Suomi
Gamereactor
laitearviot

Corsair K83

Corsair kokeilee jotain uutta K83:lla: näppäimistö, joka haluaa olla huoneen komentokeskus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pelitietokonetta varten hankitaan yleensä pätevä mekaaninen näppäimistö. Yhä useampi haluaa kuitenkin liittää pienemmän tietokoneen televisioon nauttiakseen pelaamisesta isolla ruudulla. Moinen asettaa näppäimistölle erilaiset vaatimukset, ja tällä hetkellä ainoastaan Razer Turret täyttää kaikki tarpeet.

HQ

K83 onkin Corsairin panos tälle vähän kilpaillulle markkinalle. Näppäimistö toimii komentokeskuksena kaiken median käyttämiselle ilman, että uhrataan vaativampien kuluttajien odottamaa laatua.

Corsair K83

Perusrakenne on perinteinen näppäimistö ilman erillistä numeronäppäimistöä, ja WASD erottuu vaalean harmaana. Kyseessä on chiclet-näppäimistö, joten omat odotukset on syytä asettaa sen mukaisiksi. Näppäintä saa painaa melko pitkään ennen sen aktivoitumista, eikä vastusta juuri ole. Näppäimet eivät ehkä vetoa pelaajien valtaosaan, mutta ovat silti toimivat.

K83:n kehikko tai kuori on poikkeuksellisen vankkaa tekoa. En testannut asiaa, mutta näppiksen voisi varmaankin pudottaa lattialle useita kertoja ennen vahingon tekemistä. Laatu on läsnä, ja jokainen näppäin on takaa valaistu.

Tämä on mainos:
Corsair K83

Näppäimistö on suunniteltu siten, että sen saa kytketyksi suoraan älytelevisioon. Kokeilin tätä sekä mallilla LG E8 ja Samsung Q9. Tämä on syynä pyöreälle hiirialustalle näppäimistön oikealla puolella. Lisäksi hiiren napit ovat alapuolella ja joystickin yläpuolella, mikäli erittäin spesifi tarve ilmenee äkkiarvaamatta. Mukana on myös rulla äänenvoimakkuuden säädölle, ja jopa liipaisimet takana.

K83 on siis tarkoitettu multimedian käyttöön, kuten käyttelemään LG-television asetuksia WebOS-käyttöliittymällä, ohjaamaan PC:tä nettiä selatessa tai soittaessa multimediatiedostoja. Näihin toimintoihin K83 on markkinoiden paras valinta, sillä yksinkertaisia ja toimivia multimediaohjaimia ei ole liiaksi. Yhdistämisen voi tehdä suoraan microUSB:llä, käyttää 2,4 GHz donglea ja käyttää Bluetoothia sitten vaihdellen näiden kesken yksinkertaisella komennolla.

Corsair K83
Tämä on mainos:

Hiirialusta eli niin sanottu "trackpad" ei ole niin isokokoinen kuin olisin halunnut, mutta kuminen pinta tekee siitä nautittavan käyttää. Joystick ei miellytä kaikkia, mutta vedonnee niihin, jotka haluavat pelata pelejä käyttäen K83-näppistä (liipaisimet mukaan lukien). K83 on loistava käytettäessä TV:tä ja PC:tä, mutta pelaamiseen Steelseries Stratus Duo tai Xbox Onen ohjain on parempi valinta. Käytettävyys riippuu tietysti siitäkin, millaista televisiota käyttää.

Halvalla ei näppäimistöä kaupasta mukaansa saa. Hintaa on noin 140 euroa, ja suunnilleen saman asian ajavia näppäimistöjä on tarjolla huomattavasti halvemmallakin. K83 on silti omassa luokassaan suunnittelun, ohjelmiston, vankan kuoren ja trackpadin osalta. Yhdellä latauksella käyttöikä on peräti 40 tuntia.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä