Suomi
Gamereactor
ennakot
Crackdown 3

Crackdown 3

Gamereactor pääsi kokeilemaan agenttien menoa E3:ssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kolmannen Crackdownin homman nimenä ovat superpoliisit käyttämässä voimiaan ilman sen kummempia rajoituksia. Ohjelmassa on rakennusten yli loikkimista, neonvaloissa kylpemistä, seinillä kiipeilyä, autojen viskomista pahisten niskaan ja paikallisten mustien aukkojen luomista singularity-aseella. Sivullisilta uhreilta ei voi välttyä, mutta ainakin pelin tarina vaikuttaa hauskalta.

Alkuperäisestä Crackdownista nauttineille kerrottakoon, että kolmas osa on pitkälti lisää samaa menoa. Pelaaminen itse asiassa tuntuu paikoin siltä kuin palaisi takaisin muinaisen Xbox 360 -konsolin päiviin. Graafisesti kyseessä ei ole se kaikkein vaikuttavin tuotos maailmassa, mutta sarjakuvamainen tyyli tekee paluun näyttäen varsin hyvältä Xbox One X -konsolilla. Kehittäjä Sumo Digital on onnistunut tavoittamaan alkuperäisen pelin tunnelman. Microsoft ilmeisesti haluaa kansan unohtavan Crackdown 2:n, ja hyvä niin.

Odotetusti pelaaja omaksuu Crackdown 3:ssa agentin roolin, joka on jonkinlainen lainvalvoja jengiväkivallan riivaamassa kaupungissa. On aika siivota paikat kortteli kerrallaan. Tarinasta vastaa Halo 2:n käsikirjoittaja Joseph Staten, mutta muuten juonesta ei haluttu kertoa mitään E3-messuilla. Alkuperäisen pelin kertoja eli Voice of the Agency tekee paluun, ja kommentoi pelaajan tekemää tuhoa Crackdown 3:ssa. Agenttina on vahvempi, parempi ja kovempi kuin tavalliset ihmiset, ja poimimalla pitkin kaupunkia ripoteltuja palloja muuttuu vieläkin vahvemmaksi.

Crackdown 3Crackdown 3Crackdown 3Crackdown 3
Tämä on mainos:

Crackdown-sarja ei ole koskaan ollut kiinnostunut pelillisestä tasapainotuksesta. Homman nimenä on piestä pahiksia, aiheuttaa suuria räjähdyksiä ja pitää hauskaa siinä sivussa. Kehittäjien mukaan tason 5 saavuttanut agentti on käytännössä jumala. Kyse on hiekkalaatikkokokemuksesta, jossa toiminta ja possahdukset lyödään niin sanotusti läskiksi.

On silti muistettava, että Gamereactor pääsi E3:ssa testaamaan peliä vain 10 minuutin ajan, ja tämä oli ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun pelistä saatiin ylipäänsä mitään tietoa. Kaksi vuotta sitten Microsoft esitteli pilvipalvelimia hyödyntävän teknologian, jonka on määrä hoitaa reaaliaikaiset räjähdykset kaupungissa. Ilmoituksen mukaan laskentateho on tällöin 20 kertaa niin paljon kuin mihin yksittäinen Xbox One kykenee.

Valitettavasti monipuolistettu tuho on läsnä ainoastaan moninpelissä, sillä Sumo Digital haluaa koko yksinpelin olevan nautittavissa alusta loppuun ilman verkkoyhteyttä. Päätös on ilman muuta kannatettava, mutta Microsoft ei halunnut puhua E3:ssa sanaakaan tuhojen tasosta moninpelissä. Näin ollen asiasta on mahdotonta sanoa mitään varmaa tässä vaiheessa. Tuhon tekeminen tulee joka tapauksessa olemaan tärkeä osa Crackdown 3:n viehätystä.

Moninpeliä ja pilvipalvelimia hyödyntävää tuhoa näkemättä on mahdotonta sanoa, millaiseksi Crackdown 3 lopulta muodostuu. Julkaisun on määrä tapahtua yhdessä Xbox One X:n kanssa 7. marraskuuta niin PC:lle kuin Xbox Onellekin. Varmaa on ainakin se, että tulossa on sitä samaa viihdyttävää pelaamista kuin mitä vuoden 2006 Crackdown tarjosi.

Tämä on mainos:
Crackdown 3Crackdown 3Crackdown 3Crackdown 3
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Crackdown 3Score

Crackdown 3

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Agentit huomio! New Providencen kaupungissa on piru merrassa, ja nyt vaaditaan vuosikymmenen suurin ratsia.

0
GR Livessä tänään Crackdown 3

GR Livessä tänään Crackdown 3

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Crackdown 3 julkaistaan 15. helmikuuta, muta jo tänään sitä pelataan GR Livessä! Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 19:00 täällä. Voit seurata lähetystä myös...

0
Xbox Game Passissa mukana Crackdown 3

Xbox Game Passissa mukana Crackdown 3

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactor on tehnyt yhden tai useamman videon yhteistyössä mainostajan kanssa kyseisestä tuotteesta. Videon on tehnyt Gamereactor, ja se on siis sponsoroitu. Lue lisää...

0
Crackdown 3 on Terry Crews -simulaattori

Crackdown 3 on Terry Crews -simulaattori

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Crackdown 3 julkaistaan lopultakin 15. helmikuuta Xbox Onelle ja PC:lle, ja Gamereactorin ennakon voi lukea täältä. Pelissä esiintyy myös näyttelijä Terry Crews....Ladataan seuraavaa sisältöä