Suomi
Gamereactor
laitearviot

Creative Pebble

Creative muotoili kivestä hintaluokkansa helmen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pitkän linjan tietokoneteknologiayritys Creative on siirtynyt vuosien varrella maailmankuulujen äänikorttien kehittelystä pitkälti äänentoistoon kotitietokoneiden kaiuttimien muodossa. Yrityksen uusin kaiutinpari, Pebble, pyrkii rikkomaan tyypillistä pöytäkaiuttimen kuutiomuotoa hakemalla inspiraatiota japanilaisesta kivipuutarhasta.

Joko kaksi mustaa tai valkoista kaiutinta sisältävä paketti ei juuri kaiuttimien tapaan omaperäisyyttä sisällä. Normaalin neliskulmaisen laatikon sivuja koristelevat kuvat sisällä olevista tuotteista ja yleistiedot tuotteen ominaisuuksista. Kannen läpät paljastavat selkeillä kuvilla laitteen käytön ja paketin sisältä löytyvät suojamuoviin kääräistynä itse kaiuttimet johtoineen sekä tyypilliset takuulappuset. Mitään ylimääräistä ei ole nähtävissä.

Itse kaiuttimet ovat kuvien mukaisesti silmälle oikein miellyttävät katsella. Pyöreä pallomuoto on vuorattu puolikarhealla pinnoitteella, ja elementin sisältävä leikkauskohta taas pianon valkoisella kiillolla. Elementin oranssi sävy on kivassa tasapainossa kaiuttimen kuoren valkoisen sekä takapuolelta löytyvän passiivisäteilijän mustan ja hopean kanssa. Pohjassa on tahmea kumipohja, joka pitää kaiuttimen tiukasti tasossa kiinni kovemmankin soiton aikana. Pöydälle asennettuna elementit suuntautuvat veikeästi 45 asteen kulmaan, jolla on pieni positiivinen vaikutus äänentoistoon pöydän ääressä istuessa.

Toisessa kaiuttimessa on virtakytkin ja portaaton äänenvoimakkuuden säätönuppi samassa. Kytkimen viereen on vielä lisätty erillinen vihreä valo ilmoittamaan, kun kaiuttimissa liikkuu virtaa. Toinen kaiutin tulee ilman erillisiä säätimiä, mutta sen tasaista pintaa koristaa näyttävästi yrityksen nimi. Harmillisesti kaiuttimia yhdistävä johto sekä virtajohdon virkaa ajava USB-johto 3,5 mm ääniliittimineen on asennettu kiinteästi. Johdoilla on mittaa reilun metrin verran, joka ei anna hirveästi säätömahdollisuuksia mutta ovat kuitenkin riittävät normaaliin pöytätietokoneiluun, johon kaiuttimet on tarkoitettu. Toisaalta USB:sta virtansa ottavan kaiutinparin voi sähköistää myös virtapankilla, joka avaa uusia mahdollisuuksia.

Tämä on mainos:
Creative PebbleCreative PebbleCreative Pebble

Pebblen äänenlaatua lähdin testaamaan The Prodigyn Music for the Jilted Generation -levyn remasteroidulla versiolla. Heti alkuun huomasin, että ääniala kaiuttimilla on hieman suppea eikä edusta ihan sitä laatua, mitä kaiuttimien ulkonäöstä olisi odottanut. Soundi keskittyy vahvasti keskelle katkaisten selkeästi niin ylä- kuin alapäätäkin, jolloin lopputulos on varsin selkeä peruskäyttöön. Kaiuttimien takana oleva passiivisäteilijä antaa hiukan lisäpuhtia matalaan ääneen varsinkin, kun äänenvoimakkuutta alkaa nostamaan. Jos ei muuta, niin ainakin kaiuttimet tärisevät miellyttävästi niihin koskiessa. Soittaessa kovempaa Pebblen ääni alkoi särkymään vasta viimeisen neljänneksen paikkeilla säädöistä. Tässä vaiheessa äänenvoimakkuus oli sen verran kova, että uskon naapureidenkin jo kuulevan mitä biisiä soitin.

Tyylikkään ulkomuotonsa odotusten takia Pebblen äänenlaatu jätti hiukan parantamisen varaa. Tämä ajatus minulla oli, kun luulin vielä kyseessä olevan designilla rahastava tuote. Positiiviseksi yllätykseksi ilmennyt noin 25 euron hintalappu muuttaa koko pelin ja tekee Creativen Pebblestä hintaluokkansa helmen. Tähän hintaan äänenlaatu on täysin linjassa ja kun ulkonäkö on näin kaunis, luulisi tuotteen kelpaavan PC-käyttäjien lisäksi myös enemmän estetiikan perään olevalle omenakansallekin.

Creative PebbleCreative PebbleCreative PebbleCreative Pebble
Tämä on mainos:
Creative PebbleCreative PebbleCreative PebbleCreative Pebble
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tyylikäs design, halpa hinta, passiivisäteilijät, USB-virtaliitin
-
Kiinteät johdot, normaali laatikko
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä