ei olisi ollut haitaksi. Toisaalta ne eivät olisi myöskään tuoneet lisää muille kuin sarjakuvan vakiintuneille faneille. Epäonnistuneet kohtaukset hymyilyttävät ja näyttävät tekijöiden hyvää ryhmähenkeä. Dokumenttejakin on päässyt kivasti mukaan, ja ne antavat perinteisesti syväluotausta itse elokuvan tekoon.

Tämä on mainos:

Elokuvan parasta antia on visuaalinen ilme. Toiminta on näyttävää ja isoa. Vähäisempi tietokone-efektien käyttö ja analogisempi lähestyminen tekee tappeluista tyylikkäämpiä ja räjähdyksistä kuumempia. Ilotulittelua vaivaa ainoastaan paikoittainen ehkä lievää Parkinsonin tautia sairastava kuvaaja, jonka kameranheiluttelu jättää käsirysyt turhan epäselväksi. Laadukasta viihdekokonaisuutta vaivaavat kameran heilutusten lisäksi muutamat oudon hätäiset kömmähdykset loppupuolella. Muilta osin Captain America: The Winter Soldier jatkaa Marvelin laadukasta taivalta isojen supersankarirymistelyjen parissa.

Captain America: The Winter SoldierCaptain America: The Winter Soldier
Captain America: The Winter SoldierCaptain America: The Winter Soldier
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä