Suomi
Gamereactor
arviot
Chivalry 2

Chivalry 2

Testissä Torn Banner Studiosin keskikaikainen moninpeliin painottuva ensimmäisen persoonan mäiske.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Keskiaikaan sijoittuvat pelit ovat tavanneet olla joko selvästi yksinpelejä tai roolipelejä. Kuitenkin ajatus ison mittakaavan keskiaikaisesta moninpelimäiskeestä on toteutettu ainoastaan Torn Banner Studiosin pelissä Chivalry: Medieval Warfare vuonna 2012. Nyt on viimeinkin aika jatko-osalle, ja tarjolla on melkein joka käänteessä hauskaa moninpeliä.

HQ

Chivalry 2 käyttää ensimmäisen persoonan näkökulmaa. Mukana on tavoitetta painottavia pelimuotoja, kuten linnojen piiritystä, ja lisäksi erilaisia karttoja tappomatsimenolle. Mukana ei ole pelattavaa kampanjaa, eikä mittavasti muutenkaan erilaisia pelimuotoja. Kyseessä on käytännössä Battlefield sijoitettuna keskiaikaan. Toisin sanoen se mikä tarinassa menetetään, otetaan takaisin toiminnassa.

Moninpelinä Chivalry 2:n ydin on tietenkin sen taisteluissa. Kehittäjät ovat luoneet järjestelmän, joka on sekä helppo ymmärtää, että samalla riittävän syvällinen tarjoten useita erilaisia vaihtoehtoja. On mahdollista torjua, "pärryttää" ja heittää ase. Iskeä voi useilla erilaisilla tavoilla, ja hyökkäyksiä voi yhdistellä toisiinsa. Niin ikään mukana on hahmoluokkia erityisine kykyineen, piiritysaseita ja muita tavaroita. Toisin sanoen päälle päin suoraviivaiselta näyttävän pinnan alla on paljon mahdollisuuksia lähestyä tilanteita eri tavoilla.

Tämä on mainos:

Mukana on neljä erilaista hahmoluokkaa. Knight, Footman ja Vanguard käyttävät kaikki lyömäaseita, ja jokainen loistaa joko olemalla liikkuva haarniskan kustannuksella tai päinvastoin. Ainoastaan pitkältä matkalta tehokas jousimies on ainoa kaikista muista erottuva hahmoluokka. Oman pääaseen ohella jokaisella hahmoluokalla on oma erikoiskykynsä. Esimerkiksi Knightilla on trumpetti muiden pelaajien innostamiseksi ja parantamiseksi. Vanguard voi heittää palavaa öljyä sisältävän ruukun niin omien kuin vihollistenkin päälle.

Chivalry 2Chivalry 2

Jokainen hahmoluokka on edelleen kehitettävissä, jolloin avattavissa on kaksi aliluokkaa omien erikoiskykyjensä kera. Jousimiestä lukuun ottamatta eri hahmoluokkien välillä ei tunnu olevan merkittävää eroa. Tämä ei välttämättä ole huono asia, sillä peli saadaan näin tuntumaan hyvin tasapainotetulta, ja rohkaisee pelaajia kokeilemaan kaikkea tarjolla olevaa.

Taistelu on kaikkinensa nautittavaa ja haastavaa. Kaikkien käytössä olevien keinojen oppiminen saattaa tuntua vaikealta, ja kokeneemmat veteraanit rankaisevat linjoilla armotta aloittelijoita. Toisaalta pelaaminen on niin kaoottista, että yleensä taktiikka ja harkinta saavat väistyä silkan henkiinjäämisvaiston tieltä. Koskaan ei ole ainakaan tylsää.

Tämä on mainos:

Kehittäjät ovat mahdollistaneet myös emote-eleiden tekemisen ja fraasien kertomisen kesken taiston. Moinen ei ehkä ole realistista, mutta tuohan se mukaan humoristisen säväyksensä.

Chivalry 2Chivalry 2

Tällä hetkellä Chivalry 2:ssa on hieman liian vähän sisältöä. Miekoilla on erilaisia nimiä, mutta kuitenkin miekka on aina miekka. Mukana on joko 64 pelaajan mittelöitä, tai 32 pelaajan mittelöitä. Jälkimmäisenä mainitut pakottavat pelaamaan käytännössä vain kahdella erilaisella tavalla, mikä tietenkin saa piankin toivomaan lisää jotain erilaista pelattavaa.

Chivalry 2 tekee hyvän ensivaikutelman, mutta ajan kuluessa pelaaminen muuttunee tylsäksi. Mikäli ajatus kaoottisesta ensimmäisen persoonan läiskeestä ei houkuta, ei tätä kannata edes kokeilla. Tarjolla on juuri sitä, mitä tarjolla sanotaankin olevan.

HQ
Chivalry 2Chivalry 2Chivalry 2
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kaoottinen toiminta, lyömäasetoiminnassa on syvyyttä, huumoriakin on mukana
-
Pelimuotoja ei ole tarpeeksi, hahmoluokat ja asetyypit tuntuvat liikaa toistensa kaltaisilta, ostopäätöksen voi tehdä katsomalla viisi minuuttia pelivideota verkossa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Chivalry 2 ylsi miljoonamyynteihin

Chivalry 2 ylsi miljoonamyynteihin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Chivalry 2 julkaistiin kesäkuussa 2021, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Mitä ilmeisimmin pelaava kansa on ottanut pelin omakseen, sillä Twitterin mukaan peli on...

Näin liikkuu ja toimii Chivalry 2

Näin liikkuu ja toimii Chivalry 2

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Keskiaikainen ja mäiskivä Chivalry 2 on nyt ulkona, ja tarjolla on irtoilevia päitä, lentäviä raajoja ja runsaasti verta ja kaaosta. Skabailua on kaikkiaan 64 pelaajalle....

GR Livessä tänään Chivalry 2

GR Livessä tänään Chivalry 2

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Torn Banner Studiosin keskiaikainen ja moninpeliä painottava Chivalry 2 on julkaistu. Siksi GR Livessä kokeillaan menoa parin tunnin ajan. Liity mukaan katsomaan ja...Ladataan seuraavaa sisältöä