Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Crackdown 3

Crackdown 3

Microsoft esitteli ennakkoon niin tarinaa kuin moninpeliäkin Lontoossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Crackdown 3 oli jo pahasti matkalla yhdeksi sellaiseksi peliksi, jota ei julkaista koskaan. Nyt julkaisu on kuitenkin lopultakin lähellä. Gamereactor pääsi testaamaan menoa Lontoossa. Pelattavana oli niin kampanja kuin moninpelikin.

Testauksessa pelaaja putosi kirjaimellisesti kaiken keskelle ilman minkäänlaista pohjustusta. Tai no se selvisi, että paha organisaatio Terra Nova on läsnä, ja pelaajan täytyy joko suututtaa tai tuhota heidät. Oman agentin leikkikenttänä on New Providencen kaupunki, ja pelaaja on aiemmista peleistä tuttu supervoimainen lainvalvoja.

Kyseessä on tyypillinen avoimen maailman peli, ja kaupungin taiteellinen tyyli muistuttaa kovasti Agents of Mayhem -peliä. Tarjolla on jalan juostavia kisoja, autokisoja, tukikohtia vallattavaksi, vankeja vapautettavaksi ja Terra Novan autovarikoita tuhottavaksi. Kaiken tämän tarkoituksena on horjuttaa organisaation valtaa, houkutella avainhenkilöitä esiin ja sitten tuhota heidät.

Hauska lisätoiminto on se, että kartasta näkee lukemana oman selviytymistodennäköisyyden kussakin tehtävässä. Näin voi valita itselleen sopivia tehtäviä kaiken aikaa. Koko peli on kuitenkin alusta asti auki, joten halutessaan voi kokeilla heti sitä kaikkein kovinta haastetta.

Tämä on mainos:

Omaa agenttia kannattaa jatkuvasti päivittää. Agility-pisteillä pystyy loikkaamaan korkeammalle, joka tekee liikkumisesta helpompaa. Panostus kannattaa, sillä se varsinainen kiipeäminen on hankalaa ja ärsyttävää. Niin ikään uusia aseita kannattaa hankkia runsaasti. Vaihtoehtoja on paljon, ja kolme asetta saa kerrallaan mukaansa. Myös autoaan voi päivittää, jolloin ajokista tulee omanlaisensa loikkiva hämähäkkiauto.

Kaikkialla kaupungissa on koko ajan jotain tehtävää, ja kertojaääni pitää pelaajan jatkuvasti ajan tasalla. Myös Terry Crews tuo oman energiansa pelaamiseen. Crackdown 3:ssa on vihdoinkin sitä omanlaistaan persoonallisuutta, josta aiemmat kaksi peliä ovat vain vihjailleet. Pelaamisesta tulee kaikkiaan niin sanottu yli lyödyn meiningin olo. Autoja voi viskellä ja ihmisiä lennättää minne mielii. Samoin vihollisia riittää ja ennen kaikkea tekemistä muutenkin. Tylsää ei siis tule olemaan.

Crackdown 3Crackdown 3Crackdown 3Crackdown 3

Kampanjan kokeilemisen jälkeen olikin aika sukeltaa moninpelin pariin. Nopeasti kävi ilmi, ettei tarinan pelaaminen valmista lainkaan moninpeliä varten. Jos kampanjan hulluuden taso on luokkaa 9/10, on moninpelin kaaos tasoa 11/10. Tämän huomasi heti oman hahmon tuunauksen jälkeen kentälle lähdettyä. Paikkana oli niin sanottu Wrecking Zone.

Tämä on mainos:

Crackdown 3:ssa kaikki näkyvä on tuhottavissa. Pelasin kartalla Hall of Heroes, jossa oli paljon korkeita rakennuksia ja suuria patsaita. Moninpelin tyyppi oli vahvasti samanlainen kuin Kill Confirmed, jossa kaadetun vihollisen tunnus on poimittava ennen pisteen kuittaamista.

Kartta on kooltaan suuri, ja se toi nopeasti mieleen wanhat hyvät ajat Halossa vinhasti loikkivine pelaajineen. Korkeuserot ovat keskeisessä roolissa Crackdown 3:n moninpelissä. Loikat ja lennot ovat mittavampia kuin kampanjassa.

Kohteen pitäminen tähtäimessä on vaikeaa. Onneksi Crackdown 3 esittää kohti ampuvat pahikset silhuettikuvana, ja viivat näyttävät laukauksen suunnan. Lisäksi tähtäys lukittuu automaattisesti vihuun, jos osoittaa aseella suoraan tätä kohti. Apuja siis on, mutta pelaamisen tempo ja liikkeen määrä on niin nopea, että meiningistä selvän saaminen on erittäin vaikeaa.

Jos taktiikan luominen vaikeaa onkin, itse toiminta on taatusti intensiivistä. Matsin jälkeen olo on suorastaan typertynyt informaatioähkyn ja vauhdin vuoksi. Tempo ei laske missään vaiheessa, ja aina pelaajaa rohkaistaan palaamaan takaisin mukaan toimintaan. Tiettyyn paikkaan väijyyn jääminen ei käytännössä ole mahdollista, sillä pienessä tönössä kykkivän vastustajan voi aina hoitaa räjäyttämällä koko rakennuksen ilmaan. Tämän vuoksi tarjolla on aina räjähtävillä ampuva ase kaaoksen tuottamista varten.

Testihetkeni oli melko lyhyt, mutta ainakin pääsin näkemään Crackdown 3:n molemmat puolet. En olisi koskaan ajatellut, että avoimessa maailmassa seikkaileminen tarinan kera olisi ollut se rauhallisempi pelimuoto. Itse tarinasta ei saanut oikein mitään käsitystä, eikä moninpelin pitkäaikaisesta koukuttavuudesta ole vielä tietoa. Lopullinen tulos nähdään 15. helmikuuta 2019 niin PC:llä kuin Xbox Onellakin.

Crackdown 3Crackdown 3Crackdown 3Crackdown 3
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Crackdown 3Score

Crackdown 3

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Agentit huomio! New Providencen kaupungissa on piru merrassa, ja nyt vaaditaan vuosikymmenen suurin ratsia.

0
GR Livessä tänään Crackdown 3

GR Livessä tänään Crackdown 3

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Crackdown 3 julkaistaan 15. helmikuuta, muta jo tänään sitä pelataan GR Livessä! Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 19:00 täällä. Voit seurata lähetystä myös...

0
Xbox Game Passissa mukana Crackdown 3

Xbox Game Passissa mukana Crackdown 3

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactor on tehnyt yhden tai useamman videon yhteistyössä mainostajan kanssa kyseisestä tuotteesta. Videon on tehnyt Gamereactor, ja se on siis sponsoroitu. Lue lisää...

0
Crackdown 3 on Terry Crews -simulaattori

Crackdown 3 on Terry Crews -simulaattori

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Crackdown 3 julkaistaan lopultakin 15. helmikuuta Xbox Onelle ja PC:lle, ja Gamereactorin ennakon voi lukea täältä. Pelissä esiintyy myös näyttelijä Terry Crews....Ladataan seuraavaa sisältöä