Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Cowboy Bebop

Cowboy Bebop (Netflix), 1. kausi

Netflixin versio tunnetusta animesta toimii pääosin, vaikkakaan ei ole täydellinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Cowboy Bebop -animella on ollut vaikutuksensa populaarikulttuuriin aina vuodesta 1998. Jaksoja ei saatu kuin 26 kappaletta, ja tieteismaailman jatkosta onkin puhuttu jo vuosikymmeniä.

Netflix on lopultakin tehnyt jatkoa ihmisten näyttelemänä sarjana. Animen tarina käydään läpi kaikkiaan kymmenen jaksoa kattavassa ensimmäisessä kaudessa. Omaa neuvoaan on ollut antamassa sarjan luoja Shinichirō Watanabe.

HQ

Pääasiassa sarja on onnistunut, joskin jo lähdössä oli odotettavissa, etteivät kaikki tule olemaan tyytyväisiä. Olen itse varauksellisen positiivisesti yllättynyt. Ihmiskunta on levittäytynyt tähtiin luoden lukemattomia sivilisaatioita eri planeetoille, mutta silti kokonaisuus natisee liitoksissaan. Cowboy Bebopin maailma on "mennyt menojaan", kuten Stephen King kuvailee Musta torni -maailmaansa. Toisaalta kyseessä on kuvaus ihmiskunnan kapitalistisesta tulevaisuudesta, jossa taivas ei ole rajana riittävän kunnianhimoisille.

Netflixin sarja tavoittaa esteettisen puolen täydellisesti, ja siinä onkin sarjan suurin vahvuus. Lisäksi kameratyöskentely sekoittaa niin Quentin Tarantinon kuin Wes Andersonin elkeitä, joten sarja on kauniisti kuvattu ja vielä kauniimpi katsoa.

Tämä on mainos:
Cowboy Bebop

Roolivalinnat ovat nekin onnistuneita. Daniella Pineda on hyvä Faye Valentinena, ja Mustafa Shakir Jet Blackina. Ongelmallisemmaksi voi kokea John Cho'n Spike Spiegelina. Cho ei nimittäin tunnu täysin ymmärtäneen oman roolihahmonsa monitahoisuutta. Huono näyttelijä hän ei ole, mutta toisaalta ei myöskään oikea valinta tähän rooliin. Jotkut ovat kuitenkin varmasti kanssani eri mieltä.

Osa koreografiasta on ajoittain kummallista, ja elokuvallinen toteutus luo ajoittain vähemmän sujuvan vaikutelman verrattuna suuremman budjetin tuotantoihin. Toisin sanoen joitakin taistelukohtauksia ei tunnuta miettineen aivan loppuun saakka. Muuten sarja on pääosin onnistunut, ja lähdemateriaaliaan kunnioittava versio. Joitakin juonenkäänteitä on järjestelty uusiksi paremmin kronologiseen järjestykseen, mutta suurimmaksi osaksi kaikki on paikoillaan, ja toimii.

John Cho'n suoritus saattaa olla se kokonaisuuden huonoin osuus joillekin, kuten minulle. Mutta pääasiassa Cowboy Bebop toimii niin kuin pitääkin. Jos näin saadaan lisää väkeä Watanaben animen pariin, olen tyytyväinen.

Tämä on mainos:
Cowboy Bebop
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä