Suomi
Gamereactor
ennakot
Classified: France '44

Classified: France '44 - kun toinen maailmansota kohtaa Xcomin

Absolutely Gamesin uusi strategiapeli ennakossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Team 17 ja Absolutely Games ovat tekemässä uutta vuoropohjaista strategiapeliä Classified: France '44. Voisiko Xcom toimia, jos se sijoittuisi toiseen maailmansotaan ilman avaruusolioita?

Pelaaja ohjastaa pientä joukkoa sotilaita, jotka lähetetään vihollislinjojen taakse miehitettyyn Ranskaan. Tavoitteena on koota riittävästi vastarintataistelijoita ennen kuin Liittoutuneet suorittavat maihinnousun Normandiaan. Panokset ovat kovat, ja aikaa on vain 65 päivää. Peli sijoittuu usealle eri alueelle Ranskassa, ja luvassa on erilaisia tehtäviä pelaajan joukolle, joka on alakynnessä tavalla ja toisella.

Classified: France '44

Lyhyen ja seikkaperäisen opastusosion jälkeen pelaaja saa vapaat kädet toimia joukkonsa kanssa pitkin poikin taistelukenttää. Vertaus Xcomiin on osuva, sillä Classified: France '44 on vuoropohjainen keskittyen vahvasti yksittäisiin yksiköihin. Pelaaja kiintyy jokaiseen komennossaan olevaan. Mutta toisin kuin Xcomissa, tehtävään mukaan lähteviä ei voi muokata itse, sillä jokaisella on oma nimensä ja taustansa valmiiksi. Varusteita ja vaatteita voi vaihtaa, mutta siinä kaikki. Classified: France '44 antaa pelaajalle paljon aikaa tutustua niihin, jotka taistoon lähetetään. Tehtävien välillä voi seurata oman joukon keskinäisiä keskusteluja, ja kentällä juttu luistaa edelleen. Tämä kaikki lisää pelaajan eläytymistä.

Tämä on mainos:

Opastusosio alkaa neljällä taistelijalla, mutta ajan kanssa mukaan liittyy muitakin. Joskus on tehtävä valintoja, kuka pelastetaan ja kuka jätetään kentälle. Varsinkin alussa tällaiset valinnat ovat vaikeita, mutta toisaalta paine on mukana alusta asti tulevaisuudessa siintävän aikarajan vuoksi. Tehtäviin saa mukaan vain neljä taistelijaa, joten muille on keksittävä jotain muuta tekemistä. Tehtävät ovat ylimääräisiä suoritteita, joilla joukkojaan voi kouluttaa, parantaa ja niin edelleen. Ranskassa on myös ryhmittymiä, joiden kanssa voi liittoutua saadakseen aseita ja muita tarvikkeita. Tällainen antaa pelaajalle jotain tekemistä tehtävien välillä. Varsinaista tukikohdan rakentamista ei ole, mutta toisaalta kunkin alueen natsien vaikutusvaltaa vähennetään ajan kanssa.

Classified: France '44

Classified: France '44 tarjoilee aluksi varsin yksinkertaisen pelattavuuden, ja hiljakseen vaikeustaso nousee. Pelaaja on usein aseistuksen suhteen alakynnessä, joten tehtävät alkavat hyvin usein hiiviskelyllä. Mutta kuten hiiviskelypeleissä usein käy, jossain vaiheessa hiljaisuus päättyy ja räiske alkaa. Riippuen pelaajan katsomiskulmasta ja pahiksen suojasta vahinkoa saa tehtyä tietyn prosentin verran. Tulittaa voi lonkalta, tähdätysti tai tehdä Overwatch-toiminnon, jossa laukaus tehdään silloin, kun pahis päätään suojasta nostaa. Paperilla kaikki vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta muuttuu stressaavaksi siinä vaiheessa, kun pahiksia alkaa vyöryä päälle. Haastetta siis riittää. Jokainen oma yksikkö voi haavoittua kerran, ja toisella kerralla ne poistuvat taistelukentältä. Kahdesti haavoittuneet eivät kuole, mutta ovat poissa pelistä tehtävän loppuun asti.

Toisen maailmansodan ja Xcomin yhdistelmä näyttää olevan hyvä. Classified: France '44 tarjoaa paljon hyvää pelattavaa muutaman ensimmäisen tuntinsa perusteella, ja nyt ohjataan vain ryhmää sotilaita kokonaisen kansakunnan sijasta. Graafisia bugeja on vielä runsaasti puhumattakaan pelaamista haittaavista bugeista, mutta Absolutely Games on näistä tietoinen aikoen korjata ongelmat. Uusiakin ominaisuuksia aiotaan lisätä ennen julkaisua, joka on suunniteltuna vuodelle 2024.

Tämä on mainos:
Classified: France '44

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä