Suomi
Gamereactor
arviot
Chocobo GP

Chocobo GP

Sööttiä perusrallia Final Fantasy -maailmassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Chocobo GPChocobo GP

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täällä.

Vuonna 1999 ensimmäiselle Playstationille ilmestynyt Chocobo Racing oli aikanaan ihan toimiva, mutta melko unohdettava peli, jonka kuvittelin unohtuneen historian hämäriin. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ollut, sillä Chocobo GP on suora jatko-osa 23 vuoden takaiselle karting-kisailulle.

Chocobo GP:n perusasiat ovat näennäisesti paikallaan. Erilaisia pelimuotoja on paljon, ajaminen muistuttaa yllättävänkin paljon Mario Kartia ja esillepano on nättiä ja sujuvaa. Peli myös hyödyntää Final Fantasy -universumia ratojen ja kuskien osalta ihan mukiin menevästi, vaikka laarissa olisi reilusti enemmänkin ammennettavaa.

Tämä on mainos:

Pelimuotojen osalta mainittavimmat ovat Battle Royale -henkinen Chocobo GP, yksinpelin selkärankana toimiva tarina sekä perinteinen turnausmuoto. Chocobo GP:n ideana on kisailla verkon yli kahdeksaa vastustajaa kerrallaan, ja mikäli kisassa sijoittuu neljän parhaan joukkoon, etenee seuraavalle kierrokselle.

Chocobo GPChocobo GPChocobo GPChocobo GP

Tarinassa sen sijaan vetäistään iso huti. Juoni on rasittavaa lässytystä, jota ei jaksa seurata yhtään, mutta valitettavasti tarinan pelaaminen on käytännössä pakollista hahmojen ja ratojen avaamiseksi. Hampaat irvessä eteenpäin siis, onneksi tarina ei ole muutamaa tuntia pidempi ärsytys.

Molemmat pelimuodot voisivat sinänsä puolustaa paikkaansa, jos sisältöä olisi enemmän. Ratoja eri versioineen on käytännössä vain kourallinen ja vaikka erilaisia hahmoja on sinänsä riittävästi avattavaksi, melko paljon niitä jätetään maksumuurin taakse. Niinpä erityisesti Battle Royale ei jaksa innostaa kovin kauaa, sillä samojen ratojen toistelu kerta toisensa jälkeen käy nopeasti tylsäksi.

Tämä on mainos:
Chocobo GPChocobo GP

Tämä myös nostaa esille Chocobo GP:n isoimman ongelman. Kaikki lukittu materiaali avataan pelin sisäistä valuuttaa käyttämällä, joten tylsiäkin pelimuotoja on pakko grindata menemään, mikäli kaiken haluaa avata. Rahalla tietysti saa ja chocobolla pääsee, mikä on harmittavaa.

Maksumuuri on erikoinen ratkaisu siksikin, että peli ei onnistu nousemaan muutenkaan keskinkertaista kummemmaksi kokemukseksi. Muista peleistä suoraan lainatut liuku- ja temppuboostit ovat läsnä, kuten myös Final Fantasy -universumista napatut aseet ja erikoisominaisuudet, mutta varsinainen omaperäisyys ja hohto paketista uupuu. Ohjaus on ihan mallikasta, mutta Mario Kartin tarkkuuteen tottuneelle hieman tunnotonta, eivätkä kisatapahtumat pääse koskaan varsinaiseen ilotulitukseen.

Peli julkaistiin ilmaisena ja maksullisena versiona. Ilmaisversiossa tarjolla on vain Battle Royale, prologin verran tarinaa ja kolme hahmoa. Koska ilmaisversion tallennukset on mahdollista siirtää maksulliseen versioon, kannattanee testata ensin maksuttomalla versiolla oma mielipide asiasta. Chocobo GP:llä olisi voinut olla pätevä kilpailija karting-radoilla, mutta harmillisesti homma jää monella tavalla puolitiehen.

HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Nätti ja sujuva ulkoasu, paljon tuttuja hahmoja Final Fantasyista, paljon erilaista avattavaa
-
Tarina on kamala, käytännössä pakollinen grindaus, vähän ratoja, hieman tunnoton ohjaus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Chocobo GPScore

Chocobo GP

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Sööttiä perusrallia Final Fantasy -maailmassaLadataan seuraavaa sisältöä