Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Castlevania, 3. kausi

Castlevania, 3. kausi

Laatu säilyy myös kolmannella kaudella.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Castlevanian aiemman kauden arvion voi lukea täältä.

Netflixin animaatiosarja Castlevania perustuu tietenkin Konamin samannimiseen pelisarjaan vampyyrinmetsästäjäsuku Belmontin vaiheista, jossa pääpahiksena on itse Dracula. Castlevania tuo mieleen Harry Potterin, sillä kumpikin yhdistelee omalla tavallaan muualta tuttuja elementtejä, ja lopputuloksena on sitten jotain omaleimaista. Kolmas kausi jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin, ja kertoo tarinansa pääosin varmalla ja laadukkaalla otteella.

Kolmas kausi kattaa kaikkiaan 10 jaksoa, ja ihan hirveästi ei tarinallisesti tapahdu. Hyvä onkin, sillä muuten koko kausi olisi saattanut hajota sillisalaatiksi. Tarina jakautuu peräti neljään eri osaan, jotka eivät juurikaan liity toisiinsa. Mitä ilmeisimmin kyse onkin sen todennäköisesti tulossa olevan neljännen kauden pohjustamisesta. Yksi näistä neljästä tarinasta saavuttaa onneksi loppuratkaisunsa. Trevor Belmont ja Sypha Belnades saapuvat kulkureina kaupunkiin, jonka paikalliseen luostariin putosi taannoin "yön olio". Sen jälkeen alkoi tapahtua kummia alkaen siitä, että koko luostari muuttui joksikin aivan muuksi. Kaupungista vastaava Tuomari pyytää kaksikkoa apuun selvittämään mysteeriä, mutta odotetusti Tuomarilla itselläänkin on jotain salattavaa.

Pelien tuntemus auttaa, mutta ei onneksi ole edellytyksenä tapahtumien seuraamiselle. Viimeistä kahta jaksoa lukuun ottamatta koko kautta kannattelee hyvin tehty dialogi, joka kerrotaan kaikessa rauhassa. Mitään turhaa lässytystä ei ole mukana lainkaan, ja taidolla puhuttua englantia kuuntelee mielellään jo sen itsensä vuoksi. Musiikki pysyttelee pääasiassa taustalla tunnelmaa tuomassa, mutta esille astuessaan tekee selväksi olevansa laatua sekin. Animaatiojälki on edelleen hyvää, ja näyttää yhdistävän keskenään perinteistä animaatiota tietokonetehosteiden kanssa.

Jokainen jakso kestää 20-30 minuuttia, mikä on juuri oikea mitta. Tarinan monihaaraisuudesta huolimatta kausi on hyvin koostettu, ja loppuratkaisun tullessa on kerrottu omanlaisensa kokonaisuus, ja samalla tehty valmis pohja jatkoa varten. Joukosta huonolla tavalla erottuu yhdeksäs jakso, joka hylkää taidolla tehdyn dialogin käytännössä kokonaan toiminnan eduksi. Seurauksena on lähes pelkkää ähinää ja mylvintää verisen toiminnan tiimellyksessä. Myös seksi nostetaan äkkiä keskiöön, ja luonnollisesti fyysisten hellyydenosoitusten esittämisessä huomioidaan modernit populaarikulttuurin tuulahdukset. Castlevania on aikuisten animaatio, ja 18+ -ikäraja on ansaittu.

Tämä on mainos:

Castlevanian 3. kausi jatkaa sillä samalla laadukkaalla linjalla, mitä jo aiemmat kaksi kautta tekivät. Katsomista voi suositella lämpimästi.

Castlevania, 3. kausi
Castlevania, 3. kausiCastlevania, 3. kausiCastlevania, 3. kausi
HQ
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä