Suomi
Gamereactor
laitearviot

Corsair Glaive RGB

Hiiren vaihdettavat sivupaneelit eivät ole uusi asia, mutta onnistuuko Corsair?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Corsairilla on vaihdettavia paneeleita hiiressään siksi, että käyttäjä voi muokata hiiren itselleen sopivaksi. Niitä paneeleita on kolme, ja ne ovat helposti vaihdettavissa: tavallinen kova pinta, kuminen (joka on suosikkini) ja kolmantena nypyn kanssa, johon peukalo menee hyvin lepäämään. Hinnasta ei voi valittaa, ja kohderyhmänä ovat selvästi ne, jotka eivät halua ihan hirveästi hiireensä sijoittaa.

HQ

Yleisilme on teollisuusmainen ja toimivan musta. Hiiren rulla tarjoaa hyvän otteen vahvan kumisen pinnan kera. Muuten hiiri on perinteinen, ja mukana on kaksi suurta nappia, ja lisäksi sivuilla eri kokoiset napit. Hiiressä on vielä lukuisia RGB-valotehosteita, kuten DPI-mittari vasemmalla sivulla.

Corsair Glaive RGBCorsair Glaive RGB

Koko hiiren pinta on jonkinlaista pehmeähköä pinnoitetta, ja oikealla sivulla on kerros pehmeää kumia. Koko on suurehko, ja sopii selvästi isokätisille käyttäjille. Muoto istuu omaan käteeni hyvin. On selvää, että käyttömukavuus on ollut suunnittelijoilla mielessä. Muovinen tuntuma saattaa luoda halvan vaikutelman, mutta sama pätisi kalliimmissakin hiirissä. Olisi ollut parempi, jos molemmat sivut olisivat olleet vaihdettavia, jolloin hiirtä olisi voinut käyttää aidosti niin vasen- kuin oikeakätisenäkin.

RGB-valaistuksessa on kolme tasoa, ja niitä ohjataan Corsairin omalla iCUE-ohjelmistolla. Keltaista väriä saisi hieman vähentää, ja ikonien paikkoja miettiä uusiksi, sillä nykyisellään näkymä ei ole selkein mahdollinen. Toisaalta toiminnot ovat kyllä kohdillaan, kunhan vain oppii ohjelmaa käyttämään. Valot toimivat hyvin ilman valittamisen aiheita.

Tämä on mainos:
Corsair Glaive RGB

Sensori on 16 000 DPI, ja säätö onnistuu askel kerrallaan. Se on Pixartin PMW3367, joka on itse asiassa nimenomaisesti Corsairille tehty 3360. Noin käytännössä tarkkuus on samaa luokkaa kuin monissa kalliimmissakin hiirissä. Lisäksi hiiri liukui ongelmitta kaikilla neljällä testaamallani hiirimatolla.

Painoa on 122 grammaa, ja napit toimivat napakasti ja selvästi. Kyseessä onkin hyvä valinta niin peli- kuin työkäyttöön. Hiiren etuosaa on hieman pyöristetty, joten se pakottaa käden luonnollisempaan asentoon.

Jos jotain parantamisen varaa olisi, rakenne saisi olla vankemman tuntuinen, ja ehkä hieman painavampi. Sivussa olevat napit voisivat myös olla parempaa laatua nykyisen höttöisyyden sijasta. Toimintojen osalta hiiressä ei ole mitään vikaa.

Tämä on mainos:
Corsair Glaive RGBCorsair Glaive RGBCorsair Glaive RGB
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä