Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Captain Phillips

Captain Phillips

Tositapahtumiin perustuva selviytymistaistelu merellä on vangitsevaa katsottavaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kapteeni Phillipsin (Tom Hanks) uusin työkeikka piti olla yhtä rutiininomainen kuin sadat aikaisemmatkin. Hän tietää ja hyväksyy työnsä vaarat, sillä onhan ne laskutkin maksettava. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun rahtilaiva saa peräänsä somalialaiset piraatit tavoitteenaan äkkirikastuminen ja kurjien olosuhteidensa parantaminen. Phillipsin vastuu miehistöstä sekä laivasta joutuu koetukselle kiitos periksiantamattoman piraattikapteenin, jolla ei ole mitään menetettävää.
 
Tositapahtumiin perustuva tarina rahtilaivan kaappaamisesta on kääntynyt vaikuttavaksi jännityselokuvaksi. Laivan henkilöstön ja kaappareiden välinen pelottava kanssakäyminen muuttuu sujuvasta draamasta parhaimmillaan hampaita kiristäväksi vuoristorata-ajeluksi, rullaten dynaamisesti alusta loppuun ja pitäen katsojan tiukasti otteessaan. 
 

HQ
Captain Phillips

Tom Hanks tekee jälleen vahvaa työtä tuoden hahmostaan ulos aitoja tunnetiloja ja uskottavaa karismaa. Varsinkin elokuvan vaikuttava loppukohtaus jää mieleen todellisena ammattinäyttelijän taidonnäytteenä. Tästä huolimatta shown varastaa esikoisroolin elokuvassa tekevä Barkhad Abdi. Miehen tyynen varma roolisuoritus huokuu uhkaa ja asennetta mutta samalla myös selkeää epävarmuutta moraalisten päätösten edessä. Oscar -ehdokkuus ei siis tullut suotta, mutta olisin antanut ennemmin hänelle parhaan miessivuosan pystin kuin Jared Letolle
 
Paul Greengrassin napakka ohjaus ei petä taaskaan. Miehen tyyli sekoittaa luontevia hahmoja ja uskottavaa toimintaa kehittyy hienosti realistiseksi jännitysnäytelmäksi. Elokuva vaihtaa onnistuneesti myös tyyliään toimintapainotteisesta jahtaamisesta pienen tilan klaustrofobiseksi selviytymistarinaksi. Vaikka tämä käänne tuokin miellyttävää vaihtelua elokuvalle, on jälkimmäinen puolisko jäänyt suhteessa vähän ylipitkäksi kestoltaan. Tästä pienestä kerronnallisesta epätasapainosta huolimatta kokonaisuus on edelleen erittäin onnistunut ja nautittava.  
 
Elokuvan lisäksi blu-ray -levyltä löytyy tunnin mittainen, kolmeosainen dokumentti, joka syväluotaa elokuvan tekoa usealta eri kantilta. Elokuvan tyylille uskollisesti myös dokumentti paneutuu suoraan ja pelkästään asiaan. Aiheet vaihtelevat lavastusten kautta näyttelijätyöstä aina ohjaajan omaperäiseen kerrontatyyliin saakka.

Erityisen herkullisen dokumentista tekee ohjaajan ja pääosien haastattelujen lisäksi oikean kapteeni Phillipsin kertomus. Vaikka jo pelkästään tämä ekstra herättää katsojassa sisäisen elokuvantekijän, löytyy levyltä myös ohjaajan kommenttiraita tarkentamaan elokuvan sisintä. 

Captain PhillipsCaptain Phillips
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Captain Phillips

Captain Phillips

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Tositapahtumiin perustuva selviytymistaistelu merellä on vangitsevaa katsottavaa.Ladataan seuraavaa sisältöä