Suomi
Gamereactor
laitearviot

Cooler Master Tempest GP27U on monitorina tehokas, mutta hyvin kallis

Cooler Masterin uusi 4K-monitori on tehokas ja mahtava, mutta kallis.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Cooler Master Tempest GP27U

Cooler Masterin uusi 4K-monitori Tempest GP27U saatiin arvioon, ja paperilla kaikki näyttää lupaavalta. IPS-paneeli, Mini-LED-valaistus, Quantum DOT, HDR ja vasteaikakin 1 ms. Mutta hintaa sitten riittää rapia 950 euroa.

HQ

Monitori on laatutyötä, sillä mukana on melkein kaikki ominaisuudet, mitä vain osaa edes kuvitella toivovansa. Mukana on sisäänrakennettu KVM-kytkin, joka on kätevä silloin, kun haluaa jakaa saman näytön, näppäimistön ja hiiren kahdelle eri tietokoneelle. Jalkaa voi nostaa ja laskea, ja säätöä tehdä jokaiseen suuntaan. Jalka on suunniteltu Cooler Masterin logon malliseksi, mikä vie hieman tilaa, mutta ei onneksi liikaa. Tausta on valaistu, ja siitä pidän. Valon väriä voi vieläpä vaihtaa mieleisekseen. Itse näytön laatu jättää parantamisen varaa, sillä tuntuma on turhan muovinen hintaansa nähden. Olisin toivonut enemmän vähän kalliimman tunnun luovia materiaaleja.

Cooler Master Tempest GP27U
Tämä on mainos:

Kuvanlaatu on parasta mahdollista, eikä toki muuta sovi odottaakaan. IPS-paneeli Quantum DOTin kanssa tuottaa upeat värit ilman sen ihmeempiä muokkauksia. Tausta on valaistu Mini-LEDeillä. Musta ja kontrasti todellakin erottuvat. Katsomiskulma ei kuitenkaan ole kovinkaan suuri. Toisin sanoen tämän kanssa ei kannata katsella elokuvaa kavereiden kanssa. Kirkkaus on kerrassaan kohdillaan, sillä täysi kirkkaus 1200 nits HDR päällä sattuu silmiin. Moinen ei ole tavallista. Onneksi tarvittavat säädöt on helppo tehdä erillisellä valikolla, jota on helppo käyttää.

Cooler Master Tempest GP27U

Virkistystaajuus on 160 Hz, ja resoluutio puolestaan 3840x2160. Toisin sanoen alla pitää olla tehokas PC-mylly, että tehot saadaan ulos. Vasteajan pitäisi olla se 1 ms, mutta ihan se ei toteudu käytännössä. Pelissä tulos on 2 ms, mikä on hyväksyttävissä ainakin niille, jotka eivät ole ammattilaispelaajia. 4K-näytöllä sellaiset pelit kuin Shadow of the Tomb Raider ja Cyberpunk 2077 näyttävät mahtavilta.

Cooler Master Tempest GP27U
Tämä on mainos:

Cooler Master Tempest GP27U on näyttönä mahtava, mutta tekee lompakkoon ison loven. Se soveltuu sellaisille, jotka aikovat pelata ennen kaikkea graafisia pelikokemuksia HDR:n kera. Työntekoon näyttö käy myös, mutta silloin se vaatii erillisen kalibroinnin monitorin optimoimiseksi.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Todella hyvä kuva, mahtava HDR, erittäin nopea vasteaika, paljon terävyyttä
-
Halvan oloinen fyysinen tuntuma, kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä