Suomi
Gamereactor
ennakot
Crackdown 3

Crackdown 3

Täydellistä hauskanpitoa ja hävitystä?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Crackdown 3 on sittenkin tulossa, vaikka aluksi peli haluttiinkin nimetä toisin. Tämä avoimen maailman toimintapeli tarjoaa suurin piirtein juuri sitä, mitä sarjan fanit voivat toivoa. Kaiken voi pistää kappaleiksi, joten kaaos on täydellinen. Pelimuotoihin luvataan myös paljon vaihtelua. Nettiin liitettynä Crackdown 3 lienee komeimmillaan, sillä pelin pitöisi hyödyntää Xbox Onen pilvipalvelun laskentatehoja. Tätä ominaisuutta on hyödynnetty aiemmin vain Forzassa ja sen "Drivatar"-ominaisuudessa, joka ei antanut vielä hyvää kuvaa pilvilaskennan hyödyistä.

Pelin ulkonäkö hahmojen ääriviivojen korostuksineen lainaa suoraan sarjan edellisistä osista, mutta hinaa graafista tasoa tietenkin pykälän korkeammalle. Crackdownissa käy nopeasti hyvin selväksi, että kyseessä on erittäin vertikaalinen toimintatasoloikka. Mies- tai naisagenttina pelaajan tehtävänä on puhdistaa kaupunki rikollisista. Gangstereita vastaan voi kuitenkin käydä haluamassaan järjestyksessä. Tarinankerrontaa ei kuitenkaan ole täysin unohdettu. Pelaajan hahmoilla on omat motivaationsa rikollisorganisaatioiden kitkemiseksi.

Jokaisella agentilla on viisi eri statistiikkaa - juokseminen, ampuminen, voima, räjähteet ja ajaminen - joita voi kehittää pelin aikana. Kaikilla on myös oma yksityisajoneuvonsa sekä joukko erikoistaitoja. Kiesejä voi tuunata varsin paljon ja jotkut voivat jopa projisoida päheitä hologrammeja ajokin ulkopuolelle. Kikan pelillinen merkitys jäi kuitenkin vielä epäselväksi.

Nettiin kytketyssä Crackdownissa betoniseinän voi murentaa uskottavasti pala palalta, kaivertaen automaattiaseilla vaikka ampumakolon. Murske tippuu fysiikkamallinnuksen ansiosta realistisesti koloa suurennettaessa. Palaset eivät myöskään katoa ilmaan pysähdyttyään, vaan ne todella jäävät maahan. Periaatteessa jokainen rakennus on tuhottavissa vaikka pelkällä rynnäkkökiväärillä, mutta käytännössä nelikymmenkerroksinen talo tippuu mukavammin räjähteillä. Suurimmat rakennelmat pitää toki tuhota tukirakenteista lähtien, mutta kun valtava pilvenpiirtäjä viimein sortuu, niin se saattaa kaataa alas muitakin rakennuksia kuin kaupunginkokoisessa dominossa konsanaan.

Tämä on mainos:
Crackdown 3Crackdown 3

Testisessiossa neljätoista palvelinta oli mukana laskemassa pelaajien aiheuttamaa tuhoa, eikä pilvilaskennalla pitäisi olla varsinaisesti ylärajaa. Microsoftin järjestelmää kehuttiin tilaisuudessa yli äyräiden ja pilveen kytkettynä laskentatehoa pitäisi olla käytössä noin 20 Xbox Onen verran. Lupaus on aika hurja, mutta toisaalta esittelijät myönsivät nettipeli olevan varsin erilainen kokemus offline-muotoihin verrattuna.

Crackdown 3:n massiivinen hiekkalaatikko on pelattavissa tietenkin myös yhteistyössä muiden kanssa kampanjana sekä erilaisissa mittelöissä. Toisia joukkueita vastaan pelatessa ympäröivä maailma muuttuu nopeasti vaaralliseksi. Mukava tarkka-ampujan kolo rakennuksen katolla saattaa joutua sekä suoran että epäsuoran tulen kohteeksi hyvinkin pikaisesti. Raketinheittimellä tuhotun sillan kappaleiden mukana tippuminen ei sekään ole erityisen terveellistä. Aseistuksesta löytyvät kaikki tutut singoista tarkkuuskivääreihin ja pistooleihin.

Eräs uusi ominaisuus on ruudun oikeassa reunassa sijaitseva "vihamittari". Se nousee agenttien tuhotessa rikollisorganisaatioiden rakennuksia ja omaisuutta. Kun mittari on tapissa, gangsterilordit vyöryvät sitten veren himo silmissä pois bunkkereistaan (joita vastaan pelaaja voi luonnollisesti käydä itsekin). Jotkut saattavat jopa vetäistä voimahaarniskan päälleen ja lähteä metsästämään agentteja. Tällöin pomojen kukistamiseksi pelaajan on hyödynnettävä ympäristöä, sillä pomot ovat usein hyvin panssaroituja. Agentti voi tiputtaa vaikkapa kontin pahiksen niskaan tai räjäyttää tukun kaasutynnyreitä hänen korvanjuuressaan. Lähes kyynisesti pelaajan tulee samalla minimoida sivulliset uhrit maailmassa, joka on kirjaimellisesti ohjelmoitu maksimaaliseen tuhoon.

Tämä on mainos:

Crackdown 3 näyttää olevan juuri sitä, mitä fanit toivoivat ja odottivat. Kaikkea on lisää parempana ja viimeistellympänä. Pelin suurin innovaatio ei löydy mekaaniikoista tai ulkoasusta, vaan sen tavasta hyödyntää pilvilaskentaa. Kaaoksen lisääntyessä hauskuus sen kun kasvaa pelaajien murentaessa sekä rikollisjengejä että kaupunkia pieniksi paloiksi kortteli kerrallaan.

Crackdown 3Crackdown 3
Crackdown 3Crackdown 3Crackdown 3
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Crackdown 3Score

Crackdown 3

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Agentit huomio! New Providencen kaupungissa on piru merrassa, ja nyt vaaditaan vuosikymmenen suurin ratsia.

0
GR Livessä tänään Crackdown 3

GR Livessä tänään Crackdown 3

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Crackdown 3 julkaistaan 15. helmikuuta, muta jo tänään sitä pelataan GR Livessä! Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 19:00 täällä. Voit seurata lähetystä myös...

0
Xbox Game Passissa mukana Crackdown 3

Xbox Game Passissa mukana Crackdown 3

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactor on tehnyt yhden tai useamman videon yhteistyössä mainostajan kanssa kyseisestä tuotteesta. Videon on tehnyt Gamereactor, ja se on siis sponsoroitu. Lue lisää...

0
Crackdown 3 on Terry Crews -simulaattori

Crackdown 3 on Terry Crews -simulaattori

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Crackdown 3 julkaistaan lopultakin 15. helmikuuta Xbox Onelle ja PC:lle, ja Gamereactorin ennakon voi lukea täältä. Pelissä esiintyy myös näyttelijä Terry Crews....Ladataan seuraavaa sisältöä